Ankowo cz.2
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ankowo cz.2
Twoje kury maja fajnego fryzjera , zawsze takie ładne i uczesane , a ta biała to jakby dopiero co z salonu wyszła 

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dedukcja potrafi na manowce wodzić... Maliny te wczesne wycięłam i spaliłam. M wykopał... straszne świństwa miały w korzeniach, jakby zrakowaciałe narośla. Zostały te późne, które się wycina po owocowaniu. Są w miarę zdrowe i pyszne 

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Marku, a wiesz, one dbają o urodę, wygładzają pióra, biorą kąpiele w piasku
Izuś, szkoda malin. U mnie znowu pojawia się zamieranie pędów, mimo zmiany stanowiska.
U Pamelki zaczęłam rozmowę o szyszkach, zamieszczam teraz zdjęcie z mojej szyszkowej półki (fragment). Najdłuższa szyszka ma ok. 30cm (sosna, ale nie mam pewności czy Pinus jefreyi czy Pinus lambertiana).

Rozpadało się na całego. Kupiłam dwie róże- Westerland i Carina, sprawdziłam uprzednio że mają ADR
Resztę różanych zakupów zrobię na targach w weekend.

Izuś, szkoda malin. U mnie znowu pojawia się zamieranie pędów, mimo zmiany stanowiska.
U Pamelki zaczęłam rozmowę o szyszkach, zamieszczam teraz zdjęcie z mojej szyszkowej półki (fragment). Najdłuższa szyszka ma ok. 30cm (sosna, ale nie mam pewności czy Pinus jefreyi czy Pinus lambertiana).

Rozpadało się na całego. Kupiłam dwie róże- Westerland i Carina, sprawdziłam uprzednio że mają ADR

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie chciałbym by wyszło niezręcznie ,ale podobno GŁOGÓWKA ,miodek dla gardła ,samo zdrowie .
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aniu wybierasz się na targi ogrodnictwa w ten weekend co będą w Krakowie? Ja będę w piątek
Super kolekcja szyszek

Super kolekcja szyszek

- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Szyszki rzeczywiście wielkie
, ty je przywozisz z podroży czy może kupujesz ?
A Westerlanda ci zazdroszczę, sama na niego poluje hihi

A Westerlanda ci zazdroszczę, sama na niego poluje hihi
- Zielona_Ania
Aleksandrze, a gdzież tam niezręcznie
Głogówki jeszcze nie próbowałam, warto by się przymierzyć. A i można tarniny poszukać po pierwszych przymrozkach i jarzębinę...
Arletko, wybieram się, ale raczej w niedzielę.
Gosiu, szyszki albo sama wyszukuję podczas wycieczek, albo proszę znajomych jak gdzieś jadą- wszyscy już wiedzą, że dla mnie się przywozi kamień albo szyszkę
Westerland to chyba popularna odmiana, czyżby we Francji był problem z dostępnością? Ja zresztą pochwalę się dopiero jak zakwitnie, bo w naszych realiach może być znowu pomyłka w szkółce i potem będę Wam pokazywać białą różę, wmawiając że to klasyczny Westerland
...

Arletko, wybieram się, ale raczej w niedzielę.
Gosiu, szyszki albo sama wyszukuję podczas wycieczek, albo proszę znajomych jak gdzieś jadą- wszyscy już wiedzą, że dla mnie się przywozi kamień albo szyszkę

- arlet3

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
No... to jest szycha
A to pomocnik zakupowo - różany http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&t=30118

A to pomocnik zakupowo - różany http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&t=30118
- Zielona_Ania
Arletko, a o której w piątek planujesz te targi odwiedzić? Bo ja do 15 w pracy siedzę, może by tak po południu...
Izuś, pomocnik świetny, tylko mi znajdź jeszcze kilka hektarów na te wszystkie piękności
Planuję zakup 3-4 krzaczków góra.
Izuś, pomocnik świetny, tylko mi znajdź jeszcze kilka hektarów na te wszystkie piękności

Aniu, jak u mnie będzie jakaś szyszka, jest Twoja
Czyli róże dostały szansę rehabilitacji w Twoim ogrodzie
Wciąż o tych targach czytam i zazdrość mnie bierze...Liczę choć na dokumentację fotograficzną...

Czyli róże dostały szansę rehabilitacji w Twoim ogrodzie

Wciąż o tych targach czytam i zazdrość mnie bierze...Liczę choć na dokumentację fotograficzną...
- arlet3
Aniu prawdopodobnie z rana pojadę do Krakowa, ale zanim obskoczę klientów i trafię na te targi to i popołudnie będzie
i zanim jeszcze wszystko obejdę
to chyba do wieczora nie wyjdę z tamtąd

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Zgadzam się w całej rozciągłości z wypowiedzią Marty, to masz już zaklepane 2 nowe szyszki, jak będąartam pisze:Aniu, jak u mnie będzie jakaś szyszka, jest Twoja![]()
Czyli róże dostały szansę rehabilitacji w Twoim ogrodzie![]()

No i zazdraszczam spotkania i targów

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu fajna kolekcja szyszek.
Ja ztakich ładniejszych mogę Ci podrzucić z jodły koreańskiej i świerka serbskiego, ale Ty z pewnością już je masz.
Ja ztakich ładniejszych mogę Ci podrzucić z jodły koreańskiej i świerka serbskiego, ale Ty z pewnością już je masz.

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
na te targi to trzeba przygotować czas i pieniądze .maja opinię bardzo drogich. ale co tam jak szaleć to szaleć