Phalaenopsis henrykus

Zablokowany
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Phalaenopsis henrykus

Post »

Dziewczyny,bardzo dziękuję za Wasze kciuki ;:180 ;:196 .To działa! :D

Eqestris,na ten moment,prezentuje się tak:

Obrazek

Ale to nie wszystko:denerwowałem się,że to tak długo trwa a on chyba czeka na to coś co wychodzi zza ostatniej łuski.Widać to na tej fotce:

Obrazek to chyba jakiś boczniak,bo raczej nie pączek-maruda./ ;:88 /

Tak więc,proszę,nie ustawajcie ;:4 w trzymaniu kciuków.

Pokażę Wam jeszcze dwa moje małe tygryski.Dosłownie małe,bo pierwsze,sklepowe kwitnienie było dorodniejsze:

ObrazekOn ma jeszcze jedno odbicie,na drugim pędzie ale na nim jeszcze nic nie otworzył.Cały pokażę,gdy będzie w pełnym kwitnieniu.

Nadłamany peloric nadal kwitnie;zrzucił wszystkie pączki i próbuje utrzymać te dwa,otwarte wcześniej kwiay.Obwąchałem go z wszystkich stron,o każdej porze dnia /Asia/ ale nie pachnie :( ,poczekam na słońce.Ciekaw jestem /Celinko/ jakie będzie miał następne kwitnienie.

Na koniec moje aktualnie najładniejsze kwitnienie: Obrazek

Cieniutko u mnie,co?! ;:32 ;:110
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

E tam, cieniutko :wink: Ważne, że coś kwitnie i to w różnych kolorach! Trochę "słońca" czy kolorowej "panterki" nikomu nie zaszkodzi.
Za to zimą powinno kwitnąć więcej storczyków, jeśli Cię to pocieszy - jesienią wypuszczają pędy :) A Phal. equestris (napiszę fonetycznie: ekłestris, a nie ekestris - tam jest 'u' w tej nazwie; taka uwaga do prawidłowości nazwy, żeby nowych forumków nie wprowadzać w błąd) ma już całkiem spore te pączusie... :wink:
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,czemu dopiero Ty ;:138 i czemu dopiero teraz i najważniejsze:czemu ja tego nie widziałem.Patrzyłem wstecz i to samo! :oops:
Na usprawiedliwienie dodam jedno:gdybym pisał odręcznie byłoby poprawnie.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Witaj Henryku :D
Piękne masz storczyki, a ten różowy z kropkami prześliczny, nie widziałam dotąd takiego, żółtego maluszka mam podobnego. Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Henryku w dalszym ciągu trzymam kciuki za Twojego equestrisa :uszy i za mojego teraz też muszę :wink: piękne kwiatki niedługo Ci pokaże ;:108 ten panterkowy też śliczny ;:138 no i taka sama jak moja miniaturka ;:224 jest cudna u Ciebie ma o jednego kwiatka więcej :roll: i osłonka w moim ulubionym kolorze :D u nas takich nie było :(
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przez lupkę widzę,że Equestris pod kolejnymi łuskami też coś ma !

Te duże litery to nie dlatego,że tak się chwalę przed Wami albo tak się cieszę,po prostu z wrażenia nie zauważyłem,że piszę z lupą przy oku.

Czy on się może aż tak rozgałęzić?
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne kwitnące, a equestrisik ma już duże pąki, niedługo będzie kwitł :).
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Henryku brawo ;:63 Można powiedzieć, że już bliżej niż dalej do kwitnienia Twojego equestrisa, nie wiem jak z rozgałęzieniami u niego, ale dlaczego u Ciebie nie miałby pokazać co potrafi :?: :wink:
Piękna miniaturka w ceramice ;:108
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Proszę bardzo :wink: Błąd zauważyłam już jakiś czas temu, ale zapominałam napisać :oops: i już zaraz była mowa o czym innym w wątku. Ale teraz jest dobrze - i to najważniejsze! ;:108
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Oj, oj, czekam na finał kwitnienia ;:65 On jak już złapie "ciąg" to będzie kwitł na okrągło, do znudzenia :tan
Co do błędu, to ja już też wcześniej widziałam pomyłkę, w innych wątkach również, lecz nie pisałam, żeby nie być źle odebraną ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Henryku....ależ piekny tygrysek :D Cudny, normanie się w nim zakochałam. Ma bardzo wyraźne kropki...

