Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010

Post »

Decyzja zapadła, postanowiliśmy wykopać i przesadzić dwuletnią brzozę mam nadzieję, że się przyjmie, na jej miejsce posadzić miłorząb japoński

Pomocnice od razu się zjawiły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłorząb już posadzony

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miskant gracilimus

Obrazek

Gość ogrodowy

Obrazek

Rabata z przodu przed domem

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Masz rację Marto poszedł na całego... :;230 a ile radości przy tym.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna ;:63 ;:63 ;:63 Tomuś wie co ładne :uszy
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

A to zdjęcia z porannego spaceru

Wschód słońca

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

też pozdrawiam psinki :D cieszę się,że źródło zakupu cebul jest ok ,zostały mi jeszcze narcyzy do wsadzenia,troche czosnków i szafirki co dzisiaj dokupiłam,tylko sie modlić mi pozostaje aby nornica nie ucztowała -coś jej i kreta nie moge sie pozbyć :(
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przecudownie uchwyciłaś wschód słońca, nie przypominam sobie żebym widziała kiedyś piękniejsze smugi światła. Te cebulki to tamten czy świeży zakup?Haha z takimi pomocnikami to czasem ciężko coś zrobić.Kiedyś miałam jamnika- co ja zasadziłam to on kopał dziurę pod spodem żeby popatrzeć' jak rośnie' :twisted: :;230
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Wszystko wygląda cudnie , jak z bajki ,pieski śliczne ;:108 .Ty już wsadzasz cebulki a ja jeszcze ich nie mam i już chodze zła :evil: Ja sobie dziś kupiłam: Modrzew europejski płaczący,bardzoooo wysoki i bardzo miły pan spóścił mi z 40zł na 30zł :tan Mojego wątku jeszcze nie ma....może na wiosne będzie.Na razie podziwiam wasze ogrody.Mam mały ogródek i dużo roślinek na kupie posadzonych,dopiero teraz przesadzam i grópuje i rwię dornie bo chce więcej i więcej ;:138
Pozdrawiam i życzę miłej nocki ;:19
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Nornice też mam i dlatego staram się sadzić cebulki w koszyczkach, tam je nie zjedzą.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Ale piękna ta strobuska ;:63 I od razu taka wielka :shock: Tak jak Marcie bardzo podobają mi się pendulowate sosny, ale ta konkretnie chyba najbardziej :)
Już nie dziwię się, że robota tak Wam idzie skoro macie w ogrodzie takie dwie koparki :;230
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59

Post »

KASIU bardzo ładne zatoczki skalne. Często zaglądam i spaceruje u Ciebie szukając inspiracji do tworzenia . :wit
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Widoczki ładniutkie,w nowej części ogrodu ciągle coś przybywa,a prezent od Tomusia przepiękny ;:138 ...dlaczego "mój Tomuś" mi takich prezentów nie robi... :? pewnie dlatego że nie ma na imię Tomuś ;:224 :;230
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

A mi zdjęcia się nie otwierają i nie mogę podziwiać, a tak lubię ;:65 ;:65 ;:65 ;:65
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Jolu oj wie, wie, jak by miał wybierać wszystkie rośliny do ogrodu to byłyby to same duże okazy od razu konkretne, czyli prawie nic by nie rosło, tylko kilka sporych okazów :;230

Rybkoo szkoda, żeby nornice wszystko zjadły, u mnie na szczęście nic nie ma, kto wie może boją się kopaczy :;230 ;:108

Steasi cebulki to oczywiście tamten zakup, :D Oj jamniki uwielbiają kopać zwłaszcza tam gdzie Pani kopie, to największa frajda. Dobrze, że same sobie nie wybierają miejsca tylko wiedzą gdzie można.
Wschód słońca był w ten dzień piękny i była mgła stąd te smugi.

Reniuniek nie masz cebulek to czas je nabyć :wink: Modrzew europejski płaczący jest bardzo ładny i w dobrej cenie go nabyłaś.
Może niepotrzebnie czekasz z wątkiem do wiosny. Jestem pewna że już masz co pokazać. :D

Pawle sosenka jest rzeczywiście spora :D Masz rację gdyby nie te koparki... trawki by nie było , one sporo ziemi w ty sezonie przerzuciły :D

Wiosenko dziwnie mi że ktoś szuka u mnie inspiracji :oops: , to ja byłam tą szukającą inspiracji.
Bardzo mi miło.

Grazio kto wie może i Twój Tobie kiedyś podobny prezencik zrobi , tego nigdy nie wiesz
:wink:

Moniko Może się kiedyś otworzą ;:224
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Taaa, mój kopał gdzie chciał.No choć raz była taka sytuacja, że w domu padliśmy.Zawsze w BN mamy żywą choinę w wielkiej donicy.Wtedy po świętach choinka poszła do pieca a donica z ziemią na dwór.Wychodząc na spacer wzięłam jamnika ze sobą, ja się bawiłam a on... wykopał całą ziemię z donicy.A jak tam rył :;230 A jak się go zawołało to tylko patrzył spode łba ze wzrokiem męczennika i po chwili kopał dalej :) Cwaniczek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Już obejrzałam i znów mi się podoba (monotematyczna jestem) Wiosną bedę miała u Ciebie co oglądać. Tulipany Rococo i Angelique tez posadziłam. Mam jeszcze ochotę na różowe narcyzy. Jak pisałam nie lubię sadzić ale wiosną uwielbiam jak kwiaty kwitną i wprowadzają kolory do ogrodu.
Prezent nie banalny. Faktycznie Twój mąż pierdułek nie kupuje. Chyba muszę zmienić ukierunkowania mojego bo ostatnio biżuteria była. :;230

-- 24 wrz 2010, o 11:15 --

Już obejrzałam i znów mi się podoba (monotematyczna jestem) Wiosną bedę miała u Ciebie co oglądać. Tulipany Rococo i Angelique tez posadziłam. Mam jeszcze ochotę na różowe narcyzy. Jak pisałam nie lubię sadzić ale wiosną uwielbiam jak kwiaty kwitną i wprowadzają kolory do ogrodu.
Prezent nie banalny. Faktycznie Twój mąż pierdułek nie kupuje. Chyba muszę zmienić ukierunkowania mojego bo ostatnio biżuteria była. :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”