Storczyki Katarzynki

Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Jeej...ależ ciekawie rośnie ten Twój Jaśminek..
Uwielbiam tez patzreć na pączuszki tuż przed kwitnieniem, wyglądają jak maleńkie bombki na choince... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko a ja już nie mogę się doczekać kiedy Malinka rozwinie choć jeden kwiatuszek, ponieważ był kupiony z przeceny co prawda miał kwiatki ale już długo się nimi nie nacieszyłam .A teraz będę mogła go obserwować od początku płatek za płatkiem :D . Co do Jaśminka to się zastanawiam jak to z nim będzie ,jak będzie rósł ?
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Kasiu widzę ,że coraz to więcej akcji się u Ciebie dzieje!!Świetnie ;:138 ;:138 .Szczepka jest świetna naprawdę!!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Jagódko nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę że Jaśminek się nie poddaje :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu tak mi przykro że Twój sabotek tez się przymierza do przekwitnięcia :( ale mam też nadzieję, że niedługo nam zakwitną naszym kwieciem i wtedy będzie ono dłuższe :D
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Kasieńko Jaśminek nieżle sobie poczyna ;:63 A sabotek,no cóż... jedne przekwitają inne rozkwitają.Podlewasz wodą kranówką ?:shock: u mnie taka w kranie że muszę raz w miesiącu czajnik odkamieniać :|
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Arletko też tak myślę jak już się uda je namówić do kwitnienia to będą kwitły dłużej :D Aniu nasza woda w Łodzi jest całkiem niezła ,choć wiem że przez to że storczyki podlewane są kranówką to trzeba je częściej przesadzać czyli mniej więcej co rok a nie co dwa czy trzy lata jak normalnie .nawet ostatnio w telewizji był program w który mówili ze nasza woda ma tyle minerałów że niejedna mineralka mogła by się powstydzić .Dziewczynki jestem sama na siebie zła jak nie wiem co ,ostatnio na noc rozszczelniłam mikro szczelinę i tak mi zawiało Białaska że zmarzły mu prawie wszystkie kwiatuszki :( a teraz opadają .Płakać mi się chce :cry: jedyna pociecha to to że już drugi pędzik rośnie .
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Witam serdecznie :wit
Przeglądnęłam cały wątek i jestem pełna podziwu dla cudnych kwiatów i ich opiekunki, która tak się o nie troszczy :D . Ja dopiero zaczynam swoją przygodę ze storczykami no i nie ukrywam, że storczykoza powoli mnie dopada. Mam na razie pięć ale lista chciejstw sie powiększa :;230 . Zazdroszczę Ci najbardziej chyba sabotka ;:108 . Podoba mi się bardzo to taka klasyczna elegancja :wink:
Pozdrawiam
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witaj Agatko, no z tymi sabotkami to tak jest są tak urocze że trzeba je mieć w swojej kolekcji :D Powiem Ci że zaszalałam ze storczykami dopiero jak trafiłam tutaj .Wchodzisz na stronki do innych storczykowo -zakręconych i myślisz :roll: matko jak ten czy ten mi się podoba.Potem kombinujesz gdzie by tu iść żeby blisko był jakiś sklep w którym są storczyki .Pod byle jakim pretekstem wchodzisz i co i wychodzisz najpierw z jednym potem z drugim a czasami nawet z kilkoma od razu bo okazja bo taki biedny i już wiadomo że wpadłaś jak śliwka w kompot ;:113 No cóż jest to choroba nie do wyleczenia ale za to bardzo śliczna i nawet czasami przyjemnie pachnąca .Wiec Agatko życzę Ci abyś łagodnie przechodziła tą chorobę ;:196 :;230
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

DZIEWCZYNKI moje maluchy już tydzień stoją odizolowane i nic się nie dzieje jak uważacie długo jeszcze mają tak stać samotnie .Po jakim czasie coś mogło by się rozmnożyć ?, chodzi mi o wełnowce .
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Ja u siebie wyczaiłam wełnowce podczas spryskiwania bardzo lubiły wtedy wychodzić na wierzch.Potrzymaj je jeszcze z tydzień wtedy powinnaś mieć pewność.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

I tak zrobię, choć jak je zraszam to nic się nie dzieje i dobrze oczywiście ;:113
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek Dendrobium rozwinęło kwiatuszki to kupne ale jak ładnie wyglądają :D Obrazek Obrazek oncidium podczas kąpieli Obrazek a tak wyglądało wczoraj już druga gałązka rozwija kwiatuszki i pięknie pachnie :tan Obrazek Obrazeka to maluchy, mają się dobrze i nic się nie rozwija ,żadne paskudy się nie pokazały.To chyba się już nie pokarzą
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Piękne kwitnienie u dendrobium i oncidium ;:138 (mam takie same roślinki tylko dendrobium już mi przekwitło :roll: ) i trzymam kciuki za maleństwa. Niech rosną zdrowo ;:108
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Katarzynko- bardzo delikatne Masz to dendrobium, śliczne kwiatuszki ma ;)

Oncidium również piękne i jeszcze pachnące.

A maluszki chyba się zaaklimatyzowały. Na jednym z nich chyba rośnie młody listeczek<ostatnia fotka>. Zatem gratuluję opieki nad biedakami ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”