Phalaenopsis henrykus
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Phalaenopsis henrykus
Woskowy peloric!
Ależ cudny, oby to złamanie mu nie zaszkodziło. U mnie biały falek wyżył mimo nadłamania, więc szansa jest.

Henryku, nawet nie wiesz, że jestem częstym gościem u Ciebie
Podglądam Twoje pomysły ( i czasem eksperymenty
).
Myślę jednak, że masz tak wrażliwe serce, że nie skrzywdziłbyś nawet muchy, a co dopiero storczyka
Fajne masz poczucie humoru, dlatego często wychodzę od Ciebie uśmiechnięta (a nawet czasem roześmiana)...
Uważaj na tego storczyka! Jest tak piękny, że jak go nie przypilnujesz, to Ci go porwę

Myślę jednak, że masz tak wrażliwe serce, że nie skrzywdziłbyś nawet muchy, a co dopiero storczyka

Fajne masz poczucie humoru, dlatego często wychodzę od Ciebie uśmiechnięta (a nawet czasem roześmiana)...
Uważaj na tego storczyka! Jest tak piękny, że jak go nie przypilnujesz, to Ci go porwę

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- Henrykbb
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu,Kasiu,Halinko,Asiu H.,Justynko,Arlet,Dusiu,Jo-Asiu,Aniu,Moniu,moje stare /przepraszam
/ i wierne
storczykowe przyjaciółki,dziękuję za odwiedziny,pochwały,słowa otuchy,kciuki i za każde dobre słowo
.
Agatko,Aniu-Anka,Marysiu,Edytko,Asiu-Art,moje nowe storczykowe koleżanki,witam z radością i nadzieją na kolejne odwiedziny.A że jestem dobrze wychowany,zapewniam,że ja również zaglądam do Was.
Asiu-Art,za tak miłe słowa jestem skłonny pomóc Ci w tym niecnym czynie:miniaturka stoi w pokoiku na stoliku...
Arlet,przykro mi,że zawiodłaś się na Pszczynie,nie byłem tam i chyba ,po tym co napisałaś,nie będę.Ja oglądałem ich propozycję chyba w kwietniu ,na początku moich storczykowych doświadczeń więc...
Teraz trochę o tym co u mnie z uwzględnieniem Waszych uwag:
-biały dalej kwitnie tylko jednym kwiatem,nie odobraził się,
-mini nadal w pełnym kwitnieniu,
-podkładki moczę i moczę,wiszą na kwietniku wśród innych storczyków i muszą się tym zadowolić,
-nowy peloric nie przetrwa złamania-pączki żółkną,
-bordotygrysek ma już pięknie wykształcone pączki na obu odbiciach,więc lada chwila będą małe tygryski,
-idą dwa nowe odbicia na kolejnym storczyku ale na jakim

-nie-phale ciągle na wybiegu;niech się hartują!
-no i ja przy tym wszystkim,biegający już to z wiadrami i miskami już to z wacikami i lupkami
a w przerwach ,z nosem przy komputerze,czytając Wasze wątki.
Istny ;:83
;:106
,H.

Agatko,Aniu-Anka,Marysiu,Edytko,Asiu-Art,moje nowe storczykowe koleżanki,witam z radością i nadzieją na kolejne odwiedziny.A że jestem dobrze wychowany,zapewniam,że ja również zaglądam do Was.
Asiu-Art,za tak miłe słowa jestem skłonny pomóc Ci w tym niecnym czynie:miniaturka stoi w pokoiku na stoliku...
Arlet,przykro mi,że zawiodłaś się na Pszczynie,nie byłem tam i chyba ,po tym co napisałaś,nie będę.Ja oglądałem ich propozycję chyba w kwietniu ,na początku moich storczykowych doświadczeń więc...
Teraz trochę o tym co u mnie z uwzględnieniem Waszych uwag:
-biały dalej kwitnie tylko jednym kwiatem,nie odobraził się,
-mini nadal w pełnym kwitnieniu,
-podkładki moczę i moczę,wiszą na kwietniku wśród innych storczyków i muszą się tym zadowolić,
-nowy peloric nie przetrwa złamania-pączki żółkną,
-bordotygrysek ma już pięknie wykształcone pączki na obu odbiciach,więc lada chwila będą małe tygryski,
-idą dwa nowe odbicia na kolejnym storczyku ale na jakim

