Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pędzę i ja do listopadowej Laureatki na przyjęcie ;:71 . Żeby nie wyjść na 'sępa' :lol: , przyniosłam mały prezencik Obrazek.

Mniam, mniam .. jaki pyszny torcik .. a szampana spróbuję wieczorkiem, bo jak widać , muszę wrócić tym czerwonym
kabrioletem :lol: .

aha, jeszcze chciałam dodać, że znowu poznałam tu kilka nowych roślin (nandina, choisya ..) i podziwiałam cudne
okolice, w których mieszka Właścicielka.

Dziękuję Alu za miłe wrażenia i ślę gorące pozdrowienia ;:168
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Spędziłam cały ranek wedrując po raz kolejny po Twoim ogrodzie. Nacieszyłam oko i duszę widokami , zakupami.
Nie będe piała z zachwytu, bo wystraszę okoliczne ptactwo i zwierzynę ..... wiesz, że lubię tu bywać. :)

Alu, serdecznie gratuluję Ci wygranego konkursu! Zwyciężyła gościnność i radosne serce.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Aniu, Empuzko... Bardzo mi miło że do mnie zaglądacie :D Dziękuję za wszystkie miłe słowa! :D
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

:D Serdecznie gratuluję wygranej :D i bardzo się cieszę
ze to właśnie TY zwyciężyłaś w tym konkursie...
;:63 ;:168
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Stokrotko, bardzo Ci dziękuję ;:196 i jest mi bardzo miło... :D ;:168
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Alu...gratuluję wygranej!! ;:87
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Także gratuluję wygranej. Miło i przyjemnie tu u Ciebie ;)
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Józefie, Priamie, bardzo Wam dziękuję!

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj, Alu !
Ostatnie zdjęcia pokazują ,że u Ciebie jeszcze nie jest tak paskudnie- szaro i ponuro , jak w Polsce. I mimo,że tak ładnie wyliczałaś zalety jesieni i zimy, to ja preferuję wiosnę. Teraz mogłabym zapaść w sen zimowy i obudzić się z końcem marca... :D Zimę lubię tylko z uwagi na eskapady narciarskie , które w tym czasie odbywam. Za mało mam słońca , światła , zieleni...Dobrze ,że w domu można uprawiać w tym okresie roślinki, które są choć namiastką lata.
Psiak jak zawsze uroczy- podrap go za uszkiem :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Alu
Już kilka dni spaceruję po twoim ogrodzie. Nie sposób przemknąć szybko przez coś tak wspaniałego. Ogród masz jak z bajki. Bardzo podoba mi się twój taras - jest przepiękny. Roślinki odwdzięczają ci się za twoją pracę i ładnie ci rosną. Jesień też masz jeszcze bardzo ładną. U mnie jest okropnie szaro. Był już biały puch i to dużo, lecz zdążył już stopnieć. To co pozostało - szkoda słów - okropność! Tak jak chyba wszyscy tu na forum marzę o wiośnie :)
Dodam jeszcze, że naprawę pięknie piszesz o swoim ogrodzie. Po mistrzowsku wprowadziłaś nas do niego :)

Będę u ciebie Alu częstym gościem, bo zauważyłam, że dużo się tu dzieje :roll:

Na koniec pragnę ci pogratulować wygranej w listopadowym konkursie. Naprawdę, zasłużona nagroda :!: Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewelinko, miło, że wpadłaś! :D Ja tez nie mogę się już doczekać na wiosnę, tym bardziej, że zasadziłam sporo nowych roślin i jestem bardzo ciekawa jak będą wyglądały na wiosnę i latem... ale skoro zimy nie da się przeskoczyć, zostaje nam tylko ją polubić... :D
Jeśli chodzi o rośliny doniczkowe, odkąd mam ogród, mam znacznie mniej roślin w doniczkach... (20 różnych + 5 storczyków, z których z kolei 2 ledwo żywe ... :wink: ) Tym bardziej, że tutaj nie robi się parapetów, więc automatycznie jest mniej miejsca na stawianie roślin. Zresztą wystarczy nie zasłaniać firanek... :D Ale minimum doniczek musi być! :D

Bobiczka oczywiście podrapałam. Przesyła pozdrowienia dla Twojej Panienki... ;:198

Wiolu, bardzo mi miło, że w tym gąszczu forumowych dróżek, trafiłaś na tą, która prowadzi do mojego ogródka... :D Jest mi niezmiernie miło słyszeć te wszystkie miłe słowa i bardzo Ci za nie dziękuję. Mimo że zimy są tu znacznie łagodniejsze, wcale to nie znaczy, że jest tu zawsze tak pięknie i słonecznie jak było w ostatnich dniach. Dzisiaj, na przykład był spory wiatr a w nocy padał deszcz. W tej chwili też słyszę wiatr...
Czasem mroźny, ale pogodny i jasny od śniegu dzień, jest przyjemniejszy niż dzień, kiedy wieje silny wiatr, pada deszcz i jest pełno błota dookoła, przy temperaturze +1 czy +5 ...
Będę wstawiać co jakiś czas aktualne zdjęcia...
Bywaj, Wiolu w moim ogródku, jak często zapragniesz! Ja zawsze z przyjemnością witam miłych Gości! :D
I serdecznie dziękuję za gratulacje. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zrobiłam dzisiaj kilka zdjęć,
Oto Bobik:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oto Dekoracje świąteczne (dla mnie trochę zbyt wcześnie... :wink: )

Oto, na pierwszym zdjęciu, moje dzisiejsze zakupy a na kolejnych, roślinka, którą przesadziłam do ogrodu z lasu i nie wiem co to jest. W lasach, jest tego sporo. Ma malutkie, klujące listeczki i tworzy takie całkiem spore krzaczki... :?: A może ktoś z Was wie co to za roślinka?

Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Fleur, co to za kwiat wśród Twoich zakupów, ten największy, żółto nakrapiany ? :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj, Monisiu! :D
Ta roślinka, to Aucuba Japonica "Crotonifolia"
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Powiedz Alu ,że u Ciebie jeszcze jest taka wspaniała pogoda,że możesz kwiatki sadzić do ogrodu ,to wręcz nie do wiary, tu jesień , a w sklepach i obok świątecznie :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”