Kasiunieczka- nawet tak mało kwitnących orchidei mnie zachwyca
Aniu- chyba jednak kupię jeszcze jeden, mały pojemnik na kolejne maluszki
Henryku- dziękuję ;) Uwielbiam patrzeć na nie w słońcu. Niecodziennie jest okazja, zatem mogę przynajmniej pooglądać fotki
Dusiu- dziękuję ;)
Kaja-gr- tylko 4 falki mi kwitną, a ze każdy inny. Fakt...jest kolorowo
Dziś dokonałam oględzin i.... są dwa, nowe pędziki

na hybrydach falków.
"Boża krówka", jeden z moich ulubionych falków:
I "Tęczowy-peloric", który niedawno zakończył kwitnienie. To ta hybryda pachnąca, którą Ma też Haim. Ciekawa jestem, jaki kształt kwiatów będzie:
U żółtego pelorica("Sunny") ładnie przyrasta pędzik. Ależ się tych kwiatów nie mogę doczekać. Miał niby dwa, sklepowe pędy. Ale wszystkie pączki zrzucił i widziałam tylko jednego kwiatka, może teraz będzie więcej:
Dendrobium phalaenopsis otwiera swoje kwiatuszki. Jutro w pełni będą rozwinięte. Fotka, bez lampy, bo chciałam Wam pokazać najbardziej zbliżony kolor do naturalnego. Pączek jest oliwkowo-różowy:
Zajrzałam też do pojemnika z maluszkami... Przy dokładniejszym obejrzeniu pH. Stuartiany, znalazłam nowe, młode korzonki

Bardzo się cieszę, bo od kupna nie puścił żadnego korzonka i już martwić się zaczęłam:
I znów zapraszam do mojego offtopicu. Zaraz wstawię fotki z wczorajszego spaceru po parku miejskim. A raczej Górze Parkowej...