Ewelinko, miło, że wpadłaś!

Ja tez nie mogę się już doczekać na wiosnę, tym bardziej, że zasadziłam sporo nowych roślin i jestem bardzo ciekawa jak będą wyglądały na wiosnę i latem... ale skoro zimy nie da się przeskoczyć, zostaje nam tylko ją polubić...
Jeśli chodzi o rośliny doniczkowe, odkąd mam ogród, mam znacznie mniej roślin w doniczkach... (20 różnych + 5 storczyków, z których z kolei 2 ledwo żywe ...

) Tym bardziej, że tutaj nie robi się parapetów, więc automatycznie jest mniej miejsca na stawianie roślin. Zresztą wystarczy nie zasłaniać firanek...

Ale minimum doniczek musi być!
Bobiczka oczywiście podrapałam. Przesyła pozdrowienia dla Twojej Panienki...
Wiolu, bardzo mi miło, że w tym gąszczu forumowych dróżek, trafiłaś na tą, która prowadzi do mojego ogródka...

Jest mi niezmiernie miło słyszeć te wszystkie miłe słowa i bardzo Ci za nie dziękuję. Mimo że zimy są tu znacznie łagodniejsze, wcale to nie znaczy, że jest tu zawsze tak pięknie i słonecznie jak było w ostatnich dniach. Dzisiaj, na przykład był spory wiatr a w nocy padał deszcz. W tej chwili też słyszę wiatr...
Czasem mroźny, ale pogodny i jasny od śniegu dzień, jest przyjemniejszy niż dzień, kiedy wieje silny wiatr, pada deszcz i jest pełno błota dookoła, przy temperaturze +1 czy +5 ...
Będę wstawiać co jakiś czas aktualne zdjęcia...
Bywaj, Wiolu w moim ogródku, jak często zapragniesz! Ja zawsze z przyjemnością witam miłych Gości!
I serdecznie dziękuję za gratulacje.