Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Urocze dobranoc :D I Ładne berberyski. Psidełko się przymierza... Moja sucz wykopała dziś wielgaśny dół. W sam raz do zadołowania róż :;230 Chyba chciała pomóc... Tylko dla czego w takim miejscu :;230

Wracając do ścierających się koncepcji nasadzeń na Twojej nowej rabacie... żurawki jako wypełniacz, który można przenieść po zagęszczeniu rabaty... Niezła myśl :!: A szałwia przy różach...bajka
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Czy nadal uważacie, że tam jest za ciasno? Dl mnie to tam zieje pustką. Chyba tylko Ula by mnie zrozumiała :;230
O ciasnocie na nowej rabatce mowy nie ma...ale to widziane moimi oczami... :wink: Dosadzenie kwitnących roślin ożywi trochę zieleń jaką tworzą rośliny dopiero co posadzone... :D
A rozwichrzony ogród też ma swój urok... ;:224
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś, czyli szałwia zaakceptowana ;:224
Żurawki też wcisnę tam bliżej świerka.

Nelu, wiem. Ty też mnie rozumiesz ;:196
Ale wbrew naturze tutaj naprawdę chcę trochę przestrzeni. I tak moja rabata ewoluowała wraz z powstawaniem - patrz gęstniała. :;230
Teraz już nie będę dosadzała nieczego. Tylko szałwia, może ze 2 żurawki i po drugiej stronie trawki hakonachloe posadzę, żeby było symetrycznie jeszcze 2 konwalniki. Teraz ich całkiem nie widać. I koniec na tym. Tam już rośnie 6 róż. One będą kwitły.
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Gosiu, ależ u Ciebie jest elegancko. Rozwichrzony ogród masz po prywatnej stronie. Tam powinien taki być ;). A frontowe rabaty to sam szyk i elegancja. Nie pamiętasz jak się wszyscy zachwycaliśmy Twoimi wrzosami (akurat kwitły, jak byliśmy)? Nie robiłyby aż takiego wrażenia, gdyby nie były we wspaniałej oprawie.
Agata
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, dziękuje Ci bardzo.
Ja dopiero chcę zrobić coś z Tą częścią. Może już w przyszłym roku sie uda.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Bardzo ładna rabata. Ja się dołaczę do zwolenniczek zagęszczania i zaproponuję dosadzenie większej ilości niskich trawek
A konwalnika słabo widać :( Nie myslałaś by zrobić przy trawkach małą obwódkę z drobniutkich białych kamyczków ?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

fajna rabatka wyszła :D a o kamyczkach dla konwalnika to pisałaś prawda? chyba ,ze wątki mi sie mieszają-ja tez wolę najpierw zageszczenie a potem rozsadzanie ale z braku funduszy jedna rabatke mam mizerniutką i czeka na swoja kolej :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, ja na razie próbuję silnej woli i nie zagęszczam :D
I tak jest węcej niż planowałam.
Tak jak napisała Rybkaa planuję wysypać kamyczki pod konwalniki. I muszę jeszcze 2 dokupić.Ale to już wiosną. Trawa hakonachloe rozrośnie się do olbrzymich rozmiarów, także nie mogę tam nic sadzić. Tearaz w puste miejsca powsadzałam cebulowe. Trochę oddechu mi się przyda. Z tyłu domu będę zagęszczała :wink:

Rybkoo, niestety nie da się wszystkiego od razu zrobić. Ja tę rabatę zrobiłam dopiero po 9 latach. Nie wszystko na raz. Co byś robiła w przyszłym roku?
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Gośka ciekawe ,czy zdołasz się oprzeć urokowi co poniektórych roślin,a jest ich bez liku... :wink: Jeśli zagęszczanie nie wchodzi w grę ,to znaczy ,że pomniejszanie terenu trawiastego będzie nieuchronne... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Gosia, jest dobrze. Na efekt trzeba poczekać, jak rośliny trochę podrosną, zaczną kwitnąć róże, szałwie, cebulki. Rabata zacznie tętnić życiem, a póki co trzeba uruchomić wyobraźnię i widzieć ją tak, jak będzie wyglądać :) Tak samo jest u mnie - od roku tworzę rabaty kolorystyczne ale nie ma jeszcze efektu więc nawet ich nie pokazuję :oops:
Bardzo pilnuj bukszpanów, bo posadzone centralnie będą chciały dominować na tej rabacie :!:
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

:D ja nie wiem czy chociaż tak z grubsza zrobię ogród w 2 lata (razem będzie 5) a potem to już dokupywanie ,przesadzanie,rozdawanie :D a robota to do śmierci będzie ale już taka przyjemna mam nadzieję
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu, będziesz dawać agro pod grys?
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

TAK jeśli Cię nie dopadnie żadna choroba Forumowa to podejrzewam , że zostaniesz przy jesiennych planach co do tej rabatki - ale wiosną wszystko będzie nas cieszyło i będzie nas kusiło ( kup mnie , kup mnie) . Może to wszystko już powędruje na tyły.

Gdzieś wyczytałam , że trawka hakonechloe rozrasta się dosyć wolno, czy to prawda? Gdzie swoją kupiłaś?
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

No Małgorzata do raportu! Jak tam schody? Gdzie rośnie Eden? Nie mogę do ciebie przyjechać, to chociaż bym obejrzała. Nie daj się prosić.
Kasia :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Push zachwyci Cię wiosną, zobaczysz :tan Powtórzę już czyjeś słowa, ja bym wyściółkowała rabatkę, dosadzić zawsze można. Oczywiście nie przeszkadza to upchnięciu cebul pod ściółką :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”