Mam wrażenie , że moje pomidory pod osłonami różnią się słodkością i te mniej słodkie są bardziej wodniste
A może się mi już zdaje od nadmiaru ?? no ale , za wszelkie odpowiedzi i sugestie będę wdzięczny.

, a dlaczego , a no dlatego , że piętki się nie wybarwiają , na liściach w środkowej partii widać objawy braku Mg).
, a dlaczego , a no dlatego , że piętki się nie wybarwiają , na liściach w środkowej partii widać objawy braku Mg).

Słonko, i jeszcze raz słonko, pomidor jest rośliną lubiącą nasłonecznione miejsca. Pomidor z uprawy pod osłonami ma mniejsze nasłonecznienie i jest ono rozproszone i dlatego pomidor z pod osłon jest mniej słodki niż z gruntu rosnący w słońcu.co wpływa na słodkość pomidora

póki co dziękuje, ale mam jeszcze jedno pytanie czy to poniżej to brak potasu??
 póki co dziękuje, ale mam jeszcze jedno pytanie czy to poniżej to brak potasu??

:)
:)
 ja osobiście w tym upatruje powody i oczywiście w chłodach.
 ja osobiście w tym upatruje powody i oczywiście w chłodach. 
 nic nie pomogło, pstrykanie, betoxon, rozmowy z nimi...A zawiązane w gruncie dostały zarazy i wszystko padło w ciągu 3 dni. Owoce też , zielone.
  nic nie pomogło, pstrykanie, betoxon, rozmowy z nimi...A zawiązane w gruncie dostały zarazy i wszystko padło w ciągu 3 dni. Owoce też , zielone.

). Teraz zapowiadaja powrot lata, ma byc 20 stopni, wiec wszystko piknie dojrzeje
 ). Teraz zapowiadaja powrot lata, ma byc 20 stopni, wiec wszystko piknie dojrzeje   ...i to bez zadnych opryskow, ale mam ten plus, ze tu nic nie lata w powietrzu, z drugiej strony sezon ogrodniczy baaaardzo krotki
...i to bez zadnych opryskow, ale mam ten plus, ze tu nic nie lata w powietrzu, z drugiej strony sezon ogrodniczy baaaardzo krotki