Działka już nie tylko z widokiem :)
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
Zaciekawił mnie ten świerczek Gold Maria. To z "domyślnego" źródła? Ile cm mają te przyrosty?
Co Ty się Jola martwisz zimą, Twój ogród dzięki tylu kulkom i tak się będzie ładnie prezentował
Kanny wykopane?

Kanny wykopane?
- marzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ja ogrodniczo zacznę piękne iglaczki
a teraz zapraszam do zwariowanego watku
tych zwariowanych forumowiczów bo mam za zadanie członków łapać
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112 a może jeszcze do zarządu się załapiesz 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu śliczne iglakowe maleństwa
Widzę, że u Ciebie jeżówka kwitnie w najlepsze, ja to o swojej już zapomniałam, dawno ścięta i nawet nasionka wysiane
Zimowit też szykuje się do kwitnienia, śliczny

Widzę, że u Ciebie jeżówka kwitnie w najlepsze, ja to o swojej już zapomniałam, dawno ścięta i nawet nasionka wysiane

Zimowit też szykuje się do kwitnienia, śliczny

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tajeczko, Tiny Curls bardzo ładny, to prawda. Ciekawe, jak zimę przetrzyma
Dorotko, nie wiem jak Ty, ja czekam do wiosny z następnymi ewentualnymi zakupami. Póki co śledzę wątki i oferty szkółek. Interesujace zajęcie na długie zimowe wieczory.
Paweł to piękny prezent
jeszcze nie wiem jakie są przyrosty, zobaczymy wiosną
zapowiada się interesująco.
Martuś, a Ty zimą zię nie martwisz? Zaraz wsatwię kilka fotek z dzisiejszego poranka
A canny cóż, jeszcze w ziemi, jutro wykopki

Marzanko, dzięki
Byłam w wątku, poczytałam i nie wiem, jak tam się wcisnąć
Dwa dni, 20 stron
to wyczyn niebagatelny
Będę próbowała dorzucić kilka słów. Prezesura już wydaje się obsadzona
Aguś jeżówki jeszcze kilka rozowojowych paczków miały podobnie, jak róże, ale po dzisiejszej nocy

A teraz do rzeczy, nie chcę Was załamywać, zresztą Małgosia już dzisiaj pokazywała poranne fotki. Napiszę krótko godzina 7-ma rano - 5 stopni i takie oto widoki

cdn....

Dorotko, nie wiem jak Ty, ja czekam do wiosny z następnymi ewentualnymi zakupami. Póki co śledzę wątki i oferty szkółek. Interesujace zajęcie na długie zimowe wieczory.
Paweł to piękny prezent

Martuś, a Ty zimą zię nie martwisz? Zaraz wsatwię kilka fotek z dzisiejszego poranka

A canny cóż, jeszcze w ziemi, jutro wykopki

Marzanko, dzięki

Aguś jeżówki jeszcze kilka rozowojowych paczków miały podobnie, jak róże, ale po dzisiejszej nocy

A teraz do rzeczy, nie chcę Was załamywać, zresztą Małgosia już dzisiaj pokazywała poranne fotki. Napiszę krótko godzina 7-ma rano - 5 stopni i takie oto widoki

cdn....
Jola, ano wobec potęgi przyrody tylko pokłonić się, pogodzić się i tyle...Szkoda...Kanny wykopać i przetrzymać... do reaktywacji
Czemu tak szybko w tym roku ta zima straszy? Żurawki jeszcze mogą się podnieść, ale to już nie będzie to samo...No cóż, fajnie było, ale się skończyło, przynajmniej u nas na wschodzie...

Brrrr
aż sie zimno mi zrobiło po tych fotkach-aż nie chce sie wierzyć ,że juz zima nadciąga-ponoć w radiu dzisiaj mówili,że zima będzie gorsza od poprzedniej
-biedne roślinki-no i nasze kieszenie-ogrzewanie będzie chodziło pełną parą

- pamelka
Tak więc jutro prace przygotowujące na nadejście przyszłotygodniowej zimy. Powiedzcie proszę, nie za wcześnie jeszcze na okręcanie roślin? Bo jak tak patrzę na to co się dzieje, boję się, czy zdążę

- pamelka
Marta, dzisiaj wydaje się dużo cieplej, teraz aż +1
Canny i inne kopiemy jutro, martwię się tylko, czy zdążę zabezpieczyć wszystko przed silniejszymi mrozami. Bo jak niespodziewanie zdażaja się takie historie, jak wczoraj, to pewnej nocy może spaść pół metra śniegu na przykład.
Masz rację Rybko, u mnie ogrzewanie już chodzi na pół gwizdka, aż strach pomyśleć co to będzie dalej.

Masz rację Rybko, u mnie ogrzewanie już chodzi na pół gwizdka, aż strach pomyśleć co to będzie dalej.
u nas ogrzewanie już na cały gwizdek + wieczorkiem przypalamy w kominku ale my mamy na razie gaz płynny a on drogi jak chol.... 

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
O cholera... cóż tu powiedzieć...
Ale róże wyglądają przepięknie
Ale róże wyglądają przepięknie

- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
Dzisiaj jeszcze grubsza warstwa szronu niż wczoraj
Szdoda roślin, bo wiele z nich w pełni kwitnienia 

Z okręcaniem to jeszcze się wstrzymaj, zdecydowanie...Więcej szkód można narobić, zaparzając rośliny...Takie przymrozki nie mogą spowodować szkód, niech się rośliny hartują!
Ale jakie piękne zaszronione zdjęcia!
Ale jakie piękne zaszronione zdjęcia!
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Widoki niczym dziś rano w moim ogródku...ja niestety nie lubię takich oszronionych widoków...wręcz przeciwnie wpływają na mnie dołująco
tym bardziej że jeszcze niejedna roślinka mogła sobie kwitnąc a niektóre wcale nawet pąków nie rozwineły(chryzantemy) 

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powiem szczerze, że się trochę zszokowałam tym co piszecie
U nas jeszcze przymrozków nie było, rośliny w dobrej kondycji, ale pewnie to kwestia czasu.
Ogrzewania, też nie trzeba było włączać, tylko co dwa dni napalić w kominku, tym się cieszę, ale wiem do nas też dotrze zima i to pewnie niebawem.
Jolu zdjęcia oszronione piękne.

U nas jeszcze przymrozków nie było, rośliny w dobrej kondycji, ale pewnie to kwestia czasu.
Ogrzewania, też nie trzeba było włączać, tylko co dwa dni napalić w kominku, tym się cieszę, ale wiem do nas też dotrze zima i to pewnie niebawem.
Jolu zdjęcia oszronione piękne.