Ogród Atki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Atki

Post »

Beato, piękne hosty i zawilce :D Bardzo lubię te rośliny.
Mam nadzieję, że trochę śniegu będzie :lol: Na szczęście liści mam pod dostatkiem, więc poprzykrywam większość roślin :lol:
Udanego tygodnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko przychodzę z rewizytą. P obejrzeniu wątku widzę, że lubimy te same rośliny. Irysy, liliowce, lilie, hosty, żurawki i róże. No ja bym dodała jeszcze dalie. Oraz mnóstwo innych towarzyszących. Jak wiesz, mamy działki podobnej wielkości, tak więc wiem z doświadczenia, jak trudno jest to wszystko pomieścić. Ja kilka dni temu biegałam z łopatką po ogrodzie z nowo zakupionymi liliami i nie miałam pojęcia, gdzie je posadzić, bo wszystko juz było zajęte. NO ale wiadomo, że akurat lilie zawsze jeszcze gdzieś da się wcisnąć. Zgadzasz się ze mną? Dopisuję twój ogródek do moich ulubionych i będę regularnie odwiedzać. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniu, Wando bardzo dziękuje za odwiedziny :D :wit :D

Co do liści, to i u mnie trochę ich będzie z tulipanowca, brzóz no i z milina. Nagarniam je zawsze na rabaty, wiosną prawie ich już nie ma. Tylko z orzecha zbieram i wyrzucam.
Wczoraj trochę posadziłam cebul, ale jak to z robotą w ogrodzie, robisz, a ciągle coś nieplanowanego musisz zrobić natychmiast :evil: Zamiotłam ścieżki z tyłu domu, został przód i 12 doniczek do wkopania. Chyba, że się zdecyduję jeszcze 4 wsadzić, na razie stoją na zimowniku - miały zimować w doniczkach. Zobaczę jeszcze.
Wando, co do lilii, to zgadzam się z Tobą w 100% - zawsze je można gdzieś wcisnąć :D , można w ostateczności przechować w piwnicy i tak chyba będę musiała robić z następnymi zakupami ;:224 , ale tym będę się martwiła w przyszłym roku :;230

Trzymajcie za mnie kciuki, bo chciałabym dziś wysadzić tę resztę doniczek i skosić trawnik :evil: - już ostatni raz w tym roku :heja
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Beato, śliczny ogród. Wszystko to co lubię. Hosty, żurawki, lilie i liliowce,róże. Wszysko starannie dobrane i skomponowane. Hosty dobrze, że posadziłaś niezbyt gęsto. Będą gdzie miały rozrastać się w przyszłych latach.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Skosiłaś?
Ja jutro się przymierzam, chociaż baaardzo niechętnie :roll:
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udało mi się uprzątnąć do reszty doniczki, wysadziłam wszystko. Skosiłam też trawnik ostatni raz w tym roku ;:138 Następne koszenie dopiero wiosną :D Zrobiłam to wszystko wcześniej, ale jakoś nie miałam okazji się pochwalić. Teraz zwozimy drewno do kominka i trochę z tym jest pracy.
Niedługo liście tulipanowca będą mi zasłaniały całą działkę :wink: , a korzenie zajmą cały teren pod listowiem, ale i tak go uwielbiam :D

Obrazek

O tej porze roku, przy słońcu, wygląda bajkowo

Obrazek

Hosty też nie gorsze, lubię ten moment, kiedy mają mocno wybarwione kolory i jeszcze trzymają się kępy.
NIestety, chwile te nie trwaja długo, ale są widowiskowe.

