Moje Hipeastrum
-
- 200p
- Od: 18 lut 2009, o 11:33
Re: Moje Hipeastrum
myślę że mogła być za mało zasilona mam nadzieje że po kuracji zakwitnie 

- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po odżywiaj ja kilka miesięcy,wtedy na pewno zakwitnie. 

-
- 200p
mam taką nadzieje już zaopatrzyłam się w środek do nawożenia może po intensywnej kuracji zakwitnie w przyszłym sezonie bo w tym to już chyba nie mam co liczyć na piękne widoki 

-
- 200p
a zapomniałam po jakim czasie młode cebulki przybyszowe mogą zakwitnąć i czy trzeba im dać najpierw czas zimowania? Nie za bardzo wiem jak ma się to odbywać, tzn rosną sobie rosną przez lat parę a potem zimujemy je i po zimowaniu kwitną? Jeśli tak to się odbywa to ile czasu muszą rosnąć przed pierwszym zimowaniem?
- nusia
- 1000p
Tak tych małych nie zasuszamy.
Rosną sobie non stop ile czasu?
Przez 3 lata na pewno.Jednak nie zawsze w tym czasie cebula urosnie w obwodzie na tyle aby zakwitnąć ,wtedy zasilamy i czekamy

Rosną sobie non stop ile czasu?
Przez 3 lata na pewno.Jednak nie zawsze w tym czasie cebula urosnie w obwodzie na tyle aby zakwitnąć ,wtedy zasilamy i czekamy

-
- 200p
dzięki bo się zastanawiałam jak dokładnie jest z tymi małymi cebulkami, a jakoś nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat dziękuję 

-
- 200p
jednak jesteś bardzo pomocna 

-
- 200p
mam jeszcze pytanie odnośnie zasuszania cebul: ile czasu schną liście waszym cebulkom? Ja zawsze czekam aż one same zaschną dopiero wtedy je usuwam ale wiem że niektórzy praktykują obcinanie jeszcze zielonych liści ale taki proceder chyba nie robi najlepiej cebulom...
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25

Wpadłam z wizytą w ten jesienny wieczór, żeby nacieszyc swoje oczy pieknymi barwami Twoich hipków.
Jestem pełna podziwu i szacunku dla Twojej pasji i wiedzy.

Pozdrawiam serdecznie!
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- nusia
- 1000p
Elu
Bardzo mi miło ,że wpadłaś popatrzeć i poczytać

Bardzo mi miło ,że wpadłaś popatrzeć i poczytać

- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niusia mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie . Wszystkie moje hipcie były zakupione w tamtym roku w okresie jesienno - zimowym, a widze że uciebie kwitną one w różnych okresach co mam zrobic żeby częśc zakwitła latem teraz jak widziałaś są w spoczynku może mi coś podpowiesz? A tak w ogóle to masz olbrzymią i przepiękną kolekcie hipci jeśli można wiedzieć to gdzie je zakupujesz bo ja wszystkie moje kupiłam u siebie w sklepie tz. w lidlu no i jednego dostałam od taty on go miał na działce ale go nie pamietam i nie mogę sie doczekać jak będzi wyglądać .
Pozdrawiam Sylvia
Pozdrawiam Sylvia
- sylvia_sirena
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- 200p
Sylvia ten drugi hipek to apple blossom a ostatni biały jest podobny trochę do mojego moonlight ale nie jestem pewna, cvzerwony to może być bolero albo benfica może sprawdź na tej stronie dostałam ten link kiedyś od Nusi stronka jest bardzo przydatna i miło popatrzeć na hipki
http://www.amarylis.estranky.cz/stranka ... peastrum_8