HOP ,HOP jak się czujesz Tosiu mamy do odebrania u Basi Hbki . Kiedy się po nie wybierzemy . Jedziesz jutro na targ . Dziś nic nie zrobiłam łaziłam po Bytomiu i dokupiłam trochę narcyzów . Nie mam znaczników może jutro na targu dostanę noże jednorazówki . Będą jak znalazł .
Joluś pozdrawiam miło było Cię poznać i Twoją córeczkę
Tosia, w ubraniu roboczym masz do mnie przyjechać, bo to nie jest miejsce dla eleganckich kobiet Na placu budowy nigdy nie byłaś? Nawet usiąść bedziesz musiała na odrapanej ławce
I prośbę mam gdybyś jutro wypatrzyła taką piekną jeżówkę, jak kupowałyscie z Jadzią...to ja poproszę.
Jadziu, to cos Ty robiła cały dzionek? Basia chciała lobelię. W sobote muszę Jej kupić nie? Jutro jadę na ogródek na cały dzień. Też planuję szarpnąć trochę roboty. Ciekawe co mi z tego wyjdzie!
Lobelie były jeszcze u niego bo je widziałam . Obijałam się jak przystało na lenia żartuję miałam parę spraw do załatwienia . Sadzonkę ogórecznika możesz dostać jak chcesz . Zobacz w sobotę czy ta różana baba już jest
Tosia to Ty już zdrowa ...,jak prace planujesz na jutro...Nasionek ogórecznika mogę Ci wysłać i czarnuszki damasceńskiej,na wiosnę jak znalazł,chociaż ogórecznik to jesienią można wysiać,potem się go już nie pozbędziesz...
czarnuszkę znajdziesz tutaj ... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=350
Witaj Tosiu!
Zafascynowało mnie zdjęcie, którym rozpoczęłaś wątek. Jeszcze nie widziałam oswojonych sikorek!
Czy Twoje koty nie polują na nie?
Ogród też bardzo przypadł mi do gustu, a oczkiem jestem absolutnie oczarowana! Także spontanicznością i humorem właścicielki
Witaj Izo, moje sikoreczki maja sie u mnie dobrze, bo zeżarły ok.50 kg słonecznika. Te malutkie,to nie chciały mi zejść z ręki. Mamusia ich donosiła im robaczki. Były takie zmoknięte i zimne. Dziękuję za pochwały i odwiedzenie mojego azylku. Staram się jak mogę, ale dorównać niektórym forumowiczom nie dam rady- niestety! Wczoraj odezwała się jeszcze moja zielona żabka-pupilka i chyba już szykuje się do zimy. Rybki też pływają głębiej, ale daję im jeszcze jeść. A moje sikorki już sprawdzają,czy słonecznik jest. Ale to jeszcze za wcześnie na dokarmianie.Pozdrawiam