Obrazek

Jesienne kolory ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Hosty w złotych płaszczach wyglądają przepięknie. Tulipanowiec zjawiskowy, zupełnie jak mój dąb o tej porze. A rabatki pięknie sprzątnięte. Iryski stoją na baczność i czekają zimy. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Wando, to pierwszy raz od kilku lat, kiedy mam tak sprzątnięte przed zimą. Jakoś się udało, a już myślałam, że będzie jak zwykle :wink: Teraz czekam na opadnięcie liści i pogodę na oprysk miedzianem przed zimą. Nie wiem tylko czy uda mi się trafić wolny czas i pogodę :? Na razie jeszcze mam czas. No i okryć róże, ale na to jeszcze za wcześnie w centrum.
Wiosenne wspomnienie dla poprawy nastroju
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,
Beatko,pospacerowałam sobie troszke, oj Ty masz pięknie przy tej ławeczce o każdej porze roku, już bliżej jest niz dalej do tych wiosennych widoczków, widze dużo nowych nabytków, a ciapkowany irys super,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, jak miło Cię widzieć :wit
Bardzo dziękuję za odwiedziny. Sama rzadko zaglądam do swojego wątku, ale inne czytam :wink:
Nie ma na razie zdjęć, nawet jak była odwilż, to nie robiłam, bo sypię na rabaty popiół z kominka i nie wygląda to najlepiej. Dopiero jak przyjdzie deszczyk, a ja ładnie ogarnę rabaty po zimie, będę mogła focić :lol:
Na razie plączę się trochę to tu to tam, oglądam stare zdjęcia i czekam na ocieplenie i słońce (tego mi najbardziej brakuje).
W ramach terapii zamówiłam hosty :tan i jak przyjdą to pokażę zdjęcia :tan
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawno nie zaglądałam do własnego wątku, ale nie bardzo było o czym pisać.
Natomiast teraz chciałabym się pochwalić nowymi zakupami hostowymi :tan
Dzięki uprzejmości naszej koleżanki ;:180 stałam się szczęśliwą posiadaczką wspaniałych host od Fransena. Przy nazwie, dopisuję od razu ilości kłów jakie mają moje nabytki. Dodam, że korzenie były ogromne :shock: , ale ze względu na miejsce musiałam je wcisnąć w możliwie małe doniczki i wiosną będą przesadzone w większe.
To teraz pochwalę się hosteczkami:
Peedee Laughing River 4oczka
Ooh la la 4oczka (1duże+3małe)
Temptation 3oczka (2duże+1małe)
Permanent Wave 7oczek
Proud Sentry 5oczek (1duże+4małe)
Abby uwaga! dwie sadzonki po 3 oczka :tan
Spring Fling 4oczka (1duże+1 średnie + 2małe)
Candy Dish 2 oczka
Spartacus 1oczko
Rainforest Sunrise 4oczka (1duże+3małe)
Memories of Dorothy 2 oczka
Journey's End 3 oczka
Jak widać mam się czym cieszyć :tan :heja :tan Wysadziłam je wczoraj i nie śmiejcie się, ale widzę, że już podrosły ;:108
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Beatko gratuluję! ;:138
To dopiero zakupy ;:63
Czekamy na zdjęcia choćby pierwszych liści Twoich funkii.

Powiedz proszą w jaki sposób wiosną zagospodarowujesz popiół na rabatach?
Przekopujesz czy wystarcza zgrabienie?
:wink:
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosną sprzątam liście i łodygi pozostałe po roślinach z jesieni, przy okazji zagrabiam popiół z ziemią. Sporo popiołu idzie też na kompost. Przekopać nie mam jak, bo wszędzie coś rośnie ;:224
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie mogę wstawić zdjęcia host. Po rozpakowaniu zrobiłam zdjęcia od strony kłów, żeby było widać jak dużo ich jest.
Zdjęcia takie sobie, ale widać, że rośliny wypasione i zębiaste :tan
Obrazek

A to już wysadzone do doniczek - tak jak pisałam do możliwie najmniejszych, ze względu na miejsce.
W doniczkach są prawie same korzenie :wink:
Obrazek

A to zdjęcie sprzed godziny. Rosną w oczach :heja
Obrazek

Za oknem słońce, ale co jakiś czas się chowa, to pada śnieg. Dokładnie jak w przysłowiu, jak w garncu.
Czekam na następne hosty i ciepełko, żeby można było w ogrodzie coś działać.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Beatko !
Super zakupy , dla poprawienia sobie humoru ;:138 . Same wypasione sztuki i nowe odmiany . Masz rację , rosną , niczym na drożdżach .
Zastanawiam się , gdzie je upchniesz , jeżeli dobrze sobie przypominam , to zapewne będą rosły w donicach docelowo , tworząc wędrowny ogród .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”