Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

dziewczyny ten pan od różyczek w niedzielę to nie był nerwowy tylko najzwyczajniej zmęczony.czy nie widziałyście jaki biedak był spocony i zagoniony
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Neluś, Twoje dalie dopiero teraz pokazały co potrafią! Rozweselają całą rabatę ;:196 :tan
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czytam, że koleżanki były w Kutnie na święcie Róży.
Czy spotkałyście kogoś z Rosarium, podobno też mieli tam być?
Czy sprzedawali też róże?
:wit
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aleb-azi pisze:No to trzymam kciuki :D

Izka
dzięki...Lubię ten dreszczyk emocji ,w momencie zawiązanego pąka ,a potem kolejne etapy rozchylających się płatków...i ...zazwyczaj okazuje się ,że to pomyłka ...bo zupełnie inna niż była w zamiarze... :;230 Zobaczymy...
Jadziu fakt nie można mieć wszystkiego,a nawet jest to niemożliwe... :wink: na szczęście nie wszystkie róże mi się podobają,ale jest mnóstwo takich ,które chciałabym mieć w swoim ogródku.Teraz zdarzyło mi się kupić różę w ogóle nie zaplanowaną no cóż,okaże się jaka będzie ,czy godna dalszej uprawy...
Busz najlepiej wygląda w promieniach słońca ,wszystko takie rozświetlone,przestrzeń wydaje się większa :wink: ,ale deszcz i pochmurne niebo potrafi stworzyć wręcz odmienne wrażenia...Czyli jest tak... ,raz mi się podoba ta gęstość,a za drugim razem ,zrobiłabym wielki remanent ...Także zapraszam jak najbardziej,... :wit
Małgoś pan był trochę zirytowany,bo wmawiałam mu inną nazwę róż niż jego wersja... :;230 każdy by się wkurzył...ale w zasadzie w ogóle mu się nie dziwię,upocony,wśród kolców ,i każdemu jeszcze wytłumaczyć wszystkie zagadnienia dotyczące róż... :;230 Muszę powiedzieć ,że pan jest w porządku...
Marysiu dzięki... ;:196 ,na szczęście są oprócz róż jeszcze byliny,i kwiaty jednoroczne,które mienią się jeszcze różnorodną barwą,Twierdzisz ,że róż nie możesz kupować ,ja też tak mówiłam ... :wink:
Dorotko Westerland ma taki kolor kwiatów ,że trudno dopasować jej inną odmianę,aby zgrzytu wizualnego nie było...ale Sympatia będzie dobrym kompanem,mam identyczne zestawienie... :D
Druga Westerland rośnie u mnie na tle Flammentanz ,czyli podobne zestawienie co poprzednie i wygląda całkiem,całkiem...
Zmiany w ogrodzie muszą być,byleby na lepsze...i do tego dążymy... nieraz z różnym skutkiem ,ale przecież wciąż się uczymy... :D
Małgosiu dziękuję Ci za komplementy pod adresem moich wypocin ;:196 ,zbliżenia kwiatów daje nam poznać ich prawdziwe piękno..., które w perspektywie nie zawsze jest widoczne... :wink:
Alinko masz rację trzeba zrozumieć człowieka w ferworze pracy... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Uwielbiam Cię Nelu ;:138 ... właśnie kombinuję z czym posadzić dwa już nabyte Westerlandy po bokach konstrukcji altankowej, a tu już podpowiedź...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Oj tak, Westerland nie łatwy do skomponowania... ale warto poeksperymentować i popodpatywać :D
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu wiedziałam ,że nie będą takie najgorsze,choć nie podobne do matki... :wink: Może mamy wszystkie nową odmianę dalii... :wink:
Krysiu z chęcią bym się tam pojawiła ,ale niestety nie dotarłam... :? ale Gosia była ,to pewnie coś więcej będzie wiedzieć... :D
Gośka radość mnie ogarnia ...tylko ,żeby efekt i dla Ciebie był trafny... ;:138 ciesze się razem z Tobą nowymi włościami,możesz dalej projektować... :uszy Ciekawe ,czy działka może być przedłużana tak wprost proporcjonalnie do potrzeb... :wink:
Izka zachwycamy się w necie zdrowiem egzemplarza różanego ,jego pięknym pąkiem,a w konsekwencji latamy z już zdobytą doniczką,a w zasadzie gołym krzakiem :;230 ,gdzie może współgrać z resztą...a jaką wyobraźnią musimy się wykazać... :roll: Zdolne z nas dziewuchy... ;:136
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Nelu dokończyłam wreszcie twój watek .dowiedziałam się tylu ciekawostek o różach że uniwersytet to mało
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Neluś w upychaniu roślin to masz u mnie mistrzostwo świata. ;:215
Tyle roślin na takim kawałeczku ziemi......chyba tylko Anka może Ci dorównać.
Kto by pomyślał, że to forum tak rozkwitnie.
Kiedy się zalogowałam 3 lata temu to tylko wszyscy wpisywali "sztywne" posty.
A dzisiaj prawie cała Polska działkowa spotyka się, wymienia kwiatami, kupuje wszystko dla wszystkich, zawiera przyjażnie, żyje wspólną pasją - czyż to nie cudowne w dzisiejszych zwariowanych czasach ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Grażynko ślicznie podsumowałaś nasza bytność na forum, to prawda dodam jeszcze że możemy nawet wypłakać się w rękaw, pożalić na pogodę, na ślimory......................skrzypienie w kościach a w poważnych problemach już dostajemy pomocną dłoń, to jest bardzo sympatyczne i miłe, przyznam nawet że właśnie tu poczułam się dowartościowana, znalazłam swoje miejsce na ziemi, powiem tak: chwilo trwaj!!!!!!!! pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko miło mi bardzo,że poświęciłaś trochę czasu na tyle stron ...wątku...mam nadzieję ,że przydadzą się niektóre porady,wiele niezastąpionych informacji znalazłam właśnie na Forum ,u osób ,które dzieliły się swoją wiedzą,przede wszystkim praktyczną... :D

