Belamkanda Ci zakwitła? Jak? Kiedy? Czemu nie widziałam? Oj, zazdroszczę, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku i u mnie już też zakwitnie...No i te żółte krokosmie śliczne! Ach, te początki ogrodnicze, ma się wszystko! Niech Ci tak zostanie!
A na pole różane i ja w długich spodniach pojechałam, ale dla odmiany podrapane mam całe ręce
Steasi, jak już napisała Marta belamkanda Marta, belamkandę mam od Janusza , pamiętasz? Rośnie w pobliżu paulowni, więc mogłaś nie dojrzeć Mówiłam, że tam liliowce, ale to nie była cała prawda bo tam jeszcze rzeczone belamnkandy, irysy, trytomy i kilka innych, a z tyłu ozdobne słoneczniki olbrzymy
A że ręce podrapane to się akurat nie dziwię, to z pewnością najmniej na polu.
Dobrze, że nie nos na przykład pamiętasz powrót
OJ jak ja wam zazdroszczę tych podrapanych rąk. U mnie róże to sobie mogę tylko w necie pooglądać a nie na polach. Że tez w tej południowej małopolsce róż nie chcą hodować
A te ostatnie wrzosy piękne, ale nie do ogrodu. tzn dopóki ciepło to mogą być do ogrodu ale zimy to one nie przetrzymają w żadnym wypadku. Ja wsadzam je do osłonek w domu i stopniowo zasuszam. lekko bledną ale i tak stanowią piękną ozdobę zimą w domu. Nazwa niestety gdzieś mi uleciała
Jolu hibusie śliczne i wrzosiki i widoczki zachodzącego słoneczka
Ja mam jednego hibka który nawet nie zakwitł,a wrzosy ciągle w powietrzu wiszą bo kret pod nimi okrutnie grasuje
Jolu, a może uraczysz nas też wspaniałymi widokami wschodu słońca?
Kwitnące teraz kwiaty stanowią piękną ozdobę Twojego ogrodu o tej porze roku.
Kanny wymagają dużo zachodu z wykopywaniem i przechowywaniem przez zimę. Straciłem do nich cierpliwość po kilku latach. Niektóre kłącza po wykopaniu z bryłą ziemi miały tak po około 20-30 kilogramów.
Jolu sosna czarna Green Tower, przepiękna, widziałam już większe okazy na żywo, i wiem ze warto posadzić tą sosenkę u siebie w ogrodzie. Mimo że rośnie z niej spore drzewo nie zajmuje dużo miejsca ze względu na swój pokrój.
U nas w szkółce widziałam taką ok 70 cm bez doniczki ładnie zagęszczoną za 120 zł, myślę że to chyba nie najgorsza cena. Trochę większe już były jeszcze raz tyle droższe.
Nagle mnie olśniło,że dawno u Ciebie nie byłam i że mi zginęłaś. Tempo kochana to ty masz i nie tylko mi chodzi o wątek ale także o ogród (sporo musiałam nadrobić, że aż nie wiem o czym mam pisać) Muszę przyznać że sporo pracy włożyłaś a efekt jest zachwycający, aż jestem ciekawa co to się będzie działo w następnym sezonie. Bardzo mi się podobają pofalowane rabaty i połączenie kory z kamykami. Chyba i ja zacznę myśleć o korze bo mi się zapas kamyków kończy. A korę znacznie łatwiej wrzucić do samochodu niż worek kamieni. Jestem pod wrażeniem Twoich traw. Red baron cudnie się rozrasta co mnie cieszy bo mam 3szt i jestem nim zachwycona. Bardzo mi się podobają bordowe trawy w donicy Cóż to za piękności i dlaczego musisz je chować na zimę, przemarzają?
I różana rabata też ładna, ale aż się prosi o jakieś byliny np lawenda, szałwia albo mały bukszpan co tym myślisz?
A właśnie propos różyczek to i ja czekam na rozwój tej rabaty- mam bowiem pas róż w ogrodzie i nie wiem jak to obsadzic,Mam nadzieję że powzoruje się na tobie