Witajcie Kochani.
Przedstawiam kilka zdjęć z jesiennego ogrodu, już z niektórych drzew zaczynają spadać liście i trudno utrzymać porządek w ogrodzie, ale przez ostatnie dwa dni pogoda była wspaniała, czego nie można powiedzieć o dniu dzisiejszym.
Agniesiu- Agness dziękuję bardzo.
Mój ogród nie jest wcale taki ładny, trochę buszowaty, jeszcze teraz spadające liście nadają mu dzikiego charakteru.
Hortensja jest z gatunku bukietowych- Grandiflora.
Pozdrawiam serdecznie.
Ewuniu- Ewamon witaj.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Te rośliny w oczku to irys błotny pseudacorus, kwitnący żółto na wiosnę, po środku rośnie pałka wodna minima, ale mało ją widać.
Tak Tajeczko widoczki już wyraźnie jesienne , ze słońcem jeszcze pięknie wyglądają , gorzej gdy będą tonąć w deszczu
U nas dziś jeszcze było sporo słońca
Mireczko witaj.
Krzewy przez jakiś czas będą jeszcze bardziej kolorowe, dopiero zaczynają się wybarwiać, ale później, jak wszystkie zrzucą liście to pozostaje bardzo absorbujące grabienie, i co jesień obiecuję sobie, że nie posadzę już ani jednego krzewu liściastego, aż do następnego roku.
U nas dzisiaj już się rozpadało.
Pozdrawiam serdecznie.
Jolu- Pamelko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam serdecznie.
Pięknie podoba mi się zwłaszcza zdjęcie hortensji bukietowej fotki owocków są również bardzo fajne, tym bardziej że wiem jak trudno jest zrobić dobre zdjęcie tak małych owocków jak na przykład u berberysu
Brawo Tajeczko śliczne zdjęcia, i winnik już spore owocki ma U mnie już przebarwia na brązowo-jesiennie
A te czerwono-różowe sakiewki na zdjęciu to co? Bardzo ładne, a kiedyś się zetknęłam z tą rośliną na obrzeżach lasu...
Jesień też potrafi być piękna! Bardzo lubię krzewy ozdobne z owoców. U mnie jest ognik, irgi, cis. Potem tylko obserwuję ptaki, które chętnie korzystają z takiej stołówki.
Ja też mam problem z dereniem - nie owocuje. Zamierzam posadzić zapylacz, ale zmartwiłaś mnie, skoro u Ciebie dwa też słabo zawiązują. Myślisz że to kwestia odległości? Może odmiany, sama nie wiem.