Dziękuje pięknie: Reniu
Geniu
Aneciu
Kasiu
Reniu
Beatko
Celinko - Twoja lady już ma takie białe zgrubienie na pędzie włożonym w zawiesinę,
myślę że jak wrócę w piątek z pakamerki to już będzie miała korzonki.
Michał , to zdjęcia Twoich kwitnień?
Mam nadzieję,że nie kwitły w tym samym czasie, bo chyba nie można by unieść tyle szczęścia i śliczności naraz.
PIĘKNE!
Michał twoja kolekcja passiflor jest powalająca. Szczególnie te postrzępione mnie zauroczyły.
Aporocactus Flagelliformis jest ciekawy. Mam prośbę, jak będziesz miał chwilkę to zobacz do mnie na drugiej stronie jest podobny. Może to z tej rodziny?
Kingo to niestety fotki z netu ale przeglądając mój temat można natrafić na większość kwitnień z mojej kolekcji. Joanno Tak to jest Flagelliformis ;) tylko jaki gatunek to zobaczymy po twoim kwitnieniu.
Tutaj Lady dla Celinki się ukorzenia.
Na razie dalej takie zgrubienie, jeden z pędów w 1/2 usechł ale myślę ze dalej się ta martwica nie posunie.
Jak tylko korzonki się pokarzą to powsadzam do doniczek torfowych i będzie ok myślę.
Masz bardzo ciekawe i oryginalne rośliny. Kolekcja passiflor rzeczywiście imponująca. Są takie eleganckie... Dobrze, że nie chorujesz na zwykłe forumowe "choroby", tylko szukasz różności takich. Czasem się przecież może znudzić oglądanie tych samych storczyków u każdego ;)