Działka już nie tylko z widokiem :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka już nie tylko z widokiem :)

Post »

pamelka pisze:Miłeczko, takie małe co nieco zawsze się zmieści ;:136 przecież niektóre zajmują mniej miejsca niż tulipan. Zobacz
Obrazek

Obrazek
Kropelka po kropelce drążysz skałę :;230 Pięne te kulki, ale rabatka trawiasta też mi się podoba ...
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A właśnie propos tych kulek, to czy ciężko będzie mi znaleźć w ogrodniczym takie niewyrastające maleństwa?
X_r-o
---

Post »

Mam nadzieję, że Jola nie obrazi się za wtrącanei się w swoim wątku :)
Jak nie znajdziesz w swojej bliskiej okolicy to w tej kawałek dalszej na pewno :) http://www.szmit.pl (Ciechanów) i http://www.tracz.pl (Stryków)
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Masz bardzo ładny ogród i do tego robisz niezłe zdjęcia wiec jest na co popatrzeć. Iglaki, trawy, wrzosy to coś co lubię ;:138

Ten czerwony kwiat pięciornika jest niesamowity :shock: Może wiesz co to za odmiana? Ja mam niby czerwonego choć przy Twoim to zdecydowanie pomarańcz :lol:

W jakich szkółkach się zaopatrujesz? Bo masz sporo wyszukanych iglaczków ;:63 Ja kupuję głównie w Końskowoli u Czarneckich i Braci Dębskich ale tam trudno znaleźć coś niespotykanego :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś pięciornik to Red Ace, kolor ma tak intensywny jak na zdjęciu :tan i jeszcze trochę paczków, oby pogoda dopisała :uszy Róża żółta parkowa, a jaki ma zapach ;:224 i dalej zamierza kwitnać :tan
Aniu w taką pogodę dla mnie też żółtki urocze, bo przypominają nam o słoneczku. Kiedyś miałam trytomę nad jeziorem, ale kwiatostan miała tak z 50-60 centymetrowy. Pokażę jeszcze moją wcześniejszą, z tych typowych :roll: też była nieco wyrośnięta
Obrazek
Dobrze Paula, dobrze, że nabyłaś :uszy O kulkach napisał Paweł, dzięki ;:180
Paweł, drążymy ;:136 zespołowo.
Justynko, mój ogródek zaczyna się pomalutku zapełniać, bo jak sięgniesz do wiosennych fotek to :roll:
Pięciornik to Red Ace.
Roślinki kupuję wszędzie, gdzie coś ciekawego spotkam. Jeżeli szukasz ciekawych odmian, to podjedź do szkółki w Rykach może - Daglezja. Tam dużo wiecej ciekawostek kolekcjonerskich niż w Kurowie, chociaż i tu znajdziesz, tylko trzeba poszukać, może u Kurowskich jeszcze.
No i jeszcze dwie szkółki wskazane powyżej przez Pawła, tam to się można wyszaleć :;230
Powiem szczerze, że i w jednej z moich miejskich szkółek znalazłam kilka ciekawych roślinek :uszy
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu jesteś chyba rekordzistką w kupowaniu roślin do ogrodu, myślę, że chcesz kupić wszystko w przeciągu jednego roku.
A później gdzie będziesz sadziła nowe chciejstwa? ;:196
Śliczne kulki sosnowe, ale z pewnością drogo kosztują.
Co to za byliny, rosnące w tle trytomy na ostatnim zdjęciu? :)
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko, ja jestem rekordzistką :roll: jakbym Ci wskazała kilka osób, to z pewnością byś się zdziwiła ;:196
Roślinki kupuję już drugi rok ;:108 chociaż wcześniej ze względu na rozległość działki i małą ilość roślin nie było ich widać ;:108
Pokazane przez mnie powyżej kulki to koszt 20 zł :roll: więc, czy tak drogo?
W tle trytomy rosną liatry i lilie.
X_r-o
---

Post »

pamelka pisze:Pokazane przez mnie powyżej kulki to koszt 20 zł :roll: więc, czy tak drogo?
Jolu, chyba czeka nas jeszcze jedno wyzwanie :;230 Zdecydowana większość ludzi jest właśnie takiego mniemania, że te prezentowane przez nas kulki kosztują jakieś niebotyczne pieniądze, a przecież tak nie jest! W moim wątku też często pojawia się motyw "finansowy", ale przecież to nie sztuka wydać kupę kasy w najbliższej szkółce za jedną sadzonkę, gdy chwilę poszukasz i za tą samą kwotę masz i 10 roślin, czesto piękniejszych i większych, zdrowszych i rzadziej spotykanych :wink: Może dlatego iglaki są mniej popularne?
A jaka radość, jak upolujesz coś takiego ;:138
Ten stereotyp trzeba obalić :!:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I masz świetą rację Pawełku ;:196 mi się zdarzało kupować odmianowe iglaki na sztamach po 15 złotych :tan
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Pawełku dobrze, że tej większości ludzi jak ja, myślących stereotypami o niebotycznych cenach tych iglaczków to uświadomiłeś.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Coś w waszych okolicach sprzedawcy mało pazerni. Nie powiem wam jakie ceny są u mnie bo nie chcę wywoływać litości :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
X_r-o
---

Post »

No to, żeby nie było różowo to powiem, że w moich okolicach (Pomorze) tego typu iglaki (chodzi o wielkość, rodzaj szczepienia i rzadkość występowania) kosztowałyby grubo ponad 100 zł. Rozumiem więc powstające przeświadczenie o "bogaczach" kolekcjonujących igalki ;:108 Dobrze, że forum pozwala to zdementować :D
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Jolu, wychodzi na to że mam dokładnie takiego samego pięciornika a przynajmniej z nazwy. Trochę to dziwne bo mój nie miał tak intensywnej czerwieni, teraz nie kwitnie i nie mam jak go porównać :wink:

Twój ogród zapełnia się w całkiem szybkim tempie ;:138 Mi idzie tak słabo że chyba dopiero na wiosnę zdecyduje się założyć własny wątek :) Przez zimę co nie co się zaoszczędzi a od kwietnia szaleństwo zakupów :tan
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Koliberek, sie wtrącę w kwestii pięciornika. Moje też przez całe lato są pomarańczowawe, bo wyblakniete od słońca. Dopiero teraz zaczynaja kwitnąć na czerwono.
A co do iglaków po 100 zł to :roll: takie kurdupelki tyle kosztują?! i ktoś to kupuje? Pewnie ludzie wierzą, że to wyjątkowe unikaty, niedostępne nigdzie indziej i kupują.
ps. Jolcia, kupiłam jednak tę pendulkę. Ależ ona pikna :D
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
X_r-o
---

Post »

Kupują. Nie każdy ma tyle zdrowia i samozaparcia, żeby jechać kilkaset kilometrów po sadzonki :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”