Róże Georginii (Alicji)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji)

Post »

Asiu dziękuję za tłumaczenie bardzo trafna nazwa.Jest śliczny i bardzo się raduję że go posiadam. :lol: Wczoraj dokupiłam mu do towarzystwa jeszcze 6 szt.Flory Danici.Powinien być zadowolony.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Alu ,nie orientujesz się czy ta "Magnolia" ma jakieś filie w okolicy Płocka?
Do Ciechanowa to dla mnie ciut za daleko ,ale może tu na miejscu spotkam tę różyczkę.Skoro tam się pojawiła w ofercie to może i u nas?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepięknie wygląda Flora Danica z bordowymi rozchodnikami. Cieszę się bardzo ,że zechciałaś mi ją kupić w Magnoli.
Zamierzam ją posadzić wsród małych bordowych berberysów. Sądzę, że też będzie ładnie się komponować.
Alu napisz czy dotarła przesyłka z Rosarium. Jeśli nie to może przełożę wizytę u Ciebie na za tydzień Co o tym myślisz?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu a czy rabata pod róże przyszykowana ?
Ja nic nie mogę zrobić w ogrodzie. Zaczęłam wyrywać trawę na nowej rabacie ale nie mogę skończyć przez te deszcze.
Ta pogoda mnie osłabia. A chciałabym jeszcze tyle rzeczy zrobić. Stanowczo ten okres ogrodniczy jest dla mnie za krótki. Ale mi się porobiło, a jeszcze rok temu nie mogłam się doczekać zimy bo miałam dość prac ogrodowych :;230
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko,u mnie sytuacja wypisz wymaluj jak u Ciebie :cry:
Trawa zdjęta i to wszystko. Róże czekają,deszcze padają, a tu zapowiadają rychłą i srogą zimę.
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu Magnolia to sklep ogrodniczy i raczej nie mają fili.Ale jeżeli bardzo Ci zależy na tej róży to po 10 października będę w Ciechanowie i mogę ją dla Ciebie kupić.Przyjedziesz wtedy do mnie i odbierzesz,zawsze to trochę bliżej.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

A już myślałam, że siedzisz cały dzień w ogródku i sadzisz .
Trochę zazdrośnica jestem bo też bym chętnie jakąś rabatę skopała a tak w biurze muszę siedzieć :(
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu codziennie sprawdzam czy jest zawiadomienie o przesyłce i nic.Pytałam Gosię i doradziła żeby się przypomnieć lub zadzwonić i zaraz piszę do nich maila.Zakupione różyczki pomoczyły się w wodzie i teraz je zakopcuję i będą spokojnie czekać na Ciebie.Ja jutro spróbuję swoje posadzić.Ale cały tydzień nic nie robiłam bo było niemożliwe.Lało cały czas.W sobotę przygotowałam były skalniak, jeszcze tylko wyrównać.I właśnie mam nadzieję że jutro będę mogła dokończyć.Jeszcze na dodatek zabrakło kwaśnego torfu w tym sklepie gdzie zawsze kupuję,była tylko drobna kora.A ja mam dużo hortensji do posadzenia.Żałuję że niedzielę sobie odpuściłam,ale posłuchałam M i tak wyszło. :twisted:
Danica przy bordowych berberysach będzie b.ładnie wyglądała.Moja też ma obwódkę z berberysu Bagatela.Przyszły tydzień też ma być nieciekawy więc planuję zarwać trochę niedzieli.W końcu świętowałam cały tydzień.Byłam dzisiaj w składzie opału i jest już węgiel brunatny po 230 zł za tonę.W sobotę pojedziemy z M i ile uda się załadować na przyczepkę to kupię.Wykorzystam go do ściółkowania rabat tam gdzie nie mogę położyć kory.Wszystko wskazuje na to że raczej róże z Rosarium przyjdą po niedzieli ,więc umawiamy się na przyszłą sobotę.A teraz przygotuj sobie na spokojnie dla nich miejsce.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tralaluszy z tą wczesną i srogą zimą to prawda ? Bo jeśli tak to tylko się załamać.Mam jeszcze tyle pracy w ogrodzie. :cry:
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raz sama czytałam,drugi raz mężuś usłyszał i aż zadzwonił do mnie z tą wieścią hiobową :cry:
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiadomo coś bliżej od kiedy ta wstrętna zima ma do nas przyjść.Chyba do 1 listopada jeszcze mamy czas.Tylko nie mów że wcześniej ;:223
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Alu w takim razie umówmy się na nastepną sobotę. Ja mam nadzieję że przez ten tydzień uda mi się przygotować miejsce na róże. Nie będzie to jakaś wielka rewolucja ale choć dwa dni pogody by się jednak przydały.
Ja też słyszałam ,że zima ma przyjść wcześnie, może nie będzie mroźna ale za to śnieżna. Brrry.. I tak źle i tak niedobrze.
Marzy mi się piękna słoneczna polska jesień
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Georginia pisze:Wiadomo coś bliżej od kiedy ta wstrętna zima ma do nas przyjść.Chyba do 1 listopada jeszcze mamy czas.Tylko nie mów że wcześniej ;:223
Połowa październikaaaa!!!! ;:110 ;:103 ;:135
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to ładnie, całkowita masakra :shock: .Jutro rano jak wypadnę z domu to wrócę jak się ciemno zrobi i padnę na pysk ;:213
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Alu, jestem guła i nie mogę znaleźć jakie róże zamówiłaś.
Masz Iceberga. Szukam go już jakiś czas. Jak na złość w tym roku nigdzie nie ma. W zeszłym prawie o niego się potykałam.
Złośliwość. :evil:
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”