Kochani forumowicze! Niestety do mnie również dotarła już zima,mroźna i śnieżna. Ale co zrobić trzeba ją jakoś przetrwać chociaż ja osobiście bardzo wyczekuję wiosny. Ale na osłodę postanowiłam zrobić kilka fotek zimowych oto kilka z nich.
W moim ogrodzie pojawili się również goście, oto oni.
I coś na osłodę.
Do zobaczenia w następnym sezonie, mam nadzieję,że jak najprędzej!!!
Monia ogród masz uroczy-dokładnie zaplanowany,rabatki kwiatowe piękne, różyczki i clematis są śliczne. a ogród zimowy także ciekawie wygląda.teraz czekamy tylko na wiosenkę.
Witaj Jolu! Mój ogródek a raczej ogródeczek jest bardzo malutki i nie ma co ciągle fotografować ale na wiosnę planuję wprowadzić kilka zmian na moim zagonku więc na pewno nowe fotki pojawią się na mojej stronie. Do zobaczenia!
Bardzo ładnie kwitł ci clematis, też mam 'Piilu', ale mój jakoś niemrawo sobie poczynał, mało kwiatków, blade i szybko opadły. Posadziłam go późnym latem, mam nadzieję że w przyszłym roku się poprawi. Długo go masz? Jak podcinasz?
Co do clematisa to był u mnie pierwszy sezon i sama jestem ciekawa jak będzie kwitł w tym roku,a co do podcinania to czytałam w internecie że clematisa Piilu przycina się wczesną wiosną usuwając najbardziej wybujałe pędy. Ponoć dobrze jest go nawieźć w kwietniu nawozem o spowalnionym działaniu np.,,Osmocote''. Zastosuję się do tego i zobaczymy co bedzie.
Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów w nowym sezonie. Nareszcie mamy tak długo wyczekiwaną WIOSNĘ, dlatego wybrałm się dzisiaj do ogródeczka poszukać pierwszych jej oznak. Oto one.
Pierwsze tulipanki również wyszły do słońca.
A tak oto mój skalniaczek przetrwał zimę. Jestem bardzo zadowolona z wrzosów,bo nieżle dały sobie radę.
A to już rododendrony,nie jestem pewna czy ten drugi aby nie przemarzł?
A tutaj mamy budki lęgowe dla pliszek i sikorek produkcji mojego męża,które czekają jeszcze na zasiedlenie.
I na koniec troszeczkę wiosny w domu.
I pięknie pachnący hiacyntek.
Dzisiaj był tak piękny dzień,że postanowiłam popracować trochę w ogródku. Posadziłam kilka bratków ale przez te nocne przymrozki trzeba będzie je przykrywać.
Ostatnio będąc w OBI natknęłam się na róże i nie mogłam się oprzeć więc sprawiłam sobie dwie.
Bardzo piękny ogródek , fajne rabatki ja też zakupiłem Rh ale nie wiem czy będą kwitły i zabaczymy jak się przyjmą. Pozdrawiam i zapraszam do mnie. Marcin