Dzisiejsz popołudnie upłynęło pod hasłem szpadel-ziemia...W końcu wymieniłam pod tarasem zbutwiałą pergolę drewnianą,a właściwie walące się dechy na metalowe pergole ,które dzisiaj odebrałam ...Jako ,że gabaryty konstrukcji nie pozwalały na upchanie jej do samochodu,musiały wystarczyć ręce i nogi...Z synem maszerowaliśmy i dotarliśmy do miejsca przeznaczenia... :wink: Jutro zrobie zdjęcia,musiałam zrobić porządek z pnączami na nową pergolę splatanego wiciokrzewu z powojnikami...Skończyło się na tym ,że clematis Betina wykopałam a w to miejsce poszła róża pnąca Pink Cloud,która w cieniu ledwo dogorywała...
Jutro dalszy ciąg przesadzania :D ...

Boltonia ...setki kwiatów,niesamowite wrażenie...
Obrazek
jeszcze tak wygląda Morgengruss,i nie kończy...
Obrazek

Izka w tle róży rośnie wspominany świerk-drapak ...wyciąć ,nie wyciąć ...oto jest pytanie... :?
Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Nelu, wyciąć stanowczo. Pomyśl ile będzie miejsca na róże :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zostaw drapaka bo zimą to tylko on jest zielony. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

O, prace konstrukcyjne. Poważna sprawa. Co do świerka... Po co komu taki drapak :wink: ? No i chyba lepszy nie będzie, przyrosty nieharmonijne... Można coś ładniejszego w to miejsce - coś wąskiego, może nawet kolumnowego...
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Neluś w upychaniu roślin to masz u mnie mistrzostwo świata. ;:215
Tyle roślin na takim kawałeczku ziemi......chyba tylko Anka może Ci dorównać.
Kto by pomyślał, że to forum tak rozkwitnie.
Kiedy się zalogowałam 3 lata temu to tylko wszyscy wpisywali "sztywne" posty.
A dzisiaj prawie cała Polska działkowa spotyka się, wymienia kwiatami, kupuje wszystko dla wszystkich, zawiera przyjażnie, żyje wspólną pasją - czyż to nie cudowne w dzisiejszych zwariowanych czasach ?
tara pisze:Grażynko ślicznie podsumowałaś nasza bytność na forum, to prawda dodam jeszcze że możemy nawet wypłakać się w rękaw, pożalić na pogodę, na ślimory......................skrzypienie w kościach a w poważnych problemach już dostajemy pomocną dłoń, to jest bardzo sympatyczne i miłe, przyznam nawet że właśnie tu poczułam się dowartościowana, znalazłam swoje miejsce na ziemi, powiem tak: chwilo trwaj!!!!!!!! pozdrawiam
Grażynko i Taruś święte słowa,wszystko to prawda i mogę dodać tylko ze swojej strony,że nie wyobrażam sobie ,aby nie podzielić się wrażeniami z ogrodu ,albo... co ważne... zdjęciami,bo przecież o to chodzi ,aby i inni mogli zobaczyć co rośnie,kwitnie ,albo i choruje, ale szybka interwencja w postaci pogotowia roślinnego(czyli wszystkie zakręcone marzycielki idą z pomocą...)likwiduje problem... :;230
Spotkania z dziewczynami z forum ,a bywa i mężczyzna...to pięknie i wesoło spędzone chwile ,dyskusje ,jakbyśmy się znali wieki... :D Dobrze ,że jesteście ,i dalej tak trwajmy...i się poznawajmy ... ;:4
Dorotko mam to na uwadze...czekając na parę krzaków... :lol:
Grażynko Ty na nie ...,i co ja mam zrobić...pewnie podjąć decyzję ...muszę nadmienić ,że u mnie rośną w sumie 3 świerki,sukcesywnie przycinane ,jodły,ale nie jestem pewna,gdyż w iglakach to słaba jestem... :wink:
Anka to takiego ścisku nie ma... :wink: moim skromnym zdaniem ,to mogłaby śmiało jeszcze sadzić... :;230 ale nie będę się narażać...M.

Izka taka krytyka mojego świerka pewnie przyczyni się do jego nieuchronnej likwidacji... :;230 Ale muszę go wytłumaczyć...on taki wyciągnięty ,bo sąsiada czereśnia skutecznie go zacienia... :evil:
Tylko co ma średnicę 40 cm i jest kolumnowe... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”