Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010

Post »

Widzisz Moniko u mnie bałagan, wiesz nie zawsze chce się pokazywać to co nie jest ładne, ale propozycje są mile widziane.
Zastanawiałam się ostatnio jak tam doczepić maty, muszą być gęsto poprzyczepiane bo inaczej je wiatr rozerwie, a do tych paneli to nie ma jak :(
Pomysł z akebiá mi się bardzo podoba tylko nie wiem czy ona tam utrzyma przy tym plocie, jest to najbardziej gliniaste i suche miejsce u mnie w ogrodzie (glina z wykopu pod dom, Panowie nie mieli co z nią zrobić i tam ja ukryli pod cienką warstwą żyznej gleby, bo sami rozwozili ziemie niestety ) Wiesz nawet bluszcz tam nie chciał rosnąć, tylko winobluszcz się trzyma i rozrasta. Powojników tam szkoda, jeden rośnie, ale mizerniutki. Musze się w nich rozejrzeć może znajdę dla nic inne miejsce :wink: bo masz racje piękne.
A pod świerkami hosty i paprocie już rosną, tylko wiesz tak bez ładu i składu, dlatego mi się to nie podoba. Azalii jeszcze nie mam u siebie ani jednej, ale czas nabyć
Wiesz pod świerkami dosypaliśmy taka pól metrowa warstwę dobrej gleby bo niestety świerki płytko się korzenia i nic tam nie chciało rosnąć może teraz RH się utrzyma :roll: bo już tam rosło i wypadło.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Trochę innych foteczek

Trawki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kloniki palmowe zaczynają zmieniać barwy

Obrazek Obrazek

Pierwsze dni jesieni

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne trawki :!: :!: :!: Klony też :!: :!: :!: A te miejsca wcale aż tak źle nie wyglądają.U mnie stoją dwie duże kupy dorni i nie wiem co mam z nimi zrobić,to mi dopiero szpeci wszystko
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ślicznie. Widzę, że karmik szlaleje. Bardzo mi się podoba rabata z trawami.
A jeżeli chodzi o nieuporządkowane rabaty to sądzę, że na wiosnę nas zadziwisz, aż nam oko zbieleje. Przed Tobą cała zima na wymyślanie i komponowanie. I nawet mi do głowy nie przychodzi myśl, że mogłoby mi się u Ciebie coś nie podobać.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Kasia_Tomek pisze:denerwuje mnie ten krzywy plot...rośnie tu wszystko i nic :( żwiru zabrakło...Rabata bez koncepcji
Widzę, Kasiu, że jesteś dziś w świetnym nastroju :;230
Ty widzisz jakieś mankamenty, a ja widzę świetne możliwości! I to ja mam rację! Jestem przekonana, każdy to potwierdzi :) No co Ty byś chciała taki teren w rok urządzić? A potem co? Leżeć i pachnieć?
Sądząc po kamiennej rabacie i innych dopracowanych fragmentach ogrodu i w tych miejscach bez koncepcji(na razie) będzie pięknie! :) Przecież najfajniejsze w ogrodzie jest właśnie to planowanie, obmyślania i sadzenie! Czeka Cię jeszcze wiele pięknych chwil! :D I tak do tego podejdź, a my śledzimy Wasze działania, wspieramy i ciągle z zachwytu otwierają nam się usta!
Jak ja bym chciała mieć tyle zacienionego miejsca na hosty!
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Kasiu pokazałaś kolejne piękne miejsca w Waszym ogrodzie :shock: A na krzywy płotek sąsiada... maty albo pergole z pnączami... :;230 Świetnie prezentuje się roślinność na tle Twoich mat- dają super tło i tworzą świetny klimacik :uszy

