plecionki REWELACJA !!!
 plecionki REWELACJA !!!Też mi się marzy, żeby coś takiego stworzyć

plecionki REWELACJA !!!
 plecionki REWELACJA !!!

,czyżby moja też mogła zimować w gruncie
 ,czyżby moja też mogła zimować w gruncie 

,
 , 

Drzewkową pęcherznice już mam - ale jej nie plotłam tylko wybrałam najgrubszą gałąź i z niej zrobiła pień. Ale kupiłam kalinę...
 Drzewkową pęcherznice już mam - ale jej nie plotłam tylko wybrałam najgrubszą gałąź i z niej zrobiła pień. Ale kupiłam kalinę...   i mam tawułki, budleję i trochę hortensji... jest się czym pobawić.
  i mam tawułki, budleję i trochę hortensji... jest się czym pobawić. Ja mam sporo miejsca w ogrodzie, ale może też się pobawię w plecenie, bo efekt jest bardzo spektakularny!
  Ja mam sporo miejsca w ogrodzie, ale może też się pobawię w plecenie, bo efekt jest bardzo spektakularny!

.
 . 

)
)  
  Oj muszę jednak poczytać...a może zostawić ją do wiosny?:)
 Oj muszę jednak poczytać...a może zostawić ją do wiosny?:)

To dla mnie wyższy poziom ogrodnictwa ale bardzo chcę kiedyś do niego dojść. Raz tylko zrobiłem plecionkę z glicynii, bo zobaczyłem gdzieś taką. Wyszło bardzo dobrze. A nie wpadłem na to, że można też z innych krzewów
 To dla mnie wyższy poziom ogrodnictwa ale bardzo chcę kiedyś do niego dojść. Raz tylko zrobiłem plecionkę z glicynii, bo zobaczyłem gdzieś taką. Wyszło bardzo dobrze. A nie wpadłem na to, że można też z innych krzewów 
 ach,super się oglądało-teraz już będę na bieżąco-oczywiście zwróciłam uwagę na hosty,gazanie,róże i oczywiscie plecionki-kupiłam 3 dni temu pecherznice diabolo i ma 3 odrosty-2 dłuższe i jeden krótki i na dwa razy udało sie je spleść-ale co dalej?przeciez ona będzie wypuszczała nowe odrosty dołem a ja bym chciała mieć a,la drzewko takie gdzieś z 1,5 m ,,pniem,,-pozdrowionka
 ach,super się oglądało-teraz już będę na bieżąco-oczywiście zwróciłam uwagę na hosty,gazanie,róże i oczywiscie plecionki-kupiłam 3 dni temu pecherznice diabolo i ma 3 odrosty-2 dłuższe i jeden krótki i na dwa razy udało sie je spleść-ale co dalej?przeciez ona będzie wypuszczała nowe odrosty dołem a ja bym chciała mieć a,la drzewko takie gdzieś z 1,5 m ,,pniem,,-pozdrowionka

,te malutkie ,
 ,te malutkie , .Po jakimś czasie już nie rosną.
 .Po jakimś czasie już nie rosną. ,ja związywałam sznurkiem takim jak rolnicy używają do snopków zboża.
 ,ja związywałam sznurkiem takim jak rolnicy używają do snopków zboża.
 no niby proste ale co zrobic jak roslinka ma dopiero z 60 -80 cm a ja bym chciała aby korona zaczynała sie mniej więcej jak u ciebie-tak bym po cichu odgapiła sobie-a może myślisz,że jak wiosna(jak przetrwa)i wypuści nowe to dac im rosnąć bo 3 to może byc za mało
 no niby proste ale co zrobic jak roslinka ma dopiero z 60 -80 cm a ja bym chciała aby korona zaczynała sie mniej więcej jak u ciebie-tak bym po cichu odgapiła sobie-a może myślisz,że jak wiosna(jak przetrwa)i wypuści nowe to dac im rosnąć bo 3 to może byc za mało -na pewno zwiążę jak tylko będzie w ziemi,w ogródku
 -na pewno zwiążę jak tylko będzie w ziemi,w ogródku