A Equetrisik może dzieciaczka szykuje? Hmm...a pierwszy pączek na nim już się rozwija...zatem jutro Bedziesz mieć cudny widok....zazdroszczę ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Jovanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 29 cze 2006, o 00:04

Post »

Kochani , z literówkami nigdy nie wygramy. Zdarzają się Wszystkim;ważne ,że są możliwe do prostowania.
I "pół biedy" widzę w tych pomyłkach ,do poprawienia :P.
"Cała bieda" jest wtedy ,gdy używa się nazw księżycowych ,dowolnie wymyślanych. Folklor to mało.
Przykładów nie podaję, są w postach.
Powiem :lol: ,ze w całości opisów dziwacznych nazw wychodzi niezły :wink: poemat.

Dzisiaj czytamy o jakiejś zakupionej krówce :;230
- mozna myśleć ,ze pomyliłam fora i jestem na f. zootechników :;230 .

To są właśnie rzeczywiste problemy naszej sekcji.
To poziom rozmów i merytoryka na forum będzie decydowała o ocenie jaki reprezentujemy wobec świata.
Storczyki są nośnym hasłem ;bardzo penetrowanym dla wiedzy.
Pisząc nijako,niechlujnie /lekko mówiąc/ po prostu nie dajemy nawet szans tłumaczenia .Czegoś czego żaden język nie przetłumaczy :.dowolne przekręcanie, zdziecinniałe nazwy ,inne typu falek,felek,scarlet,mućka,krówka, biedronek itp...
Wypadamy z obiegu .
Dziwne, w innych sekcjach i kwiatach stać Użytkowników na prawidłowe nazewnictwo .Kaktusów nie przezywają.
Czyli... mozna przyswoić właściwą nazwę i na użytek rozmów publicznych nie kaleczyć nazw.
U nas w storczykach... to staje się niemożliwe ;:223 .Co rusz nowicjusz przychodzi lansując inne własne zoo.Tak, jakby nie istniała literatura, jakby nie wiedzieć :shock: do jakiej grupy aspiruje .

Smutne to ,ale prawdziwe i coraz mniej satysfakcjonujące dla mnie.
Piszę o sobie,tworzyłam sekcję i wiem jak powinno to wyglądać.

A wygląda. :roll: ....jak wygląda.

Pozdrawiam JOVANKA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to jeszcze trochę na ten temat.
Mnie także irytują ale raczej nie te dziwadełka słowne lecz błędy ortograficzne,składnia itp.Aż się prosi niekiedy,żeby zareagować,ale jakoś tak...niezręcznie i tak jak pisze Halinka.A po drugie,wiem,że i ja robię błędy,które,pisząc odręcznie,nie przydarzyły by mi się.Stara szkoła,niestety a może na szczęście.Więc wolę innym nie wypominać błędów choć niekiedy aż się prosi przynajmniej ;:78

Jovanko,a co do tych krówek,tygrysków,to wyraz naszych uczuć do storczyków.Zauważ,że już nawet polska nazwa to zdrobnienie.A kaktus to kaktus i już.
Storczyka się ogląda,dotyka,głaszcze,wyjmuje,wącha...prawie pieści a kaktusy :!: czy można ;:88 ,spróbuj choćby tylko dotknąć ;:134 Brrr
Inny kontakt,zupełnie inny świat. ;:113 ;:109

Spróbujemy się poprawić a przynajmniej nie przesadzać z czułościami ;:85 ;:108 ;:32 ;:79
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

A ja też uważam, że nie powinno się storczyków nazywać krówkami, mućkami itp. i nadawać im imion, a jak już, to przynajmniej nie pisać takich rzeczy na forum. Wszelkie ćmówki, mućki itp. bardzo mnie irytują, przecież storczyki mają takie piękne, prawdziwe nazwy: Phalaenopsis, Vanda, Cattleya itd.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Henryku, equestris już za momencik pokaże kwiaty. Za parę dni, zobaczysz. I te odbicia, to chyba u nich standard. W każdym bądź razie mój też ma. Słodki to storczyk, naprawdę. Bardzo się cieszę, że mam go w swojej kolekcji.

Mnie się bardzo podoba ta Twoja kolorowa miniaturka. Muszę gdzieś taką wyhaczyć ;)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”