Ogród 2010 - Priam cz.3
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Przemku, piękne astry, ja w tym roku nie siałem z racji że co roku trzeba zmieniać im miejsce bo chorują 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ayesha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Dzięki Przemku
za powitanie mnie na forum ,jestem początkująca i wstyd się
przyznać,ale nie umiem zrobić linku do mojego wątku,a do twojego właśnie zajrzałam
i widzę ,że będzie ciekawie

przyznać,ale nie umiem zrobić linku do mojego wątku,a do twojego właśnie zajrzałam
i widzę ,że będzie ciekawie

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj! Miło mi,że powitałeś mnie na forum -mam już swój wątek,jest w podpisie
Nie wiem co to jest AF ?
Jak możesz to mnie oświeć
Pozdrawiam!

Nie wiem co to jest AF ?

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Priam
- Przyjaciel Forum
Ayesha - bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś. Każdy z nas kiedyś zaczynał swoją drogę na forum. Jest nas tutaj wielu i każdy służy Ci radą. Wyślij mi linka do swojego ogrodu to na PW napiszę Ci co masz zrobić.
MalinaG - witaj! Niebawem odwiedzę Twój wątek ;) Co do ankiety to na PW wyślę Ci linka. Tymczasem zachęcam do oglądania nowych zdjęć ;)

MalinaG - witaj! Niebawem odwiedzę Twój wątek ;) Co do ankiety to na PW wyślę Ci linka. Tymczasem zachęcam do oglądania nowych zdjęć ;)

- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00

"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
- Priam
- Przyjaciel Forum
Karino - urok białego cyklamena wydobyłem podsypując go liśćmi z leszczyny. Wcześniej otoczony był białymi kamyczkami i podczas kwitnienia zaczął zlewać się kolor. Biały cyklamen przezimował mi wspaniale! Natomiast różowy zaraz po posadzeniu zaczął chorować i nie dotrwał do wiosny. Zeszłej niedzieli zakupiłem drugiego cyklamena - różowego i jeśli on też nie przetrwa to dam sobie spokój z różowym kolorem i zrobię sobie białą kolekcję. Z tego co wiem to na ten moment cyklameny nie mają odmian - są to po prostu białe i różowe.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Ja wpadłam z rewizytą
Piękne zdjęcie z tęczą ,tylko dlaczego te tuje przy ogrodzeniu
mają taki dziwny kolor
Czyżby one schły
Masz piękne astry .U mnie niestety takie nie chcą rosnąć .
Siałam już kilka razy ,ale z mizernym efektem

Piękne zdjęcie z tęczą ,tylko dlaczego te tuje przy ogrodzeniu
mają taki dziwny kolor

Masz piękne astry .U mnie niestety takie nie chcą rosnąć .
Siałam już kilka razy ,ale z mizernym efektem

- karina1
- 1000p
- Od: 19 sty 2010, o 12:00

"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
- Priam
- Przyjaciel Forum
Babopielka - te "tuje" to cyprysy Lawsona. Mają taki niecodzienny kolor bo zimą mocno obmarzły i myślałem, że nic z nich już nie będzie. Na całe szczęście dowiedziałem się o preparacie Asashi SL, którym opryskałem rośliny. Latem drzewka wypuściły nowe odrosty ;) A co do astrów to skoro nie chcą Ci rosnąć w gruncie to wysiewaj je w domu. Wiem, ze jest z tym trochę zachodu,a le w sumie warto. Może odmiany, które wybierałaś były mało wytrzymałe.
karina1 - to i owszem. Domowe cyklameny perskie. Natomiast cyklameny dyskowate i neapolitańskie to rośliny ogrodowe. Należy jednak zauważyć, że ogrodowe są zdecydowanie mniejsze niż ich domowi krewniacy.

karina1 - to i owszem. Domowe cyklameny perskie. Natomiast cyklameny dyskowate i neapolitańskie to rośliny ogrodowe. Należy jednak zauważyć, że ogrodowe są zdecydowanie mniejsze niż ich domowi krewniacy.

- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Witaj Przemek, to znaczy, że rh już nie zakwitną na wiosnę?
- Priam
- Przyjaciel Forum
Mateuszu kwitnące jesienią różaneczniki podobno nie są czymś wyjątkowym. Gdy mają odpowiednie warunki, wilgotność i dostęp do świeżo rozkładalnej materii to zakwitają zarówno w maju/czerwcu i sierpniu/wrześniu. Sam posiadam 3 Rh - Novą Zemble (różówa), fioletowego i białego. I tylko ten ostatni powtarza kwitnienie. Chociaż jest ono dalekie od ideału - wiosną kwitnie nierówno a jesienią wręcz pojedyńczymi kwiatami. Jest to co prawda miła niespodzianka, ale miałem dużo większe oczekiwania.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne astry peoniowe szkoda ,że to już wszystko idzie w zapomnienie . Trzeba bedzie czekac na takie widoki do przyszłego roku . Teraz deszcze wszystko zniszczą . Fajnie ,że możesz mieć u siebie piękne szałwie u mnie mnogo ślimaków niestety takie kwiaty nie mają racji bytu
- Priam
- Przyjaciel Forum
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jaki piękny krwawnik
Gdzie kupiłeś?

Gdzie kupiłeś?