Witajcie
Ten weekend był ciepły, słoneczny, i najważniejsze-spędzony w ogródku.
W sobotę skosiłem trawnik(czytaj: chwasto-trawnik

), zagrabiłem całe podwórko, trawkę wysypałem pod żółte malinki odmiany 'poranna rosa', poplewiłem na rabatkach i na ścieżce. Dzisiaj niedziela, niby dzień odpoczynku, ale nie dla mnie
Przesadziłem wierzbę ivę, bo jak będą robić kanalizacje, to mi ją by zniszczyli(rosła przy rurze kanalizacyjnej). Dobrze, że akurat niedawno ją sadziłem, więc korzenie za bardzo nie podrosły, więc się przyjmie

Przesadziłem także cebule lilii(9 sztuk), cebule są ogromniaste, więc w 2011 roku będą pięknie kwitły

W ich byłe miejsce posadziłem wierzbę

Przesadziłem dzisiaj także szałwię omszoną, bo mi przeszkadzała w tym miejscu co rosła, i strasznie się tam rozsiała. Jeszcze kwitła, ale ściąłem jej wszystkie pędy, i posadziłem ją na nowe miejsce. Teraz w tym miejscu co rosła ta szałwia rosną lilie

Byłem dziś także na grzybach-uzbierałem pełniutką reklamówkę opieniek
Teraz czas na zdjęcia...
Najpierw było tak:
Potem już tak:
Najpierw było tak:
Potem już tak(rosną tu teraz lilie, nawet ujawniła się niewidoczna w tym gąszczu hosta):
Zastanawiam się nad stworzeniem trawiastej rabatki

Niektórzy mają takie piękne trawki w ogrodzie, więc ja też muszę mieć...Tylko jest jeden problem-u mnie nie sprzedają traw ozdobnych

Ostatnio widziałem tylko Red Barona i w dodatku malutką sadzonkę...Więc zakupy będę musiał zrobić przez neta...
To może jednoroczny dmuszek jajowaty?
Dobranoc