Storczyki Storczykowej cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Storczykowej cz. 3
Dusia to pięknie,że tak Cię zaskoczył
Teraz rylko trzymać kciuki,żeby szybciutko pędziki rosły.

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Akurat tak się złożyło. Inne na pewno też niedługo puszczą, jak już te zaczęły. Przedwczoraj jeszcze nie było żadnego pędzika, nie licząc tetraspisa, penang girl i niebieskiej Vandy, a teraz 3 Phal. puszczają, jeden ma nawet 2. Na razie te pędziki to naprawdę malenkie pęknięcia, zapewne pojawiły się dziś w nocy, są tak małe, że prawie niezauważalne, nie dałoby się ich uchwycić na zdjęciu, ale jeśli chodzi o znajdowanie i rozpoznawanie pędzików, jestem dobra, więc prawie zawsze udaje mi się odróżnić pęd od korzenia. Czekam jeszcze na pędy u innych Phal., będę codziennie szukać i pewnie za jakiś czas jeszcze jakieś znajdę, a za kilka miesięcy będą kwitły i ubarwiały te smutne zimowe miesiące.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Masz racje,w te dni szare i deszczowe one nam będą ciepełko przypominać 

- Storczykowa
Teraz niestety juz będą głównie takie ponure dni... Storczyki wnoszą dużo radości i koloru w życie. Jak się popatrzy na takie kwiaty, od razu się przypomina lato i słońce...
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Dusiu już sobie wyobrażam twoje storczyki kwitnące, masz ich tyle . Jak zakwitną u ciebie będzie jak w tropikach i będziesz musiała dużo zdjęć im zrobić żebyśmy też mogli się cieszyć nimi razem z tobą .
- Storczykowa
Na pewno będę robić zdjęcia, ale na razie robię mało, bo nic nowego się nie rozwinęło, ale pędzików przybywa
.
Dzisiaj znalazłam pędy na następnych trzech Phal., więc już 6 jest w pędach + tetraspisik, penang girl i Vanda. Tetraspis przedłuża wszystkie 4 pędy!!! Nawet tego, który miał uszkodzony koniec i myślałam, że nic z niego nie będzie. Pędzik Vandy teraz przyspieszył, jest coraz większy. Czekam z niecierpliwością na następne pędy i kwitnienia.
A drugie keiki Phal. pink panther będzie niedługo gotowe do odcięcia, prawdopodobnie będę chciała go wymienić na keiki jakiegoś botanicznego, mile widziane będzie keiki equestrisa
. Chętnie bym sobie je zostawiła, ale nie mam na tyle miejsca, żeby trzymać kilka takich samych, więc zostawię to poprzednie, a to wymienię. Ma już dość dobre korzonki, więc wkrotce będzie gotowe.

Dzisiaj znalazłam pędy na następnych trzech Phal., więc już 6 jest w pędach + tetraspisik, penang girl i Vanda. Tetraspis przedłuża wszystkie 4 pędy!!! Nawet tego, który miał uszkodzony koniec i myślałam, że nic z niego nie będzie. Pędzik Vandy teraz przyspieszył, jest coraz większy. Czekam z niecierpliwością na następne pędy i kwitnienia.
A drugie keiki Phal. pink panther będzie niedługo gotowe do odcięcia, prawdopodobnie będę chciała go wymienić na keiki jakiegoś botanicznego, mile widziane będzie keiki equestrisa

- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U Ciebie to jest produkcja masowa, ale przy takiej ilości storczyków
Odbierz pw

Odbierz pw
- Storczykowa
Phalaenopsis nie wiem, ile teraz jest, ale myślę, że koło 75 na pewno. Muszę jutro policzyć. Jeszcze mam 10 Vandowatych (7 Vand, 2 sadzonki i Vascostylis, ale Vascostylisa też chcę sprzedać lub wymienić, bo 4 lata stoi i nic), 1 Paphiopedilum i parę Cymbidiów.
Pędzików jest na razie mało, ale pewnie jeszcze się pojawią. Trochę Phal. kwitnie (10).
Pędzików jest na razie mało, ale pewnie jeszcze się pojawią. Trochę Phal. kwitnie (10).
Jak tam Dusia, upolowałaś coś nowego z aktualnej oferty storczyków w Biedronce?
- Storczykowa
Nie byłam w biedronce, więc nic nie kupiłam, nawet nie wiem, czy coś jest. Może sobie kupię coś botanicznego z internetu, jak bedzie okazja...
A dzisiaj wypatrzyłam następny pędzik
. Rano go jeszcze nie było, a po południu już był. Coraz więcej jest pędzików, już 7 Phal. ma + penang girl, tetraspis i Vanda.
A dzisiaj wypatrzyłam następny pędzik

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O Dusiu to gratulacje
i u Ciebie ruch się zaczął

- Storczykowa
Te pędziki na tych 7 Phal. pojawiły się w ciągu trzech dni
. Mam nadzieję, że jeszcze przybędzie. Ale najbardziej ucieszyłyby mnie kwitnienia Vand...

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To tego właśnie Ci życzę

- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Ale masz fajnie.Tyle nowych pędzików naraz.Moim marzeniem też jest posiadanie nowych pedziów
Szybko niech Ci rosą bo już chce zobaczyć kwiatuszki

Szybko niech Ci rosą bo już chce zobaczyć kwiatuszki

Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby