Działka już nie tylko z widokiem :)
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
O!o!o! To samo zauważyłam- jaka bogata ta rabata, za trzy lata juz tam skrawka ziemi nie zobaczymy 

- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Naprawdę bardzo ładny widoczek
Ile różności tam rośnie.

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Jolu Twoja skarpa tak bardzo się zmieniła i zarosła iglakowymi kulkami, że trudno uwierzyć.
Powiem szczerze myślałam, że Ty wydajesz majątek na te iglakowe cuda, normalnie zazdroszczę bliskości takich szkółek.
Bo ja albo nie znam w okolicach Poznania nic taniego i ciekawego, albo ich u nas nie ma
Chociaż, można znaleźć już spore okazy w dobrych cenach jak się dobrze poszuka, chociaż to wyjątki.
Szkoda, że daleko mnie w Wasze strony, a jak doliczę paliwo to już wyjdzie większa kwota i trzeba by było sporo kupić żeby się opłacało
.
Powiem szczerze myślałam, że Ty wydajesz majątek na te iglakowe cuda, normalnie zazdroszczę bliskości takich szkółek.
Bo ja albo nie znam w okolicach Poznania nic taniego i ciekawego, albo ich u nas nie ma

Chociaż, można znaleźć już spore okazy w dobrych cenach jak się dobrze poszuka, chociaż to wyjątki.
Szkoda, że daleko mnie w Wasze strony, a jak doliczę paliwo to już wyjdzie większa kwota i trzeba by było sporo kupić żeby się opłacało

A Murowana Goślina i Krotoszyn to "okolice Poznania"? Byłem tam ostatnio i parę ciekawych rzeczy kupiłem 

- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Murowana Goślina jest jakieś 30 km od miejsca mojego zamieszkania. Czytałam w necie, że jest tam kilka szkółek mówisz że było coś ciekawego i warto się wybrać. Nawet mam zapisanych kilka adresów, ale czy tanich?
Do Krotoszyna mam już 130 km w jedną stronę.
Do Krotoszyna mam już 130 km w jedną stronę.

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Anemon piękny... aż mi dech zaparło
Ta.... skarpa.... toż w żadnej ze szkółek takiego asortymentu nie uświadczysz. Wracam i sobie pooglądam... centymetr po centymetrze te cuda i cudaczki
No... i jeszcze pozwolę sobie zauważyć, że Rufus jest aniołem. Z pewnością unosi się nad ziemią, bo śladu jego bytności w ogrodzie nie dojrzysz inaczej, niż w Twoim słowie pisanym. Czy te opowieści o zadeptanym perukowcu i takich tam to nie oszczerstwa aby?

Ta.... skarpa.... toż w żadnej ze szkółek takiego asortymentu nie uświadczysz. Wracam i sobie pooglądam... centymetr po centymetrze te cuda i cudaczki

No... i jeszcze pozwolę sobie zauważyć, że Rufus jest aniołem. Z pewnością unosi się nad ziemią, bo śladu jego bytności w ogrodzie nie dojrzysz inaczej, niż w Twoim słowie pisanym. Czy te opowieści o zadeptanym perukowcu i takich tam to nie oszczerstwa aby?
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
A.... zapomniałam. No... róże lepiej teraz przesadzić. Lepiej za głęboko niż za płytko. Miejsce szczepienia musi być przykryte- ale bez przesady
Wiosną już wystartują z dużymi "forami" .

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, będę oglądała i pytała. Chcę zrobić rabatę taką, żebym za dużo już nie przesadzała
Przynajmniej mam taki plan.
Rabata z żurawkami robi wrażenie. Masz tego przychówku.

Przynajmniej mam taki plan.
Rabata z żurawkami robi wrażenie. Masz tego przychówku.

- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kuningamia to ta araukaria? jeśli to ona, to widziałam własnoocznie, że rośnie i dobrze wygląda.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu piękne zdjęcia , szczegolnie ostatni kwiatek cudny to zawilec? u nas dzisiaj po raz pierwszy trochę słonka 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Pawełku, to chyba 1/4 skarpy tylko
Kompozycje kulkowo-hostowo-żurawkowe z drobnymi dodatkami
Anetko, taki właśnie chciałabym uzyskać efekt, kolorowej skarpy, a gdzie niegdzie iglaczki.
Dzięki Gosiu
Kasiu, wypuszczamy się na zakupy w dalsze regiony kraju. Nie można powiedzieć, że to rośliny z Lubelszczyzny
Żurawki od Igi i szczepki od przyjaciół, hostki z Holandii, od znajomych i z All..., iglaczki różnie
Takie wyjazdy traktujemy jako wypoczynek i oderwanie się od przyziemności dnia codziennego.
Paweł podał bliższe Tobie adresy, więc teraz będzie łatwiej podjać decyzję wyjazdową
Powiem tylko, ze do Marty jadę zwykle ok 70 km, a dopiero później rozpoczyna się szkółking
Dzięki Pawełku
Izka, anemony pięknie się trzymają
tu czerwone dla odmiany

różyczki przesadzone, dobrze będzie

Asortyment na skarpie rzeczywiście bogaty, a Rufusek znów chory
i znów kości zaszkodziły
W ubiegłym roku przy ogrodzeniu była ścieżka biegowa mojego psa, ponieważ nowy mieszkaniec okolicy bardzo zainteresował okoliczne psiaki. W tym roku został chyba zaakceptowany przez zasiedzenie i już nie mam takich problemów
Marzanko, mam nadzieję, że to sznurkowe dziwadło pięknie wyrośnie
Margosiu, dzięki
pytaj, jak będę potrafiła pomogę. Jest trochę tego przychówku, polecam uszczykiwanie większych roślin
Niedrogim kosztem można wzbogacić zbiór.
Andrzejku, myślisz, że ona jest w dobrym stanie?

Anetko, taki właśnie chciałabym uzyskać efekt, kolorowej skarpy, a gdzie niegdzie iglaczki.
Dzięki Gosiu

Kasiu, wypuszczamy się na zakupy w dalsze regiony kraju. Nie można powiedzieć, że to rośliny z Lubelszczyzny

Takie wyjazdy traktujemy jako wypoczynek i oderwanie się od przyziemności dnia codziennego.
Paweł podał bliższe Tobie adresy, więc teraz będzie łatwiej podjać decyzję wyjazdową

Dzięki Pawełku

Izka, anemony pięknie się trzymają

różyczki przesadzone, dobrze będzie

Asortyment na skarpie rzeczywiście bogaty, a Rufusek znów chory

W ubiegłym roku przy ogrodzeniu była ścieżka biegowa mojego psa, ponieważ nowy mieszkaniec okolicy bardzo zainteresował okoliczne psiaki. W tym roku został chyba zaakceptowany przez zasiedzenie i już nie mam takich problemów

Marzanko, mam nadzieję, że to sznurkowe dziwadło pięknie wyrośnie

Margosiu, dzięki

Andrzejku, myślisz, że ona jest w dobrym stanie?

- pamelka
Małgoś niby one podobne, ale to jednak całkiem różne roślinkimarcyjanna pisze:Kuningamia to ta araukaria? jeśli to ona, to widziałam własnoocznie, że rośnie i dobrze wygląda.

Celinko ostatnie są anemony

Kolejny kwiatostan trytomy, że tak powiem bliźniaki jednojajowe

maluch idnywidualnie

biedne, powalone przez wiatry słonecznikowo zebrało się do kwitnienia

- pamelka
To się cieszę, teraz tylko zabezpieczyć na zimę i oby dała radę 
I może jeszcze kawałek rzeczonej skarpy, tym razem klon Shirosawanum w jesiennych barwach z towarzystwem

I może jeszcze kawałek rzeczonej skarpy, tym razem klon Shirosawanum w jesiennych barwach z towarzystwem

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Joluś tak wszystkie kusicie tymi żurawkami ja się naprawdę twardo upierałam ale one fajnie z hostami wyglądają