-nie-phale ciągle na wybiegu;niech się hartują!
-no i ja przy tym wszystkim,biegający już to z wiadrami i miskami już to z wacikami i lupkami

Istny ;:83
;:106

- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Henryku, śliczny ten nowy nabytek ! Powodzenia z tymi podkładkami !
No i jak tam equestris? otworzył się już ?
No i jak tam equestris? otworzył się już ?

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Jestem ;:99 ,taka gafa,ani słowa o Eqestrisie!No to koniec,obraza gwarantowana,pójdę i umyję mu jeszcze raz listki...i policzę pączki.
Justynko,dobrze,że mi o nim przypomniałaś.Niestety,jeszcze nic nie otworzył,aktualnie ma siedem pączków,takich maleńkich,wielkości główki od zapałki.To będzie pierwsze kwitnienie więc nie wiem jakie muszą być duże,żeby spodziewać się,że to tuż tuż.Różowy kolorek już przebija!

Wasze kciuki wciąż potrzebne!!!
Justynko,dobrze,że mi o nim przypomniałaś.Niestety,jeszcze nic nie otworzył,aktualnie ma siedem pączków,takich maleńkich,wielkości główki od zapałki.To będzie pierwsze kwitnienie więc nie wiem jakie muszą być duże,żeby spodziewać się,że to tuż tuż.Różowy kolorek już przebija!

Wasze kciuki wciąż potrzebne!!!
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Cały czas są

Pozdrawiam, Justyna
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Henryku jeśli nie widziałeś jeszcze na żywo equestrisa to może Cię zaskoczyć wielkość jego kwiatuszków
Bo mnie to właśnie spotkało
No a jeśli kolor już przebija to znaczy, że otwarcie kwiatuszków jest tuż tuż

No a jeśli kolor już przebija to znaczy, że otwarcie kwiatuszków jest tuż tuż

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Tez mi sie wydaje, że tuż, tuż otwarcie... Pączuszki przed otwarciem maja mniej więcej wielkość główki od zapałki

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Henryku, cieszę się, że wszystkie storczyki tak ładnie Tobie przyrastają i są skore do kwitnienia 
Nowy nabytek ma prześliczne kwiaty, ten woskowiec powinien pachnieć, ja mam podobnego tylko formę niezmutowaną ;)
Gdy będzie jakiś słoneczny dzionek, sprawdź i powąchaj go, mam nadzieję, ze kwiaty jeszcze do tej pory się utrzymają, bo jak piszesz, że pączki żółkną, to raczej będzie kiepsko
Przytniesz pędzik po kwitnieniu i może przedłuży z odbić
U mojego Equestrisa też już przebija różowy kolorek, więc niedługo oboje będziemy się cieszyć jego wspaniałymi kwiatuszkami ;)

Nowy nabytek ma prześliczne kwiaty, ten woskowiec powinien pachnieć, ja mam podobnego tylko formę niezmutowaną ;)
Gdy będzie jakiś słoneczny dzionek, sprawdź i powąchaj go, mam nadzieję, ze kwiaty jeszcze do tej pory się utrzymają, bo jak piszesz, że pączki żółkną, to raczej będzie kiepsko

Przytniesz pędzik po kwitnieniu i może przedłuży z odbić

U mojego Equestrisa też już przebija różowy kolorek, więc niedługo oboje będziemy się cieszyć jego wspaniałymi kwiatuszkami ;)
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Henryku cudaczek ma bardzo ładny kolor i ciekawe płateczki ciekawe czy powtórzy przy następnym kwitnieniu tę właściwość 

- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Henryk myśli, że nie zaglądam 
Kciuki za Phal. equestris !
Pozdrawiam,
Ewelina

Kciuki za Phal. equestris !
Pozdrawiam,
Ewelina