A ja uważam, że spokojnie możesz zostawić Wiethorsta w tym miejscu, on po 10 latach dorasta do 3 metrów. Po 10 latach!
To przecież wtedy on już będzie z tyłu tej rabaty!
Marta ma rację, przez dziesięć lat rabata zapewne zmieni wielkość a sosenka będzie pięknie wyglądała. Na zdjęciu Joli bardzo mi się podoba, zapewne Jolu to jest okaz powyżej pięciu lat ?
No widzicie, a ja jeszcze tej sosenki nie mam, wiosną koniecznie trzeba ją nabyć bo jest piękna .
Jest to zapewne jedna z tych wolno rosnących, rarytasek w ogrodzie .
A ja z rewizytą. Muszę powiedzieć, że aż przysiadłem z wrażenia Jeśli tak wygląda początek spełniania Twoich marzeń, to "strach" pomyśleć co będzie dalej
Szacunek
To mój ogród jest dla mnie, a nie ja dla mojego ogrodu
Vitoldo... dziękuję Ci za miłe słowa. Powiedz tylko, dlaczego w takim razie Twój ogród bardziej mi się podoba?
Kasiu, mam nadzieję, że Wiethorsty nie galopują ze wzrostem... Może rzeczywiście znajdę dla niego inne miejsce, ale najpierw muszę pozbyć się kolejnej cześci trawnika
ogród cudowny! Młody,ale ciekawy Mam skąd czerpać inspiracje i gdzie przesiadywać w długie jesienne wieczory Super bardzo mi się podoba. Ketmie, iglaki i te dynie świetne! Chyba sobie też takie posieje w przyszłym roku
Adrian, dziękuję Ci za odfwiedziny. Rzeczywiście, dynie ozdobne, o ile masz miejsce, są godne polecenia. To roślina jednoroczna, a bardzo ozdobna. Świetnie się nadaje na zacienianie wybranych miejsc.
Zapraszam ilekroć będziesz miał ochotę
Vitoldo- pewnie tak jest, jak piszesz Tym lepiej, że jest to forum, bo można się wzajemnie "poinspirować"
Dziś chwycił już mróz -3,5*....
Kilka wspomnień sprzed 10 dni...
Widać, jak mróz ściął pierwsze liście hortensji...
Przez calutki sezon- nic! A teraz, w październiku, zakwitł... Czyżby powojnik Jan Paweł II czekał specjalnie na rocznicę październikową, aby pokazać, że istnieje?
Trzeci raz kwitnie też Królowa Śniegu
Dziś juz po tych listkach nie ma śladu...
Kwitną nadal pelargonie
Berberys Admiration jest w tej chwili najmocniejszym akcentem na rabatach