Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.1
-
- 200p
- Od: 19 wrz 2010, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dynia - wszystko o odmianach
Całkiem sporo tej zupy będzie, u mnie z 2 kg wychodzi zupa jak dla sześcioosobowej rodziny na 2 dni 

- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bo u mnie nie ma takich dyń jakie Ty maszAnia D. pisze:Tomek, ale dlaczego zależy Ci na melonowej, a nie na innych, smaczniejszych i wygodniejszych w kuchni dyniach?
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
-
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
Tomek , pozwol sobie zaznaczyć ,że u Ciebie nie ma innych dyń , bo po prostu ich nie wysadzasz ... Jako żywo przypomina sie opowieść : - Gospodarzu ,a czemu to nie macie ziemniakow ? _ Ziemniaków?One u nas nie rosną... -No a czemu nie widać kukurydzy?? _Przecież nie urośnie !! - No to może jakbyście posadzili truskawki , to urosną ???.. Ano JAKBYŚMY posadzili to urosną ! I truskawy , i kukurydza , i ziemniaki ..
. Tomku , nasiona dyni nie problem , odezwij sie np. na przełomie roku , moge Ci przesłać te które uprawiam 
Panie i Panowie, tniemy zbędne cytaty!!! Nalewka

Panie i Panowie, tniemy zbędne cytaty!!! Nalewka
-
- 200p

Trzeba uskutecznić jakąś propagandę na rzecz smacznej dyni!

- Tomek-Warszawa
Ta dynia ma 17kg a tej drugiej nie oberwanej nie warzyłem jeszcze
http://img841.imageshack.us/img841/1104/zdjcie0103b.jpg
http://img842.imageshack.us/img842/998/zdjcie0104d.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/1104/zdjcie0103b.jpg
http://img842.imageshack.us/img842/998/zdjcie0104d.jpg
Mój baternut niestety nie zawiązał
, trudno , spróbuję w przyszłym roku. Bambino mam 3 szt tak na oko 3kgmowe i jedna malutka zawiązana, ale rośnie o dziwo wbrew pogodzie
. Atlantic zawiązał 2 szt, jedna dojrzała i odcięłam ją i .... dotoczyłam do końca ogrodu.
dalej , mój M nie ułomek ledwo ją doniósł do ganku (upierdliwa do uchwycenia bo okrągła). Podejrzewam, że waży ok 70-80 kg
jejuu kto to zje
...
Druga zawiązała się na stercie cegieł na samej górze, jest chyba ok 1/2 większa od pierwszej. Ostatnio synek mnie zapytał: mamuś a jak my ją z tamtąd ściągniemy??? Jak wspomniałam sąsiadowi , że trzeba ją chyba będzie już do domu zabrać, to płaczliwym tonem powiedział : nie, no niech jej pani nie zabiera, na co ja będę patrzeć co dzień?
A tłumaczyłam mu jak pęd poszedł do niego jak ma zapylić i mieć swoją.... on nie umie on nie wie jak... to teraz wzdycha do mojej "bańki".

Druga zawiązała się na stercie cegieł na samej górze, jest chyba ok 1/2 większa od pierwszej. Ostatnio synek mnie zapytał: mamuś a jak my ją z tamtąd ściągniemy??? Jak wspomniałam sąsiadowi , że trzeba ją chyba będzie już do domu zabrać, to płaczliwym tonem powiedział : nie, no niech jej pani nie zabiera, na co ja będę patrzeć co dzień?

Tomek, wysyłam priv.
Wegetarianka, dawaj zdjęcia, bardzo jestem ciekawa Twoich dyń.
-
- 200p
Aniu, jak wydobędę z piwnicy, to pstryknę, na bank są tam: delicata i buttercup, brałam raczej te średnie i mniejsze, miał sporo balonów, prowansalskich i przeróżnej maści F1, miał też hokkaido. Kontakt jest z Wisznic, jeśli ktoś reflektuje- mogę podać na priv, Ciebie Aniu ten kontakt bardzo zapewne zainteresuje 

- Tomek-Warszawa
Mam tylko dwie dynie wiecej nie sialem kiedys mialem takie tez dynie tylko były duzo wieksze przypadkowo sie dowiedzialem ze ta 2 to piżmowa mialem ich 7 ważyły po 10-13kgAnia D. pisze:Tomek, wysyłam priv.
http://img831.imageshack.us/img831/3554 ... ovarst.jpg
http://img819.imageshack.us/img819/2111 ... chatag.jpg
Moje pierwsze w życiu cudeńka
:

To moja czwarta, która jako ostatna zaczeła rosnąć, a przerosła wszystkie i ma dziwny "jajowaty" kształt

Mam do Was pytanie, czy zostawiacie wasze dynie leżąc na boku cały czas, czy je przekręcacie?
Pozdrawiam i życzę miłej środy

To moja czwarta, która jako ostatna zaczeła rosnąć, a przerosła wszystkie i ma dziwny "jajowaty" kształt

Mam do Was pytanie, czy zostawiacie wasze dynie leżąc na boku cały czas, czy je przekręcacie?
Pozdrawiam i życzę miłej środy

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- Tomek-Warszawa
Ja swoich dyń nie przekręcałem i tak sie ładnie wybarwiły
- Tomek-Warszawa
Tak wygląda moja dynia bambino w środku ładny kolorek żółtopomarańczowy
http://img299.imageshack.us/img299/6711/zdjcie0110l.jpg
http://img299.imageshack.us/img299/6711/zdjcie0110l.jpg
-
- 200p
Piękne dynie
Czy ktoś z Was wybiera się na festiwal do Wrocka? Od 2 lat planuję i zawsze jakoś w poprzek, może w tym roku się uda?
W przekręcaniu dyń jest jakiś sens, IMO, choć sama nie przekręcam, daję szansę naturze

W przekręcaniu dyń jest jakiś sens, IMO, choć sama nie przekręcam, daję szansę naturze

-
- Od: 21 mar 2010, o 23:24
Takie dynie w przyrodzie nie występują

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 lip 2010, o 10:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wegetarianko-ja jadę z całą rodzinką:)wegetarianka pisze:Piękne dynieCzy ktoś z Was wybiera się na festiwal do Wrocka? Od 2 lat planuję i zawsze jakoś w poprzek, może w tym roku się uda?