No, Marku, nie zawiodłam się, piękne te ostatnie letnie ujęcia. Szkoda że tykwy nie podrosły, może za rok będzie lepiej.
No i te dysputy o trunkach , jakże mi bliskie
Chyba nie mam ręki do drzewek owocowych, bo Twoja grusza japońska jest kolejną, którą widzę na forum w pełni owocowania. Nasza przez trzy lata urosła może z 5 cm, ani razu nie zakwitła i w efekcie wylądowała na kompoście. A te Twoje owoce takie smakowite ;:94
Pawle jako nieliczne owocują co roku , mam tylko 4 szt i każde ma po około 30szt , tutaj już zostały te mniejsze i czekają....ale faktycznie im później zerwane tym słodsze..
Tak się waham, bo może posadziłeś tak celowo...... ale napiszę....ja też posadziłam modrzewnicę z wrzosami i też z tyłu. Ze 4 lata temu i teraz wyraźnie widzę, że modrzewnica jest wyraźnie niższa.... bardziej rośnie na boki niż w górę....
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
LaViol to bardzo cenna uwaga , ale jeszcze nic straconego , kupuję rośliny które w miarę szybko okryją ziemię , jednak dopiero w domu dowiedziałem się że jednak nie rośnie tak szybko jak to mówił sprzedawca - no cóż - marketing