Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Helen bardzo dziękuję, zdjęcie trzciny podziwiałam- wysokość robi wrażenie ;:224

Geniu moja miłość do traw zaczęła się właśnie od tego szumu na wietrze i te kolorki wiech i ta bajkowa lekkość ;:97 Na mnie trawy i zimą robią niesamowite wrażenie, takie oszronione. Na wiosnę zamierzam zakupić miskanty i kilka innych traw, tylko tych piękności jest tak dużo ;:219 że aż trudno wybrać a wszystki się nie zmieszczą ;:145 na razie chodzę podziwiać trawy do Amadyna i innych forumowiczów ;:180 ., podglądam, notuję, planuję ;:101
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu :!: Pospacerowałem po Twoim ogrodzie. Jest nad czym przystanąć, co podziwiać. Zapamiętałem szczególnie liatry całe w motylach oraz rozplenicę - piękne różne ujęcia tej jednej z najładniejszych traw. Też ostatnio więcej uwagi im poświęcam i przybywają nowe. I jeszcze było ujęcie łanu tulipanów dwukolorowych - obrazek jak z Holandii :shock: ;:63
anka_
ZBANOWANY

Post »

Jacku :wit witam serdecznie w moich skromnych progach i bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196 U mnie ogródkowa bitwa dopiero się zaczyna, wokół domu jeszcze leży gruz po remoncie (mieli go dzisiaj wywozić ale od dwóch dni pada i chyba znowu nic z tego nie wyjdzie)
A na tym kawałeczku wyrwanym zielsku : Liatra posadzona właśnie dla motyli, lubię jak ogród żyje- poranna kawa na tarasie o wschodzie słońca i śpiew ptaków :heja (dla nich też są różne rarytaski w ogrodzie) albo wieczorne kumkania żab i loty nietoperzy....Rozplenicę baaaaaaardzo lubię a inne trawy też będą. ;:108 A tulipanki posmakowały nornicom ;:44

Liatra wprawdzie już nie kwitnie ale motyli nadal dużo:
Obrazek

Obrazek
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ANIU, z przyjemnością pospacerowałem po Twoim, dopiero budowanym ogrodzie, z lekką zazdrością zobaczyłem zdjęcie pięknego kawałka łąki, gotowego do zagospodarowania, u mnie, mimo że ogród duży, już nie zobaczy się takich wielkich "pustych" przestrzeni, podejrzewam że za kilka lat i Ty z rozrzewnieniem będziesz wspominać to zdjęcie pustego kawałka ogrodu.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Tadeuszu a ja podziwiam twoje 'dorosłe' nasadzenia, a i przestrzeni u ciebie nie brakuje. Ja zaczęłam od sadzenia drzew- jako że najdłużej trzeba czekać na efekty. Tak więc ta łąka pomału zwiększa ilość lokatorów- rośnie już 5 sosen (pospolite i żółte), 5 świerków (pospolity, serbski, 3 kłujące), modrzew europejski, 2 kosodrzewiny, 2 klony, 2 głogi, tuja, cisy -no i perukowiec. Mam nadzieję, że dojdzie jeszcze parę sztuk w tym roku. I bardzo się cieszę Tadeuszu, że trafiłam na to forum i mogę korzystać z rad doświadczonych ogrodników ;:180
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

przepiękna ta dalia z kolorowym, ruchomym środkiem
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Motyle pięknie pozowały :) Niedziela była ciepła całe mnóstwo motyli przyleciało ale teraz za zimno. Ostatnio dowiedziałem się, że motyle tak jak ptaki odlatują na zimę :shock:
Zapomniałem dopisać, że mam kotkę bardzo podobnie ubarwioną do Twojego kota :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Aniu odwiedziłam twój olbrzymi i piękny ogród, podziwiałam dużo różnych krzewów i kwiatów, wrażenie robią tulipany, rabata bez końca. Ostatnie zdjęcia z trawami wspaniale się prezentują, piękne ujęcia. Nie wszystkie zdjęcia mogłam obejrzeć, ponieważ nie otwierają się.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

ANIU-widac już efekty Twojej pracy,teraz szczególnie pięknie wyglądają wrzosy, hortensja,no i oczywiście ładnie wyprowadzona na drzewko krzewuszka.A tulipany przypominają ,że będziemy zaraz tęskinic za wiosną.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Jolu- oczywiście ten ruchomy środek to główny urok dalii :;230

Jacku masz rację- w cieplejsze dni jeszcze dużo motyli, a że odlatują na zimę :shock:
Gęsi to odlatują
Obrazek

Irenko bardzo dziękuję za miłe słowa, olbrzymi ?- no malutki nie jest tyle że jeszcze nie zagospodarowany, piękny?- mam nadzieję kiedyś będzie, a trawy bardzo lubię i mam nadzieję że będzie ich przybywać :D niestety nie wiem dlaczego nie wszystkie zdjęcia się otwierają :( :oops:

Zuziu dziękuję za miłe słowa, choć z tymi efektami... :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu piękny obrazek odlatujących dzikich gęsi. :roll:
Tylko szkoda, że trochę smutno się robi. :(
W Twoim wątku dowiedziałam się, że motyle na zimę odlatują.
Pozdrawiam . :)
anka_
ZBANOWANY

Post »

Tajeczko ;:196 ja osobiście bardzo lubię jesień- jak jest słonecznaTeż ma swoją paletę barw- jak inne pory roku- no może poza zimą, bo tu pierwsze skrzypce gra forma. A do wiosny niedaleko ;:3 :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje skromne nabytki na powstające wrzosowisko:

Obrazek
Jałowiec łuskowaty 'Floreant'

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aneczko piękne nowe nabytki.
Wrzosy pączkowe długo kwitną, prawda? Ciekawa odmiana jałowca, teraz w sklepach są coraz piękniejsze roślinki w sprzedaży. Cudowny widok nieba po zachodzie słońca sfotografowałaś. :)
Awatar użytkownika
Una
200p
200p
Od: 16 kwie 2009, o 09:56

Post »

Anuś ale pięknie u Ciebie. Piękne zdjęcia.
Mnie najbardziej przypadło do gustu trzecie.
Ja też bardzo lubię słoneczną jesień ale ma ona jedną wadę, do wiosny daleko. :lol:
Pozdrawiam
Agnieszka
:)
Awatar użytkownika
dawid5911
50p
50p
Od: 13 cze 2010, o 20:30

Post »

wrzosy śliczniutkie ! ;:108