Moje roślinki w domu - inaq1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Doroto 1,również dziękuję za pochwały.Tak ,przy benjaminku jest szeflera.
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, mogę tylko sobie powzdychać, tak kolorowo, nie to co u mnie.
Hoja olbrzymia i śliczna, ale piszesz, że nie kwitnie. Moja też się uparła i nic się nie dzieje, ani nie rośnie ani nie zdycha, zupełny zastój.
W sprawie storczyków, jeszcze się do Ciebie uśmiechnę, mój jedynak zaczął zrzucać kwiatki, ale trzyma się dzielnie.
Jakim nawozem je zasilasz?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Aniu,wcale nie było mi łatwo zdecydować się na pokazanie moich doniczkowców,bo przy innych zbiorach wyglądają mizernie. Ale są moje i sprawiają mi dużo radości :P
Moja piwnica jest dość jasna i chłodna . Mam zakręcony kaloryfer ,więc tak na oko jest tam ok.10 stopni. Trzymam w niej hibiskusy ,sundaville i chryzantemy.Zawsze się obawiam ,czy roślinki przetrzymają do wiosny. Hibiskusy w ten sposób są przechowywane już kilka lat i wiem ,że to się udaje. Sundaville i chryzantemy dopiero pierwszy raz ,więc nie mam żadnego doświadczenia.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Guciu,moja hoja za to rośnie jak zwariowana. Zarosła już całą ścianę . Jest tak duża ,że nie udało mi się całej sfotografować. Podejrzewam,że za mocno o nią dbałam.Teraz posłucham rad forumowiczów i trochę ją "zaniedbam" :D . Zobaczymy jaki będzie skutek.
Pierwsze storczyki mam już ponad rok.Ponieważ powtórzyły kwitnienie i prawdopodobnie niedługo znowu zakwitną ,odważyłam się kupić następne. Nie jestem ekspertem w ich hodowli . Robię po prostu tak,jak przecztytałam w jakimś poradniku i to im widać służy :lol:
Moczę całą doniczkę (jak jest zupełnie przesuszona)w wodzie destylowanej z dodatkiem nawozu do storczyków ,ok.20 minut.Nic więcej z nimi nie robię .Nawet nie przycinam ,bo po prostu nie umiem.Łodygi same uschną ,albo kwitną na tej samej. Jeszcze nie bardzo wiem o co chodzi z tym kwitnieniem.
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

masz naprawdę wspaniałe okazy,same piękności!!!
co to za roślinka taka wysoka z błyszczącymi listkami koło figusa beniaminka?pierwszy raz taką widzę...
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Inuś masz sporo kwiatków i to jakich - same cudeńka :P
Te fiołeczki niebieskie cudne , podobają mi się kwiaty z biało- zielonymi liśćmi szeflera , fikus
chryzantemki też oczywiście :wink: na wiosnę będę się do Ciebie uśmiechać ;:91
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Bona,dzięki za pochwały a koło benjaminka stoi stareńka szeflera. Spróbuję ją na wiosnę odnowić. :P
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Beatko,dziękuję . Możesz się uśmiechać :lol: ,ale najpierw ja będę całą zimę się uśmiechać do chryzntemek żeby przetrzymały do wiosny w piwnicy ;:113
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczności masz u siebie -tak dużo kwitnących -piękne hibiskuski :D :D
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

Cieszę się, że mogłam zobaczyć Twoje roślinki. Są naprawdę okazałe. Widać, że potrafisz o nie dbać. Koleusiki są boskie. Co roku wysiewam kilka, ale żaden nie miał tak pięknie czerwono ubarwionych liści.
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Ina, ale pięknie u ciebie! Bardzo lubię rośliny, które kwitną. Szczególnie podobają mi się twoje fiołki /ten niebieski z jaśniejszą obwódką to cacuszko/ i ketmia. Chyba wiosną będę się do ciebie słodko uśmiechać :wink:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

I to jest mizerna kolekcja??? Przepiękne roślinki i wcale nie mało :D
Nic nowego nie wymyślę, ale ... hibiskus czerwony cudo, niebieskie fiołeczki śliczne, falki i cała reszta także. Doborowe towarzystwo :D
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Bożenko,dziękuję. Też lubię hibiskusy. Mam nie tylko w domu ,ale rosną też gruntowe w ogrodzie. Jak zaczynają kwitnąc ,to trudno powiedzieć,które piękniejsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Mirabilis,cieszę się że Ci się podobało.Zauważyłam,że koleusy pięknie się wybarwiają ,jak rosną w ogrodzie.W domu jest chyba dla nich za ciemno.Jednak jeżeli mająstać w ogrodzie ,to preferują raczej półcień. W pełnym słońcu ich liście tracą ładny kolor.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Dorota(Danio),możesz się do mnie uśmiechać nie tylko wiosną ;:80 .a na wiosnę po prostu się przypomnij,bo wiesz ja mam dobrą pamięć,ale...... :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”