Wreszcie i ja tu zawitałam. Trochę pobiegałam po Twoim domu i obejrzałam wszystkie fotki. Masz same piękne, zdrowe i duże okazy, ale mnie szczególnie interesuje radermachera. Ciekawa jestem jak Ci urosła przez ten rok i czy łatwo było ją przezimować. Jest to jeden z moich ulubionych kwiatków. U mnie przez całe lato rosła jak szalona, ale nie wiem co z nią zrobić na zimę. Stoi blisko kaloryfera, więc się zastanawiam czy nie znaleźć jej czasem innego miejsca, tylko gdzie bym jej nie postawiła, to wszędzie jest raczej mało słonecznie
Doniczkowi domownicy Eli
- Nikitka
- 200p

- Od: 27 lip 2010, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowi domownicy Eli
Witaj Elu
Wreszcie i ja tu zawitałam. Trochę pobiegałam po Twoim domu i obejrzałam wszystkie fotki. Masz same piękne, zdrowe i duże okazy, ale mnie szczególnie interesuje radermachera. Ciekawa jestem jak Ci urosła przez ten rok i czy łatwo było ją przezimować. Jest to jeden z moich ulubionych kwiatków. U mnie przez całe lato rosła jak szalona, ale nie wiem co z nią zrobić na zimę. Stoi blisko kaloryfera, więc się zastanawiam czy nie znaleźć jej czasem innego miejsca, tylko gdzie bym jej nie postawiła, to wszędzie jest raczej mało słonecznie
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Sylwio bardzo dziękuję Ci za poczęstowanie kawusią.
Przed południem wypiłam dwie i teraz się zastanawiam, czy nie wypic jeszcze jednej, ale chyba lepiej poprzestanę
na herbatce owocowej.
Agnieszko cieszę się, że do mnie zajrzałaś i że Ci się podobało.
Co do radermachery to mam niestety przykrą informację. Nie udało mi się jej przezimowac.
Dopóki stała na klatce schodowej wszystko było dobrze, ale kiedy zrobiło się zimno i wniosłam ją do domu
zaczęła marniec dosłownie w oczach. Nic nie pomogło, ani jasne stanowisko, ani zraszanie.
Gubiła listki i całe gałązki, aż wkońcu nic z niej nie zostało.
Mam nadzieję, że Tobie uda się swoją przezimowac, bo to rzeczywiście piękna roślinka.
Wstawiam fotki nowego kwietnika od M
. Póki co stoją na nim kalatejki i dracenki.
Docelowo może uda mi się go całego zapełnic kalatejkami (mają byc w Lidlu w przyszłym tygodniu po 11,49,-
)
A dracenki dostaną swój kwietniczek.

Przed południem wypiłam dwie i teraz się zastanawiam, czy nie wypic jeszcze jednej, ale chyba lepiej poprzestanę
na herbatce owocowej.
Agnieszko cieszę się, że do mnie zajrzałaś i że Ci się podobało.
Co do radermachery to mam niestety przykrą informację. Nie udało mi się jej przezimowac.
Dopóki stała na klatce schodowej wszystko było dobrze, ale kiedy zrobiło się zimno i wniosłam ją do domu
zaczęła marniec dosłownie w oczach. Nic nie pomogło, ani jasne stanowisko, ani zraszanie.
Gubiła listki i całe gałązki, aż wkońcu nic z niej nie zostało.
Mam nadzieję, że Tobie uda się swoją przezimowac, bo to rzeczywiście piękna roślinka.
Wstawiam fotki nowego kwietnika od M
Docelowo może uda mi się go całego zapełnic kalatejkami (mają byc w Lidlu w przyszłym tygodniu po 11,49,-
A dracenki dostaną swój kwietniczek.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Elciu
śliczny ten kwietniczek
siostra ma taki sam
ja też bym taki chciała ale nie mam miejsca

- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Arletko dziękuję
. Bardzo podobają mi się kwietniczki tego rodzaju. Może uda mi się kupic jeszcze jeden
dla moich dracenek.
A tu kilka moich ukochanych pieszczochów- dracenek oczywiście

dla moich dracenek.
A tu kilka moich ukochanych pieszczochów- dracenek oczywiście

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- AGA Z

- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Bardzo podoba mi się kwietniczek. Masz już sporą kolekcję Dracen.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Elu dracenki tez masz prześliczne

Wow
Elu ja również zajrzałam do Twojego wątku i jestem pod wielkim wrażeniem Twojej pięknej kolekcji kwiatów
Szczególnie urzekły mnie Twoje fiołki ich ilość i bogactwo kolorów
po prostu superrr 
Elu ja również zajrzałam do Twojego wątku i jestem pod wielkim wrażeniem Twojej pięknej kolekcji kwiatów
Serdecznie Pozdrawiam Iwona
Kwiatowo iwonetty
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=38150" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatowo iwonetty
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=38150" onclick="window.open(this.href);return false;
- sari
- 1000p

- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Elu fajny kwietnik i podstawki pasujące do koloru ścian ale najbardziej oczywiście poza roślinkami to mi się podobają osłonki, ta w maki jest śliczna, pozostałe też

- Madzik_J-Ch
- 200p

- Od: 12 lip 2010, o 22:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, no ładny ten kwietniczek
Fajnie, że jest taki smukły a nie bardzo rozłożysty i nawet w małym pokoiku można go ustawić
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Elu roślinki na kwietniku prezentują się fantastycznie
Jestem najbardziej zachwycona dracenami.....ostatnio jestem nimi zauroczona
Jestem najbardziej zachwycona dracenami.....ostatnio jestem nimi zauroczona
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, te kwietniki są świetne. Również mam taki i kilka podobnych. Noszę się z zamiarem zakupu takiego kwietnika na siedem roślin. To nam wszystkim rozwiazuje sprawę braku miejsca na niższych poziomach i parapetach.
Jeśli chodzi o draceny, to mam kilka, ale zawsze pojawia się ten sam problem. Rosną w bok, i to bez względu na to, czy mają blisko źródło światła, czy daleko. Tak się wyginają, że musze przykładać kamieniem, aby donica zachowała równowagę i się nie przewróciła. Co może być tego przyczyną?
Gdy na nie patrzę, Elu, to od razu sobie przypominam ciebie i żałuję, że bliżej nie mieszkasz, bo bym ci te moje draceny oddała. NIestety są za duże, aby je przesyłać pocztą.
Jeśli chodzi o draceny, to mam kilka, ale zawsze pojawia się ten sam problem. Rosną w bok, i to bez względu na to, czy mają blisko źródło światła, czy daleko. Tak się wyginają, że musze przykładać kamieniem, aby donica zachowała równowagę i się nie przewróciła. Co może być tego przyczyną?
Gdy na nie patrzę, Elu, to od razu sobie przypominam ciebie i żałuję, że bliżej nie mieszkasz, bo bym ci te moje draceny oddała. NIestety są za duże, aby je przesyłać pocztą.
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Piękny kwietniczek - też mi się taki marzy. Musze zacząć na niego zbierać kaskę. Zamiast 10 zł na papierosy to będę wrzucała do skarbonki
Mówisz, że w lidlu kalatejki będę... Od jakiegoś czasu strasznie mi się podobają. Mam dwie, ale jakoś tak średnio sobie rosną 
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Witaj Elu
dotarłam do końca wątku, masz piękne kwiaty, najbardziej spodobały mi się niebieskie osłonki, które kupiłaś w komplecie.
ostatnio oglądałam na All taki sam kwietnik. Powiedz, czy on jest stabilny?
i ten różowy fiołek z pofalowanymi płatkami
uroczy
dotarłam do końca wątku, masz piękne kwiaty, najbardziej spodobały mi się niebieskie osłonki, które kupiłaś w komplecie.
ostatnio oglądałam na All taki sam kwietnik. Powiedz, czy on jest stabilny?
i ten różowy fiołek z pofalowanymi płatkami