Rybkaa w ogrodzie
Re: Rybkaa w ogrodzie
Wisienko-wielkie dzięki za link-na 99% to jest to!-po południu będę wykopywała ta trzmielinę tylko co z miejscem po niej?chciałabym cos tam posadzić 

- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rybko - proszę bardzo.
Hm... nie mam w tej dziedzinie doświadczania, ale ja wymieniłabym ziemię,
w której rosła trzmielina i jeżeli bym coś tam sadziła, to jakąś małą delikatną roślinę.
Hm... nie mam w tej dziedzinie doświadczania, ale ja wymieniłabym ziemię,
w której rosła trzmielina i jeżeli bym coś tam sadziła, to jakąś małą delikatną roślinę.
Pozdrawiam serdecznie
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
...eksmisja uczyniona
-ale roboty masz z nią
niebo u mnie troszeczkę rozjaśnia się -oby jutro było słońce,
muszę przygotować miejsca na irgi do poniedziałku

niebo u mnie troszeczkę rozjaśnia się -oby jutro było słońce,
muszę przygotować miejsca na irgi do poniedziałku

Rybko
wykop ją jak najszybciej ten badziew może cały ogród zainfekować...
wykop ją jak najszybciej ten badziew może cały ogród zainfekować...
hej
-niestety nie wyrobiłam się z wykopaniem trzmieliny
jutro z rana zabiore sie za nią
jestem wsciekła na siebie-byłam w rejonie ogrodnictwa z hostami i innymi cieniolubnymi i całkiem zapomniałam podjechać ale za to odwiedziłam 3 ogrodnicze-pol-plant chyba-porażka-kupiłam żurawkę i pęcherznicę diabolo i goryczką,zajechałam do ogrodu pod wierzbami z myslą kupna środka przeciwgrzybowego-nie było i wyszłaam z wierzbą,a w zdrojach kupiłam środek i jak sie okazało barbulę-jakie super ma mięciutkie kwiatki(mili tez inna odmiane goryczki-piekna ale juz sie nie skusiłam-mój aparat zamienia kolor fioletowy w niebieski-barbula i goryczka są fioletowe

jestem wsciekła na siebie-byłam w rejonie ogrodnictwa z hostami i innymi cieniolubnymi i całkiem zapomniałam podjechać ale za to odwiedziłam 3 ogrodnicze-pol-plant chyba-porażka-kupiłam żurawkę i pęcherznicę diabolo i goryczką,zajechałam do ogrodu pod wierzbami z myslą kupna środka przeciwgrzybowego-nie było i wyszłaam z wierzbą,a w zdrojach kupiłam środek i jak sie okazało barbulę-jakie super ma mięciutkie kwiatki(mili tez inna odmiane goryczki-piekna ale juz sie nie skusiłam-mój aparat zamienia kolor fioletowy w niebieski-barbula i goryczka są fioletowe

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rybkoo powiedz jak kwitną te Twoje poduchy skalniakowe, mi to wygląda na miniaturowe goździki.
- cherryberry321
- 200p
- Od: 1 sty 2010, o 20:35
Witaj Rybkoo !
Zaglądałam już do twojego ogródeczka i ogladałam kawałek po kawałeczku, a dzisiaj postanowiłam pochwalić twój talent ogrodniczy !
Można by powiedzieć, że czujesz się w ogrodzie, jak przysłowiowa rybka w wodzie (stąd zapewne tytuł twojego wątku).
Bardzo ładnie urządziłaś ogród w tak krótkim czasie. A co do nazwy kwiatków, o które pytałaś w wątku małgocha1960 - te na drugim zdjęciu to rudbekia bylinowa(naga lub lśniąca-albo ich krzyżówka uprawiana w Polsce pod nazwą Herbstonne). Mam taką u siebie i naprawdę pieknie się spisuje, nie choruje, znosi suszę i deszcze, nie ma specjalnych wymagań co do gleby.
Ale u Małgosi w wątku było jeszcze jedno zdjęcie z żóltymi kwiatami-to chyba nachyłek okółkowy.
Pozdrawiam
cherryberry

