Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

Jolu rozumię jesień ,rozumię mało chwastów bo zaczynają ginąć ,ale zero chwastów to przesada.Chociaż jeden ,żeby się nabawić kompleksów byś pokazała :twisted:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tak wpadam ogrodniczo, żeby ;:196
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Widzę,że i u Ciebie niektórym kwiatom pomyliły się pory roku.Trytoma w pełnym rozkwicie i chęci ma oleander.Różyce będą teraz miały ładny klombik.Ja dziś zachorowałam na iglaczka "oczy smoka",i nie mogłam od niego oderwac oczu.Chyba pojadę jutro i go kupię.Ty też masz ich ładną kolekcję.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu śliczna rabatka. :roll:
Nie mogę się napatrzeć, i te zachowane odstępy między roślinkami, nie to co u mnie.
Żórawki i tiarelle przepiękne. :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

KUrcze, no dlaczego ja nie kupiłam tego Shirasawum jak miałam okazję ;:223 ;:223 Drogi mi się wydał... A on wart każdych pieniędzy. Cudo normalnie ;:167
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Hej Joluś ;:196
A no jak się ma malusi ogródeczek to można nie mieć perukowca. Chciałabym go ogromnie ale u mnie nie ma gdzie.Może kiedyś- jak sad z nierodzącymi jabłonkami zostanie wycięty :wink:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Pamelko, troch si opuściłem w odwiedzinach, a dziś jak sobie poprzeglądałem Twój wątek to mnie po prostu zastrzeliłaś :) w najlepszym tego słowa znaczeniu rzecz jasna :) medalowa jest ta Twoja ukochana skarpa, w tym słońcu, w tym ujęciu, wszystko prezentuje się wspaniale, tyle tam różności, że dalej mi oczy skaczą po tym zdjęciu by to ogarnąć :), a i co jeszcze, to klon Shirosawanum, który chodzi za mną i chodzi, a Ty mi jeszcze takie egzemplarz tu pokazujesz :) pięknie, na prawdę pięknie i jestem wręcz dumny z Ciebie i Twojej wielkie pracy :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jola chyba skarpę upiększa, bo coś cicho...Ale słychać w oddali coś jakby łomot kilofa :;230
Proszę delikatnie uderzać, żeby nasionka niedojrzałe z przecudnej trytomy się nie obsypały....
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Łomot słychać... a gdzieś czytałam, że podobno to aż 70 km :;230
No tak... mocno wieje... ale czy z tej strony? ;:224
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Izka, cieszmy się pogodnym niebem i słoneczkiem, przypomnij sobie, jak cenimy takie widoki w dniach pochmurno-deszczowo-wietrznych, jakie mieliśmy ostatnio.
Trytoma szalona zaiste, kolejny kwiatek chyba nie ma szans dorosnąć, jakbym sobie tego życzyła :?
Aniu, już chyba niedługo nacieszą nas słoneczniki, w weekend na kompost niestety, nie ma co zwlekać, bo jeszcze śnieg przysypie.
Dzięki Miłko, słoneczniki wyrosły na olbrzymy, za co zapłaciły wyłożeniem podczas wiatru. Ustawione ponownie do pionu nawet ładnie zakwitły ;:108 Tylko czy za rok będą??? się okaże.
Romku, Ty najlepiej o tym wiesz ;:180 ze hostkom ładnie w każdym prawie towarzystwie. W Twoich okolicach też zachody są piękne, a jak blisko niebo i ile gwiazd ;:136
Kochana Rybko, u mnie też roślinki są pomieszane, jedno tylko miejsce cieniste, póki co, wyboru nie ma ;:224 Takie mieszanki są najładniejsze.
Aguś, żurawkowe nasadzenia są tegoroczne, chociaż muszę przyznać, że niektóre pieknie się rozrosły :tan Myślisz, ze zaczynać ze słonecznikami na wiosnę ;:224 Dobra pozbieram trochę nasionek.
Aniu ;:180 za miłe słowa.
Pawełku, klonik na skarpie i niby w cieniu ;:224 ale, jak latem wysoko świeci słoneczko to niestety go zahacza.
Graziu, ta odmiana klona jest bardzo ładna, tylko co z zimą :? Muszę go dobrze zabezpieczyć, choć miejsce najbardziej zaciszne u mnie z możliwych.
Gorzatko jaki znowu bałagan ;:14 może raczej nieład twórczy, ale jak juz skończysz ;:224 cóż to dopiero będzie :uszy
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzanko, nie wygłupiaj się :lol: chwaściory u mnie dobrze się mają, choć w niektórych miejscach zdecydowanie gorzej. Zaraz poszukam czegoś.
Izka ;:196
Andrzej u mnie za to sezon opadania liści, uwierz wolałabym igły.
Zuziu, 'Oculus - Draconis' lub Dragon's Eye jak kto woli jest piękna, więc bierz :uszy
Tajeczko, te odstępy mają się wypełnić rozrastającymi roślinkami. Powiem szczerze, że jest też jeszcze trochę miejsca na nowe nabytki :lol:
Dorotko, ciekawa jestem, jak był drogi? Na mojego wydałam coś ok. 60 zł i wtedy też wydawał mi się drogi.
Paula wszystkiego mieć nie można, to święta prawda. Mam nadzieję, ze mój perukowiec zachwyci mnie peruczakami, bo jak nie :;230
Sylwek, powiem szczerze, że jest tam też kilka ciekawych iglaczków poniżej i powyżej, ale te będę pozkazywała wiosną, jak pokażą przyrosty. Póki co muszę usunąć jednoroczne aksamitki i osadzić cebule, żeby wiosną to miejsce też miało urok.
Oczywiście powiem, co powinnam na wstępie ;:14 : takie pochwały z Twojej strony to dla mnie satysfakcja ;:180
Martuś, żaden kilof do wiosny nie będzie już potrzebny, widły raczej i silny M do wykopania cann. Ciekawa jeste, jak tam kłącza się rozrosły ;:224 Trytomki sobie rosną w duecie i mam nadzieję, wiatr nie rozdmucha nasion.
Gorzatko, odległość zapamiętałaś prawidłowo :uszy i wiatr z właściwej strony, tylko kilof się nie zagadza :;230
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj mam dla Was
Ginkgo Variegata
Obrazek

Ginkgo Californian Sunset, w zdecydowanie już jesiennej szacie
Obrazek

Kalinka szaleje
Obrazek

cudne barwy Golden Spirita
Obrazek

Obrazek

i trochę chwastów dla Marzanki :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

fajnie ten skalniak wpełza na kamienie :D od razu przypomniał mi się mój jak go nazywam osobisty jeżyk co go ostatnio pokazywałam jak pożera kamulca
masz rację -musimy jakos sobie radzić z brakiem cienia- w przyszłym roku mam zamiar cos tworzyć w cieniu mam nadzieję nowo powstałej (w przyszłym roku) drewutni :D
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Ginko ma fantastyczne kształty listeczek a Golden pięknie się przebarwia ;:63
Zapraszam
Ogród Marty_S
X_r-o