U Dawida =)
Re: U Dawida =)
Nikitka Powinno wystarczyć 3-4, musisz tak głęboko wsadzić, (najlepiej) aby wprost do korzenia prowadziła.
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki serdeczne Dawidzie
Jutro będę kombinować z tymi słomkami

Jutro będę kombinować z tymi słomkami
UWAGA Chciałbym w swojej kolekcji posiadać Bananowca, uważam, że to bardzo ciekawa i dość efektowna roślina, dlatego takie pytanie: Jak go zdobyć ? Czy z tych małych "pestek" w bananach się da? . U mnie w pobliskich kwiaciarniach niestety nie sprzedają bananowców
Bardzo mi zależy na tej roślince.

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wypróbuję ten sposób ze słomkami na wiosnę. Ciekawe jakie będą tego efekty?Nikitka pisze:Witaj Dawidziedawid5911 pisze:Dzisiaj postanowiłem podzielić się z Wami moją małą kolekcją kaktusów (tylko nie znam ich nazw)
![]()
Mam pytanko, Po co tym kaktusom powsadzałeś słomki?

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tylko skąd mam wiedzieć że dolać wody? Ciężko jest to dojrzeć w środku słomki.

Krystyna.F Podlewasz tylko raz w miesiącu zapełniając całą słomkę - to wystarczająca ilość wody dla kaktusa.
No... bardzo ładne roślinki. Ogólnie wątek ciekawy. Myślę, że trzeba będzie tu częściej zaglądać 

Pozdrawiam forumowiczów - Piotr
Moje maleństwa
Moje maleństwa
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
A i ja zajrzałam do Ciebie. Masz piękną kolekcję kaktusów.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
No no widzę, że wątek powoli się rozkręca!
Śliczne rośliny ;)
Śliczne rośliny ;)
UWAGA Chciałbym w swojej kolekcji posiadać Bananowca, uważam, że to bardzo ciekawa i dość efektowna roślina, dlatego takie pytanie: Jak go zdobyć ? Czy z tych małych "pestek" w bananach się da? . U mnie w pobliskich kwiaciarniach niestety nie sprzedają bananowców
Bardzo mi zależy na tej roślince.

Banany spożywcze nie posiadają nasion, są bezpłodne i rozmnażane wyłącznie wegetatywnie. Ponadto gdybyś zasadził w domu banana zwyczajnego (Musa ×paradisiaca), to nie zmieściłby Ci się w pokoju ;)
Sadzonki bananów karłowatych (Musa Dwarf cavendishi) - które i tak mogą mieć 2 metry można kupić - często hurtowo - w wielu marketach, czasem nawet po kilka złotych. Natomiast rzeczywiście nie ma ich w kwiaciarniach.
Sadzonki bananów karłowatych (Musa Dwarf cavendishi) - które i tak mogą mieć 2 metry można kupić - często hurtowo - w wielu marketach, czasem nawet po kilka złotych. Natomiast rzeczywiście nie ma ich w kwiaciarniach.