Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(2006-2011)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(06.10- ...)

Post »

mamba9991 pisze: ... przed śniadaniem palę ze 6 fajek, piję kawę, palę i jem śniadanie. Z tego wniosek, że powinnam wyjść za milionera i nie stresować się pracą :D :D :D
...znam to...rano kawa,trzy,cztery papierosy..tyle że jem dopiero po przyjściu z pracy..
Krzysztof..fajnie to wyliczyłeś ale pomnóż to przez parę milonów palaczy..budżet powinien nam być wdzięczny...a on wręcz przeciwnie..gnębi nas jak może..wszędzie zakaz palenia..więc jak mam ten budżet wspomagać?
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No na mnie akurat finansowe wylicznia nie działają, bo jakby co potrafię dorobić, a to pelerynki komunijne na szydełku wydziergam, a to głośniki w aucie obiję (mam kurs tapicera :D :D :D ), nie o kasę chodzi. Czemu latwiej jest zacząć robić rzeczy, których się nie lubi (np biegać), niż zaprzestać tego, co się lubi, bo ja te moje poranne fajki lubię po prostu.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27

Post »

mamba9991 pisze:bo ja te moje poranne fajki lubię po prostu.
Mamba, bo to jest właśnie dopamina. Jak wyszłam z gabinetu akupunktury, to mąż śmiał się ze mnie, bo wyglądałam jak Joker z Batmana. Dobry nastrój miałam jeszcze dnia następnego. I codziennie, przy porannej kawie, powtarzałam, jak mantrę - Jaka ja jestem szczęśliwa, że udało mi się, nareszcie NIE PALĘ.
Jak przyszedł kryzys, powtórzyłam zabieg i... mam luzzzz do dzisiaj.
Kasia
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Józef pisze:Krzysztof..fajnie to wyliczyłeś ale pomnóż to przez parę milinów palaczy..budżet powinien nam być wdzięczny...a on wręcz przeciwnie..gnębi nas jak może..wszędzie zakaz palenia..więc jak mam ten budżet wspomagać?
Otóż to. Mnie wkurzyło właśnie to zakłamanie, z jednej strony palacze są bee a z drugiej doić ich ile wlezie nawet wbrew zasadom logiki i ekonomi. :roll:
mamba9991 pisze:No na mnie akurat finansowe wylicznia nie działają, bo jakby co potrafię dorobić ... nie o kasę chodzi. Czemu latwiej jest zacząć robić rzeczy, których się nie lubi (np biegać), niż zaprzestać tego, co się lubi, bo ja te moje poranne fajki lubię po prostu.
Ja nie twierdzę, że chodzi o kasę. Wiem dobrze że palacz wyda choćby ostatnią złotówkę żeby tylko móc się zaciągnąć dymkiem.
To właśnie jest nałóg. Każdy nałogowiec będzie twierdził że robi to dlatego, że lubi. Pierwszym krokiem do pozbycia się nałogu jest uświadomienie sobie podstawowej prawdy, a mianowicie tego że wcale nie palimy bo to lubimy tylko dlatego że po prostu musimy to robić.
A jeśli chodzi o te poranne papieroski to uwierz mi na słowo, że poranna kawa bez dymka jest smaczniejsza. Zresztą wszystko smakuje lepiej. :wink:
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jestem niepalący ,ale gdybym palił i przeczytał na paczce "palenie tytoniu przyśpiesza otępienie umysłowe" , to bym się obraził i nie kupowałbym papierosów.
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Pochwalcie mnie - dwa dni nie palę i na razie daję radę.
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chwalę , i trzymam kciuki , za powodzenie misji! :uszy
:wit
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

beatann pisze:Pochwalcie mnie - dwa dni nie palę i na razie daję radę.
Słuszna decyzja. Trzymam kciuki :D
ganio4
1000p
1000p

Post »

Beata, UDA Ci SIĘ :uszy
Kasia
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21

Post »

Ja też wspieram duchowo. Rzuciłem "bez niczego" (a paliłem przez prawie 30 lat) i nie palę już przeszło rok. Dobrze mi z tym i jestem pewny, że już w życiu tego świństwa do ust nie wezmę.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
ganio4
1000p
1000p

Post »

Ja nie palę już ponad trzy lata i smutno mi bardzo jak widzę ludzi, których kocham lub chociażby lubię z fajką w ustach zaciągających się ,,śmiertelnie"... ;:14 ;:14 ;:14
Kasia
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Wiecie co, najlepiej nie postanawiać nic (powiedz Panu Bogu o swoich planach, a się uśmieje) i nie planować (w ten dzień zawsze wyjdzie jakiś stres).
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

To już tydzień ale zamiast być łatwiej jest coraz gorzej.
ganio4
1000p
1000p

Post »

Beata... będzie jeszcze gorzej. Spróbuj z akupunkturą, likwiduje napięcie i adrenaliny jakby mniej się wydziela... szkoda byłoby po tygodniu dać się znowu wciągać w to guwno.
Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21

Post »

Wcale a wcale nie musi być gorzej. Nie strasz jej. I uważam, że jak już tyle wytrzymała to musi dać radę. Nawet akupunktura nie jest jej potrzebna. Nie myśl o tym i staraj się cały czas coś robić, działać itp. Np. basen, jakiś inny sport a nawet, chociażby chodzenie po sklepach. Pomyśl ile kaski już zaoszczędziłaś i najlepiej kup sobie coś - chociażby kwiatka, ciuch czy nową roślinę.
Pamiętaj, że teraz po tygodniu niepalenia, zapalenie tego świństwa spowoduje od razu zawroty głowy, torsje a i pewnie rzyg...nie i to ostre. Nie poddawaj się, i wiedz że przynajmniej kilka osób chociażby tutaj - w Ciebie wierzy. I nie próbuj mi tu pisać, że zapaliłaś bo Ci tyłek obijemy. Powodzenia - na pewno się uda.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”