Zaglądałam już do twojego ogródeczka i ogladałam kawałek po kawałeczku, a dzisiaj postanowiłam pochwalić twój talent ogrodniczy !
Można by powiedzieć, że czujesz się w ogrodzie, jak przysłowiowa rybka w wodzie (stąd zapewne tytuł twojego wątku).
Bardzo ładnie urządziłaś ogród w tak krótkim czasie. A co do nazwy kwiatków, o które pytałaś w wątku małgocha1960 - te na drugim zdjęciu to rudbekia bylinowa(naga lub lśniąca-albo ich krzyżówka uprawiana w Polsce pod nazwą Herbstonne). Mam taką u siebie i naprawdę pieknie się spisuje, nie choruje, znosi suszę i deszcze, nie ma specjalnych wymagań co do gleby.
Ale u Małgosi w wątku było jeszcze jedno zdjęcie z żóltymi kwiatami-to chyba nachyłek okółkowy.
Pozdrawiam
cherryberry
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Rybka
super ta barbula jest
weż cos z fotami zrób strona się rozciagnęła
super ta barbula jest

weż cos z fotami zrób strona się rozciagnęła

hejka-najpierw fotka tego badziewia co dorwało trzmielinkę-wykopana i wyrzucona ,miejsce po niej podlane przeciwgrzybowym ustrojstwem
-ochyda prawda?
Tess-włąśnie wczesniej pisałam ,ze od kiedy wstawiam zdjecia z aparatu a nie komórki to fotki duże i nie wgłbiałam sie w problem-jak znajde chwilke to postaram sie dojść jak to zmienić
cherryberry321-dzięki za wizytę(rybka to mój znak zodiaku
)a w ogrodzie bardziej sie czuje jak słoń w składzie porcelany i do tego bezradny jak cholera-Dzięki za nazwy kwiatków-zanotowane-pozdrowionka
Kasiu-te poduchy mają takie delikatne ,różowe chyba czteropłatkowe kwiatki na krótkich cienkich łodyżkach-mam 3 rodzaje goździków i te jakoś mi do nich nie pasują ale ja się nie znam-aż muszę poszperac gdzieś i poszukać
dzisiaj mało porobiłam w ogródku-wczoraj pan dowiózł kore wiec w końcu pod sosna żurawki mają brązowo-byłam zmuszona obłożyć cały okrąg kamieniami co mi sie nie widzi ale tylko to na razie może zapobiec nadmiernemu wyfruwaniu kory
a potem łeb rozbolał chyba od wiatru czy co i byłąm do kitu-jutro może sie uda coś podłubać i dalej sadzić,przesadzać
miłej niedzieli

Tess-włąśnie wczesniej pisałam ,ze od kiedy wstawiam zdjecia z aparatu a nie komórki to fotki duże i nie wgłbiałam sie w problem-jak znajde chwilke to postaram sie dojść jak to zmienić
cherryberry321-dzięki za wizytę(rybka to mój znak zodiaku

Kasiu-te poduchy mają takie delikatne ,różowe chyba czteropłatkowe kwiatki na krótkich cienkich łodyżkach-mam 3 rodzaje goździków i te jakoś mi do nich nie pasują ale ja się nie znam-aż muszę poszperac gdzieś i poszukać

dzisiaj mało porobiłam w ogródku-wczoraj pan dowiózł kore wiec w końcu pod sosna żurawki mają brązowo-byłam zmuszona obłożyć cały okrąg kamieniami co mi sie nie widzi ale tylko to na razie może zapobiec nadmiernemu wyfruwaniu kory
a potem łeb rozbolał chyba od wiatru czy co i byłąm do kitu-jutro może sie uda coś podłubać i dalej sadzić,przesadzać
miłej niedzieli

- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Rybko,nie widziałam jeszcze tak "dorodnych "guzów na roślinie.Dobrze,że je dostrzegłaś i usunęłaś roślinkę z ogrodu.Piękna goryczka i cariopteris/barbula i pozostałe roślinki też ciekawe.A o goryczce m........na to muszę sobie poczytać 

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
hej Ma-Do-powiem/napiszę ci szczerze ,że jestem zła na siebie ,że wcześniej tego ustrojstwa na trzmielinie nie zauważyłam
-roslina i tak do wyrzucenia ale chodzi o sam fakt-dopiero mniej więcej od 3 mcy podchodze poważniej do roślinek i ogladam bardziej szczegółowo a to zasługa forum
-a jeszcze ładniejsza goryczka była w,,Przytulna,,-Zdroje

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zajrzałam do Ciebie i padłam z wrażenia a cóż to za cudna róża bordowa na 13 stronie?
Gosiu-ta róża to falstaff-sama jestem pod jej wrażeniem gdyż zakwitła u mnie po raz pierwszy 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
....Rybko jaka piękna barbula,kolor kwiatków-rany pierwszy raz słyszę o takim cudnym kwiecie
to teraz posadzisz, czy w donicy będzie w domciu

to teraz posadzisz, czy w donicy będzie w domciu

Lora-dzisiaj właśnie posadziłam barbulę koło innych niebiesko kwitnacych-nawet spore okazy chyba więc chyba nic im nie będzie-muszę więcej poczytać-w dotyku takie milusie kwiatki