Nowy ogród Jacka 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010

Post »

u mnie tez kwitnie dużo słonecznych kwiatów , najwięcej aksamitek ,nachyłków i nawet złotolin zakwitł ładniej na jesieni niż na wiosnę ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Cieszę się Irenko, że przywołałem słońce ;:3 Oby jak najdłużej grzało :!:

Janko, fajnie :) Żółty kolor rozjaśnia, rozwesela i dodaje energii :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, te żółcie pięknie wyglądają jesienią!! Mam chryzantemy w tym kolorze i bardzo rozjaśniają ogród w pochmurne dni.
Na szczęście weekend był słoneczny!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, przejeżdżałem w sobotę koło Radzymina w drodze do Puszczy Białej :) Pogoda była bardzo ładna. Oby taka jak najdłużej :!:
Mam jedną żółtą chryzantemę kwitnącą w lipcu i teraz rozwija mi się nowa z badylków. Sporo jeszcze kwiatów chciałoby zakwitnąć i mam nadzieję, że zdążą.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

no i kolejny ogródek przeszłam wszerz i wzdłuż-z braku czasu to tak na raty troszkę ale na pewno zauroczyły mnie dzwonki wszelakiej maści,rozchodniki,wszystkie zółte i białe kwiatki :D -a teraz czas na prace w ogrodzie -tylko ten wiatr mnie zniechęca :( -pozdrowionka
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję Jacku..:)
Bardzo mi miło że wpadłeś z wizytą...klematisy dopiero zobaczę w przyszłym roku co a nich wyrośnie...jedynie J.Paweł jakoś rośnie;)
Kamień w ogrodzie to jest to co lubię i tak mam go jeszcze mało):
Mamy teraz cudowny tydzień pięknej pogody przed Nami...co daje możliwość prac w ogrodzie..:)
Pozdrawiam...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Rybko w moim ogrodzie :) Dzwonki to moje ulubione rośliny i z każdego nowego bardzo się cieszę :tan W tym sezonie też przybyło kilka i powinny już w przyszłym dobrze się zaprezentować :)
Tak, wiatr chce urwać głowę i wszystko wiruje w ogrodzie :roll:

Reniu, ja też chcę wykorzystać jak najlepiej ten tydzień, bo to może już ostatni w tym sezonie :( Tym bardziej, że kilka kwiatów w blokach startowych i mam nadzieję, że zakwitną np. kanna żółta, trójsklepki, tojad Fichera, nowy nachyłek, trawa pampasowa, astry krzaczaste.
Kamienie są super; niektóre mam na stałe umiejscowione a niektóre wędrują po ogrodzie, służąc za podpórki, miejsca do stawania itp.
:wit
x-d-a

Post »

Jacku, trawa pampasowa będzie Ci kwitła? Z niecierpliwością czekam na fotki, bo to chyba jedna z najpiękniejszych traw :P
Masz ją pierwszy rok, czy dłużej, bo jakoś nie kojarzę...Pytam, bo u mnie też niedawno zagościła mała sadzonka trawy pampasowej i teraz muszę, naprawdę muszę ją przezimować ;:108 A zima podobno ma być długa i mroźna :evil:
Ja też w tym tygodniu chcę mocno podgonić prace ogrodowe, bo wszystko wskazuje na to, że to ostatnie takie ładne dni...Chociaż u mnie też mocno wieje...
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

