Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Śliczne zawilce. Miałem dziś w rękach taką sadzonkę ale się rozmyśliłem. Teraz żałuję bo są urocze. A kępa zimowitów imponująca.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tego kiścienia nawet miałam w ręce nawystawie ,ale odłożyłam chociaż już zaczął sie ładnie przebarwić . Zimowity pieęknie wyglądają
Tajko moje kiścienie też ucierpiały przez zimę, długo chorowały ale jakoś się wzięły. Zawilce zaczynają kwitnąć coraz więcej, udało mi się kupić trzy różne odmiany od półpełnych do prawie pełnych.
Romku zawilce, które ostatnio zakwitły są rzeczywiście ładne i mają duże kwiaty, zastanawiam się tylko jak one przezimują.
Jadziu czemu nie kupiłaś, kiścienie to ładne krzaczki i kwitną, mają drobne białe kwiatki, dość dobrze znoszą zimę.
Romku zawilce, które ostatnio zakwitły są rzeczywiście ładne i mają duże kwiaty, zastanawiam się tylko jak one przezimują.
Jadziu czemu nie kupiłaś, kiścienie to ładne krzaczki i kwitną, mają drobne białe kwiatki, dość dobrze znoszą zimę.
- JAKUCH
Irenko tylko tam gdzie bym chciała je miec niestety miejsca brak
a był już ładnie przebarwiony dlatego chciałam go wziąść . Niestety potem musiałabym się zastanawiać i latać po całej działce

Jadziu znam ten "ból" brak miejsca. Kiścienie kupiłam bo mało miejsca zajmują i bardzo wolno rosną a podobały mi się bo mają ciekawie poskręcane i błyszczące listki.
Kilka dzisiejszych coraz mnie kolorowych zdjęć, jeszcze raz różne odmiany zawilców.

Kilka dzisiejszych coraz mnie kolorowych zdjęć, jeszcze raz różne odmiany zawilców.

- JAKUCH
Zawilce piękne jak jeden i wszystkie pełne a u mnie jeszcze nie zakwitły nawet dużo chryzantem mi wymarzło w tym roku .
Jadziu wszystkie te zawilce kupiłam w tym roku, ciekawa jestem jak przezimują. Chryzantemki zaczynają kwitnąć tylko żółte a różowe to pewnie w tym roku nie zakwitną, dopiero zaczynają pokazywać się pączki. Opóźniają się też z kwitnieniem marcinki, jakiś ten rok trudny.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładne zawilce kupiłaś Iruś pięknie Ci kwitną u mnie marcinki już zakwitły ale coś tam jeszcze w pąkach zawilce także kwitną obficie ale ja mam 1 odmianę bo drugą wywaliłam ,zaczął się trochę za bardzo "rozłazić" a ja mam mało miejsca ...

- JAKUCH
Szkoda Irenko ,ze bliżej Ciebie nie mieszkam miałabym też takie piekności u siebie ,ale i przeciągi w portfelu
. Jestem zachwycona Twoimi kwiatami .

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irenko Droga
zawilce REWELKACYJNE !!!
Nacieszyłam oczy Twoimi pięknościami ogrodowymi

Nacieszyłam oczy Twoimi pięknościami ogrodowymi

Witajcie miłe dziewczyny, u nas dzisiaj znowu leje, jest szaro i ponuro, ostatnie słoneczne dni poprawiły trochę nastrój ale na krótko, przygnębia mnie taka pogoda.
Maryniu gdy kupowałam zawilce to były jeszcze w pączkach i sama byłam ciekawa jakie będą, pojedyńcze też miałam ale już dawno zlikwidowałam bo rozrastały się okropnie. Marcinki jeszcze nie kwitną i na razie nie zanosi się na to.
Jadziu świetnie określiłaś stan portfela czyli "przeciągi", żebyś wiedziała, że przez ten sklepik mam często taki stan w portfelu, w tym sklepiku można napotkać różne ciekawostki sprowadzane po kilkanaście sztuk, wszystko ładne, ceny też.
Halinko miło cię znowu gościć, cieszę się, że twoje zdrówko poprawia się. Ogrodowe piękności prawie już przkwitły, szkoda, że tak szybko a jesienne jakoś opóźniają się z kwitnieniem.
Serdecznie was pozdrawiam i życzę dużo
.
Kilka słonecznych zdjęć.

Maryniu gdy kupowałam zawilce to były jeszcze w pączkach i sama byłam ciekawa jakie będą, pojedyńcze też miałam ale już dawno zlikwidowałam bo rozrastały się okropnie. Marcinki jeszcze nie kwitną i na razie nie zanosi się na to.
Jadziu świetnie określiłaś stan portfela czyli "przeciągi", żebyś wiedziała, że przez ten sklepik mam często taki stan w portfelu, w tym sklepiku można napotkać różne ciekawostki sprowadzane po kilkanaście sztuk, wszystko ładne, ceny też.
Halinko miło cię znowu gościć, cieszę się, że twoje zdrówko poprawia się. Ogrodowe piękności prawie już przkwitły, szkoda, że tak szybko a jesienne jakoś opóźniają się z kwitnieniem.
Serdecznie was pozdrawiam i życzę dużo

Kilka słonecznych zdjęć.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Irenko śliczne, wiosenne żółte kwiaty pokazałaś, to wbrew dzisiejszej pogodzie chyba.
U nas po pięknym weekendzie znowu pada.
U nas po pięknym weekendzie znowu pada.

Tajko zawsze przyjemniej popatrzyć na słoneczne kolory, bo za oknem ciągle leje i leje, nieciekawie zapowiada się jesień, ponieważ dzisiaj odlatywały dzikie gęsi, to były trzy duże klucze, jakoś smutno się zrobiło, w ubiegłym roku odlatywały miesiąc później, czyżby miała być wcześniejsza zima?
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Irenko chociaż mieszkam przy lesie i widzę często dzikie gęsi, ale do głowy by mi nie przyszło myśleć, kiedy one odlatują, a Ty jesteś dobrą obserwatorką przyrody.
Ja nie chcę wcześniejszej zimy.
Ja nie chcę wcześniejszej zimy.

- JAKUCH
Też w sobotę widziałam taką jedną spóżnialską gęś i nawet się zstanawiałam gdzie jej towarzyszki przecież one zawsze w kluczu latają . Sikorki też już robią rajwach i zbierają co się da czyli zaczynają magazynowac tłuszcz . Zimą Irenko lepiej nie strasz przecież ona będzie się wiecznie ciągła jak wcześnie przyjdzie