Kochani dziękuję wszystkim razem za cieplutkie słowa i gratulacje, oraz każdemu z osobna
No to teraz czas na obiecane fotki Nowości - Polystachia bella
Rodriguezia secunda
Galeandra bauerii
Mój pojemnik łazienkowy z falkami
Ponadto Masdevallia sanchezii, Masdevallia leucantha, Masdevallia coriacea, Masdevallia coccinea, Masdevallia kimbaliana
Fotki jak zakwitną, zieleniny nie będę wstawiała
Na dzisiaj dziękuję, dobrej nocy
Jakże cieszę się, że wstawiłaś fotki nowości Halinko I co ja widzę? Jednak Galeandra bauerii rozwinęła pączuszka! Wiem , że bardzo tego chciałaś Pozostałego miejmy nadzieję, że też rozwinie:)
Co do Masdevalli to, nie wiem jak inni Forumowicze, ale ja z chęcią nawet zieleninę bym obejrzała! Chociażby po to by porównać je wielkościami - jedna obok drugiej w rządku pomyśl nad tym
Halinko wszystkie nowości śliczne, same rarytasy o których wcześniej nie słyszałam, a Masdevalli sporo Ci przybyło, teraz oby szybciutko się za klimatyzowały i pokazały swe oblicze, będę Ci kibicować w ich uprawie.
Gratuluję
Halinko znów napiszę tylko tyle że przecudne okazy pokazałaś bo cóż ja biedna i niedoświadczona mogę napisać tyle, że wzdycham do Waszych piękności i marzę sobie że może i kiedyś u mnie się takie cudo pojawi
Halinko, ale oryginalne kwitnienia Kwiaty Galeandry baueri tak jakby nieco odmienne od tych u Renatki. U niej w 'wachlarzu' kwiaty miały chyba
szersze płatki. Ale przecież tu na Forum również kwiaty 'Pantheriny' różniły się u różnych osób.Tak więc ta sama roślina może mieć nieco odmienny kształt kwiatów.
Niech Cię wszystkie uszczęśliwiają i dłuuugo kwitną (ciekawe, czy któryś pachnie ?)
Gratuluję !