oj wiatrzysko okropne ale cos tam pokopałam :D podoba mi sie jak ktoś ma takiego pozytywnego bzika na tle jakiegoś rodzaju roslinki-możemy wtedy podziwiać u jednego wszystko na raz a jak sie skacze po wątkach to te dzwonki jakies takie same-no prawie takie same-ja niestety na razie wszystko po troszku chociaż dzwonki ostatnio wsadziłam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trafiłam do ciebie poprzez wątek Dali, na którym pozwoliłam sobie zainicjować dyskusję na temat zawartości merytorycznej postów. Zdążyłam się zorientować, że masz podobne podejście do sprawy, z czego bardzo się cieszę. Oby nas było więcej. W twoim wątku panuje rónowaga między formą i treścią. Będe wpadać częściej. Aha, łączy nas jeszcze miejsce zamieszkania i muzyka. Ja z mężem śpiewamy od wielu lat w dwóch chórach i złączeni jesteśmy od dawna ze środowiskiem muzycznym na różnych płaszczyznach. I wcale niewykluczone, że gdzieś kiedyś się ze sobą zetknęliśmy. Miło, że spotykamy się na ogrodniczej niwie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękna słoneczna pogoda ,tylko ten wiatr i u mnie mało głowy nie urwał ...
posadziłam ukorzenione krzewy na żywopłot na docelowe miejsce znowu trochę poruszyłam ziemię bo ładnie wszędzie się już zieleniło przygotowałam mieczyki i krokosomę do przeniesienia do piwnicy na razie jeszcze schną w szklarni , a dalie nadal ładnie kwitną więc ich nie ruszam wyrywam tylko już przekwitnięte jednoroczne .. chyba pomału muszę zacząć ocieplać wrzosy i kwasolubne krzewy igłami sosnowymi
Mój album
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, żółtego Ci nie brakuje :D
Nie wiedziałam, że dzwonki, to Twoje ulubione kwiaty! :shock: A właśnie nieco poszerzył mi się ich asortyment, to może w przyszłym roku będę Cię mogła jakimś obdarować - jeśli jeszcze takich nie masz :roll:
Miejmy nadzieję, że dobra pogoda ur\trzyma się trochę dłużej, bo mam jeszcze taką masę pracy w ogrodzie, nie mówiąc już, ze wiele roslin dopiero szykuje się do kwitnienia. Ja też czekam na fioletową trójsklepkę, która w tym roku wystartowała z wyjątkowym opóźnieniem!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości :!: Dziś skosiłem trawnik - może ostatni raz w tym roku. I jedno grabienie liści mniej, bo kosiarka fajnie je mieli. Ale ten patent pewnie każdy zna :)

Dalu, pampasówkę mam pierwszy rok. Sadzonka była mizerna, taka z kapersa, ale o dziwo - urosła bardzo i tak mi się zdaje, że chce zakwitnąć (kłosy są nabrzmiałe). Obawiam się jednak, że nie zdąży. Dostanie solidne zabezpieczenie przed śniegiem. Tak samo trytoma i pustynniki.

Rybko, ja też mam wszystkiego po trochu. Ale jak tak wszystkiego po trochu przybywa, to nie wiedzieć kiedy robią się kolekcje. No i dzwonków nazbierało się też ponad 20 różnych. Z nimi jest o tyle łatwiej, że są proste w uprawie i nie zajmują dużo miejsca.

Witaj Wandziu w moim wątku :) Świat jest mały i nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że już się gdzieś poznaliśmy. Choć ja od wyjazdu z Warszawy nie bywam "na salonach" muzycznych :wink: Pewnie będzie kiedyś okazja się spotkać (może przy kolejnym spotkaniu forumków z Mazowsza :?: )

Maniusiu, ja też mam w planie posadzić bukszpany pod mały żywopłot. Przynajmniej zmniejszę ilość doniczek do zadołowania. Krokosmii nie wykopuję - radzi sobie dobrze w gruncie. Mieczyki miałem ochotę wykopać w ub. tygodniu, bo potrzebowałem miejsce pod hortensję ale jeszcze ładnie kwitły. Za to dziś wykopałem kalijkę i eukomis, który nie raczył zakwitnąć.

Iza, chyba wszyscy staramy się teraz zdążyć z mnóstwem prac. Bo jest ich sporo. Dziś uporałem się z cebulowymi.
Dzwonki darzę szczególną sympatią i bardzo jestem ciekaw, jakie Ci przybyły ;:65 Dziś zauważyłem, że dzwonek jednostronny ma nowe pąki. Choć największy ich wysyp jest w czerwcu i wtedy nie mogę oderwać od nich oczu ;:108
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie tez sporo dzwonków , dziewczyny powiększyły w tym roku moją kolekcję więc na drugi rok będzie dzwonkowo .. zawsze wykopuję trochę krokosomi na zimę po tym jak kilka lat wszystka mi wymarzła i nigdzie nie mogłam dokupić .. teraz zawsze mam zapas ..
Mój album
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janko, krokosmia niewykopana zakwitła dobrze, a sadzone wiosną wcale :( Tym bardziej ich nie wykopię :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”