Liliowce -Hemerocallis cz.8
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.8
Kogra dzięki za podpowiedz. Muszę coś zamówić bo inaczej się rozchoruję. Myślę, że nie jest za późno. Spróbuję telefonicznie. Szkoda, że Olsztyn leży tak daleko od Rzeszowa. Pozdrawiam
Pozdrawiam. Krystyna.
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Klio, ja mam co prawda bliżej do Olsztyna, ale skorzystałam u Ismeny ( i u Em ) z wysyłki liliowców pocztąklio pisze:Szkoda, że Olsztyn leży tak daleko od Rzeszowa. Pozdrawiam

ja to już się boję swojej "listy chciejstw" , po przeczytaniu 3 z 8 liliowcowych wątków mam taki wykaz liliowców do zakupu, że strach czytać kolejne

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Klio u Em też można kupić super liliowce.
Napisz na pw, dostaniesz wykaz nadwyżek.
A dla tych co lubią oglądać mam to - http://daylilies.net/catalog/index.php? ... apobka0te3
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 200p
oglądam liliowce z linku Kogry i sama już nie wiem, który najładniejszy. Każdy kolejny coraz bardziej bicie serca przyspiesza
są niesamowite 

forumowiczki potrzebuję Waszej pomocy!!!! (słowo wstępu) od roku zakochałam się w liliowcach - zaczęłam je namiętnie kupować jednak do Waszej wiedzy mam jeszcze daleka drogę - oj daleką. A teraz moja prośba - ostatnio kupiłam 8 liliowców i okazało się że w przesyłce zamiast chery face - dostałam feathered fascination(podobno właścicielowi chery wygryzły nornice). Pan ten twierdzi że to jest cenniejsza odmiana jednak nigdzie nie mogę znależć jej zdjęcia .... oprócz tego mam jeszcze inne dwa liliowce (Forsyth Ozark, Soft Summer Night) które dostałam też od niego we wcześniejszych przesyłkach jako bonusy i też nie mam pojęcia jak wyglądają ....
pomożecie???? bardzo proszę 

-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Witam!Goga173 pisze:forumowiczki potrzebuję Waszej pomocy!!!! (słowo wstępu) od roku zakochałam się w liliowcach - zaczęłam je namiętnie kupować jednak do Waszej wiedzy mam jeszcze daleka drogę - oj daleką. A teraz moja prośba - ostatnio kupiłam 8 liliowców i okazało się że w przesyłce zamiast chery face - dostałam feathered fascination(podobno właścicielowi chery wygryzły nornice). Pan ten twierdzi że to jest cenniejsza odmiana jednak nigdzie nie mogę znależć jej zdjęcia .... oprócz tego mam jeszcze inne dwa liliowce (Forsyth Ozark, Soft Summer Night) które dostałam też od niego we wcześniejszych przesyłkach jako bonusy i też nie mam pojęcia jak wyglądają ....![]()
pomożecie???? bardzo proszę
Wpisz daylily feathered fascination i kliknij na galerie to CI wyskoczy ten liliowiec. Daylily to jest po angielsku , lilia 1 dnia.
Spróbuj z pozostałymi nazwami.
Pozdrawiam
Grażyna
bardzo bardzo bardzo dziękuję. Jesteś wielka!!!! wiedzaiałam że można na Was - Cię liczyć

dziękuję za cenną wskazówkę. Znalazłam. Pozdrawiam!!!
Poradźcie,co trzeba zrobic z niedojrzałymi nasiennikami liliowców. Czy ściąc przed nastaniem mrozów i dosuszyc w domu, czy zostawic. Zależy mi na nasionach. W tej chwili wyglądają jak zielone kule.
-
- 500p
- Kontakt:
rosea pisze:Poradźcie,co trzeba zrobic z niedojrzałymi nasiennikami liliowców. Czy ściąc przed nastaniem mrozów i dosuszyc w domu, czy zostawic. Zależy mi na nasionach. W tej chwili wyglądają jak zielone kule.
Witam!
Jeśli nie ma przymrozków to niech jeszcze rosną, gdyby miały być przymrozki to zetnij i wstaw do wody całe badyle z nasionami i jeżeli do dojrzałości im brakuje nie wiele to dojdą, jeśli póżno były zapylane to nie wiadomo, ale spróbować trzeba. Dojrzałe nasiona maja kolor czarny i są twarde. Powodzenia.
Pozdrawiam
Grazyna

I znowu same piękności
Czy mogłabym poznać nazwę liliowca na drugim zdjęciu 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A ja chciałabym coś się dowiedzieć o 03.
Ismenko masz może coś z nadwyżek odmianowych ?
Ismenko masz może coś z nadwyżek odmianowych ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 200p
Jak fajnie przy takiej deszczowej pogodzie zawiescić oko na liliowcach
przypomnę się z pytaniem
, czy ktoś rozpoznaje to maleństwo ( pierwszy rok, ledwo nad ziemię wyszło a zakwitło) :

przypomnę się z pytaniem

-
- 500p
- Kontakt:
Witam!anka_ pisze:I znowu same pięknościCzy mogłabym poznać nazwę liliowca na drugim zdjęciu
Liliowce wszystkie co pokazuję to są moje siewki, będę rejestrowała w USA i wtedy podam Ci nazwę.Mam zarejestrowaną Warmia Olsztyn. Trzeba mieć dużo czasu ,żeby każdego liliowca obserwować, mierzyć, robić zdjęcia w różnym czasie.Może na emeryturze
znajdę czas, najważniejsze , żeby wyhodować kwiat, który zadziwiłby cały świat.
Pozdrawiam
Grażyna

Moja Warmia Olsztyn
Ismenko,dzięki za wskazówki. Rozświetliłaś drogę przede mna.