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Potwierdzam słowa Marty ;:108 :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No to ja się już wypowiadać nie będę. Marta wszystko powiedziała.
Ja swój ogród urządzam 8 lat i mam takie miejsca jak Ty, albo jeszcze gorsze.
Widząc co zrobiłaś do tej pory na pewno coś wymyślisz.
Masz całą zimę.
A matę możnaby przyczepić spinkami tapicerskimi.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Mnie tam bardzo te Twoje miejsca ucieszyły. Raz- to perspektywy na rozwój, zmianę. Dwa, że nadaje ludzkiego wymiaru, bo przecież nobody's perfect. Trzy- uff, nie tylko ja tak mam :;230

No ale największe wrażenie zrobiła na mnie kuweta dla kota :shock: Mój na razie korzysta z kilku ton piachu budowlanego sąsiada, ale wkrótce mu się to ukróci. Może to i dobry pomysł, żeby mu taką kuwetkę na zewnątrz sklecić. Koty sąsiadów pewnie tez zadowolone będą :;230
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Nie nie dziewczyny to nie chodzi o zły humor :;230 ;:224
Marta powycinała zdania z kontekstu i wyszło ze marudzę ;:223

A ja uwielbiam to tworzenie w ogrodzie, chciałam Wam pokazać że jeszcze mam sporo do zrobienia i że w moim ogrodzie są takie miejsca. Piszecie ze jest taki idealny. :wink: A do ideału jeszcze kilka lat...
Opisywałam je po kolei i pokazywałam co mnie się tam nie podoba, na niektóre miejsca nie mam jeszcze koncepcji, na inne mam pomysł ale pieniądze trzeba odłożyć.

Pomysł Gosi o przybiciu maty spinkami tapicerskimi bardzo mi się spodobał, dzięki Ci Gosiu pomyślę co da się zrobić, matę kupujemy sukcesywnie co miesiąc kawałek zostało jeszcze 8 szt do kupienia nie licząc tej strony z krzywym płotem, właściwie wiadomo że zawsze o pieniądze chodzi ;:224

Jolu mnie też się podoba roślinność na tle mat, mam tylko nadzieję że po latach nie trzeba będzie ich wymieniać zbyt szybko

Moniko masz rację siedzę i myślę co tam posadzę i w jaki sposób, wiem na pewno że wiosną zamówimy jeszcze jedną porcję żwiru i kamienia

Dagmaro widzę ze zrozumiałaś moje intencje :heja
Kuweta dla kota została zrobiona właśnie dlatego, że zauważyłam jak kupiliśmy piach na trawnik Leona załatwiającego się ciągle w tym piachu, tylko był problem bo i pieski tam ciągle grzebały.
Teraz widzę, że Leon się tam załatwia, kotów sąsiada nie zauważyłam, ale kto wie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Powoli zakryjesz cały płot. Ja bardzo lubię te maty. Nadają przytulny wyraz ogrodowi. Jakby to był dodatkowy pokój.
A do Twojego ogrodu bardzo pasują.
atyda
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 mar 2010, o 22:48

Post »

Witam
Pięknie zmienia się wasz ogród... nadal będę po nim spacerować. Obiecuję nie deptać.
Podsyłam link do strony - film o ogrodach japońskich
www. tvs.pl/tv/video,sekrety_natury,6735.html
Może się przyda jakiś pomysł na te ... "bez pomysłowe" :wink: rabatki
Pozdrawiam
Edyta
My home is my castle. My garden is... my home.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Gosiu właśnie tak uważam, że nadają przytulności i kameralności w ogrodzie :D
Myślę, ze zgrały by się z różnym typem ogrodów :wink:

Witaj u nas Edyto miło Cię gościć, spaceruj sobie ile chcesz, możesz nawet podeptać, nie jestem wrażliwa :wink: Filmik super. Dzięki za linka ;:196 :D
Myślę, że wszystkie rabatki są na początku bez pomysłowe , dopóki nie znajdzie się na nie jakiegoś pomysłu :wink:
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Kasia pisze:A ja uwielbiam to tworzenie w ogrodzie, chciałam

teraz jak patrzę na Wasze poczynania to mogę powpowiedzieć tylko jedno ---- zapraszam do mnie , mam tyle do zrobienia .... :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Kasiu, a jak wygląda jesień w Waszym ogrodzie? Przyszła już?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”