Kasiu, Renatko, Aniu, Dorotko
Mam nadzieję że fiołeczki wytrzymają całą zimę . Ja chętnie zapadła bym już w sen zimowy ( bo ja to ciepłolubna jestem). Niektóre storczyki już się chyba odobrażają bo puszczają odrosty mam nadzieję że ujrzę kwiaty szybciutko.
Kasiu mnie jeszcze u Ciebie nie było ale już się poprawiam
Kliwia przepięknie kwitnie tak jak zresztą fiołeczek reszta roślinek też piękna no i powalił mnie ten serwis w storczyki szkoda tylko że potrzaskali Ci dwie sztuki możesz złożyć reklamację? Ja bym składała
Kasiu tak to korzonki tzw. powietrzne. Najlepiej to chyba do wody ją wstawić tylko że czytałam gdzieś że im mniejsza szczepka tym lepiej się ukorzenia więc nie wiem jak Ty ale ja bym ją podzieliła na kilka 4 - 6 listnych kawałków
Dziękuję Dorotko zaraz poczytam o niej może jej nie zaszkodzę. Zarzekałam się że hojoba mnie nie dopadnie i oto nieświadomie zostałam posiadaczką hoi A jak jeszcze pooglądałam hoje belle to mi się tak miło zrobiło ale do wiosny żadnych kwiatów (dzielna byłam wczoraj w obi - mieli wyprzedaż storczyków takich pachnących niestety jeszcze nie znam nazw każdego rodzaju )
Renatko dziękuję mam nadzieje że sie przyjmie.
Arletko jedna sadzonkę wsadziłam do keramzytu a drugą podzieliłam i w wodzie siedzi . Mam nadzieję że mi się uda
Znalazłam dziś na pedzie storczyka białego robaka CHYBA WEŁNOWCA zrzuciłam go od razu i przez to ułamałam storczykowi pęd. Storczyk siedzi teraz w odosobnieniu . Mam nadzieję że to tylko mały przypadek
Będę doglądać storczyka macie jakieś sprawdzone sposoby na robale?