Galeria.Dalie Anulki

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dalie Anulki:)

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Anuś pojawiasz się i znikasz. Ale dziś poszalałaś. Niesamowite cudowne kwiaty. Jakbym miała powiedzieć który najładniejszy to miałabym problem. Tez mam kilka i bardzo je lubię. ;:3
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anulko dziękuje Ci za te zdjęcia ;:196 To cudowne kwiaty ale w tym roku miały wyjątkowo trudno i mimo to,tak pięknie Ci zakwitły.Mogę patrzeć na nie godzinami.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

anulka pisze:;:138 Czas na Dalie 2010

Duzo dalii mi nie zakwitło -nie zdązyło chociaz pogoda dopisywała.Prawdopodobnie karpy były za małe.Poza tym skorki zjadają kwiaty w zastraszającym tempie :shock: Sporo ma jeszcze pąki ,ale nie wiem czy zakwitną ?
Póki co tegoroczne kwiaty ;:138
Obrazek[/url]

Obrazekimg]
Witaj Anulko !
Szkoda,że ten sezon nie możesz zaliczyć do udanych ale to co pokazałaś cieszy oczy.
Podobają mi się dalie na tych zdjęciach a szczególnie biała z ciemnym środkiem - czy można prosić o nazwę ?
Odnośnie skorków o których wspominasz - jak toto wygląda i jak niszczy dalie bo pierwszy raz o czymś takim słyszę ?
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu ta dalia to Centennial
nie jest duza ,ale kwitnie długo i obficie.
na tym drugim zdjęciu widac ,jak skorki pogryzły płatki.U mnie w ogrodzie jest ich mnóstwo :shock:
Nie wiem dlaczego tak się mnożą ,ale widocznie miejsce im pasuje.
Na działce wcale ich nie widac i nie mam takich zniszczeń,ale wiatry robią swoje i duzo dalii jest połamanych.Jak nie kijem go to pałką :|
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulko dalie mają dość kruche łodygi, kwiaty spore więc narażone sa na uszkodzenia.
Porównuję szczegóły różniące odmiany dalii i nie chodzi tu o kształt i kolor kwiatów bo to wiadoma sprawa.
Są odmiany, które na wyjątkowo długich pędach kwitnę - wystają dość wysoko ponad krzew i łamią się od ciężaru przy deszczu i wietrze.
Mam też taka odmianę, która bardzo sie rozkrzewia , liście drobniejsze i jest ich dużo.
Natomiast kwiaty ledwo wystają nad liśćmi - jestem z niej zadowolona bo wygląda ładnie.
Kwiaty pełne karmazynowe a wysokość ok 60cm.
Dalia Centennial jest wyjątkowo urodziwa.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witaj Aniu :D trafiłam do Ciebie z wątku Dorotki, bo chciałam sprawdzić, kto zaraził ją miłością do tych pięknych kwiatów. Nie spodziewałam się jednak takiego bogactwa :shock: przejrzenie Twojego wątku było dla mnie czystą przyjemnością i balsamem na to co dzieje się u mnie od kilku dni za oknem ;:108 już dzisiaj wiem, gdzie zajrzeć, kiedy dopadnie mnie zimowa depresja. Gratuluje ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

No i jestem w szoku :shock: , po tym, co pokazałaś. I wszystkie po kolei piękne, cudne, fantastyczne, urodziwe......
Nie potrafię się zdecydować, która najładniejsza
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulko skoro tak późno zakwitły dalie u Ciebie to będziesz miec dylemat - wykopywać czy jeszcze zaczekać ?
Zapowiadają ładny tydzień , oby takie były do końca października - życzę tego Tobie i sobie też bo potem juz tylko zima, zima ... :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

oby ci kwitły jak najdłużej, bo moje wczoraj chwycił przymrozek i nadają się tylko do wykopania
nie zdążyły wszystkie zakwitnąć :(
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Współczuję Ci Anulko ,że nie zdążyłaś zobaczyć nowo zakupionych , taka czasami bywa.
Tej nocy ( czyli z soboty na niedzielę) u nas tez musiał być lekki mróz bo kwiaty na otwartej przestrzeni miały lekko ścięte liście.
Przy wyżowej słonecznej pogodnie można było się tego spodziewać ale szkoda ;:98
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Co Wy piszecie-przymrozki :shock: To u mnie jeszcze takich nie było nocy ,ale zapowiadają a dalie w pełnym rozkwicie-szczególnie te nad morzem.Pięknie kwitną i mają jeszcze tyle pąków.
Jak czytam prognozy pogody to az mi ciarki przechodzą po plecach.Ja tak nie cierpię zimna i zimy i tej ciemnicy .
Heliofitko zaglądaj i patrz na kolorowe zdjęcia ,bo to świetna terapia na depresję-tez takową miewam o ile nie mam jej cały czas :roll:
Krysiu ,Asiu szkoda ,że przymrozek poniszczył kwiaty-niestety dalie są wrażliwe na przymrozki.Z tego co czytałam to mają byc zimne noce :(

Dla Was na poprawienie nastroju jeszcze kilka zdjęc w jesiennej scenerii Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Podaj choć Aniu ich nazwy, żebym wiedziała, czego szukać na wiosnę. Szczególnie urzekły mnie dalie ze zdjeć nr 3 i nr 5 Ale one wszystkie są piekne, a ta z konikiem polnym - wspaniała ;:333
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu to bardzo miłe, że ktoś dba o moje zdrowie psychiczne :D dalie przepiękne i aż żal serce ściska, że niedługo wszystko zważy mróz :( dlatego musisz wklejać jak najwięcej zdjęć, bo będą one cieszyć nasze oczy, gdy zabraknie dalii w ogrodzie ;:7
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anulka pisze: Obrazek
Cudowna budowa kwiatuszka - taki niesforny rozczochraniec ...
Moich większość w piwnicy, zostały tylko 3 karpy dla podsuszenia.
Duże karpy i mocno zrośnięte - rozerwać ciężko więc przecinam a miejsca zranień posypuję pyłem z węgla drzewnego.
W folii ciepło i przewiewnie więc obsuszy cięcie a węgiel dla bezpieczeństwa coby nie chorowały po zabiegu :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”