Wiejski ogród Ewy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy

Post »

Ewuniu , kocimiętkę bardzo lubię , ale mieć nie mogę , bo ta moja futrzata oszalałaby chyba do reszty , i mogłoby być zbyt ciekawie w ogródku! :lol:

:wit
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko,Steasi mam dwa psy i kota,ale moje zwierzaczki nie przejawiają wcale zainteresowania kocimiętką :D
Grzegorzu ta jasna roślina to rogownica ;:108 Jest baaaardzo ekspansywna,ale skalniak jest wielgachny,więc mi nie przeszkadza :D Jak zakwita,to górka wygląda tak,że ma się ochotę sanki wyciągnąc,a przez resztę roku jest tłem dla innych roślin :D
Kawałeczek skalniaka w czerwcu Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Grzegorz B

Post »

Również mam rogownicę i trzymam ją w ryzach, bo ma chętkę aby zdominować cały skalniak, co nie byłoby dobre dla całości. Mimo swej pospolitości ma ona w sobie wiele piękna ;:108 ;:108 ;:108

Skalniak wciąż budzi mój zachwyt, wspaniale się prezentuje na tle trawnika ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ale świetny ten skalniak,a ten murek to z kostki granitowej jest czy z czegoś innego :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fragolo skalniak jest ,,obłożony,,czym się da ;:224 Na tych zdjęciach widac kostkę granitową ale są też polniaki i inne materiały również :D Zaistniała potrzeba ,,ogrodzenia,,go,bo deszcz zmywał ziemię ,więc robił się coraz szerszy ,a ponad 50 m obwodu jak dla mnie to w zupełności wystarczy :;230

Grzegorzu cieszę się ,że moja górka Ci się podoba.Mi troszkę mniej,a to z powodu syzyfowej pracy przy mnim. :wit
Wspomnień nadszedł czas
Grzegorz B

Post »

Ewakora pisze: Grzegorzu cieszę się ,że moja górka Ci się podoba.Mi troszkę mniej,a to z powodu syzyfowej pracy przy mnim. :wit
Skąd ja to znam, u mnie są dwa skalniaki, były trzy. Na rabatach mam podsypkę na skalniaku nie ma o niej mowy, tak więc jak się zrobi jeden, to drugi zarośnie i tak na okrągło :roll:
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

O to powiem szczerze Ewo że podniosłaś mnie na duchu.Dziś zauważyłam, że moja Kicia strasznie nie lubi zapachu lawendy, Więc jakby nawet jej się kocimiętka spodobała to wystarczy obsadzić ją tą małą krzewinką i ochota powinna jej minąć.No to na wiosnę sieje to ziele :lol:
Zgadzam się z resztą- skalniak zabójczy i widać ile pracy było włożone w jego założenie jak i późniejsza pielęgnacje ;:108
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chociaż już jesiennie,to jednak co nieco jeszcze kwitnie :D Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Ale ci sundavilla ślicznie kwitnie.Moja niestety nie przezimowała :( Już się na nią nie połaszczę o nie!
Co to są te fioletowe kwiatki?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ;:180 Zwiedziłam dzisiaj Wasz ogród i bardzo spodobał mi się kamienny gril i stolik - super :uszy
Ale zauroczył mnie bluszcz na drzewie - fantastyczny pomysł i rewelacyjny efekt :shock: Wygląda jak bluszczowy parasol.
I wiele fajnych rozwiązań ogrodowych tych co lubię : śliczne skalniaczki ,kamień , strzyżone iglaki.

Pozdrawiam Jola.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piszecie że sandawilla nie przezimowała? u mnie nie przelatowała :roll: Nawet nie wiem czy został korzeń do zimowania. Ale ja jeszcze spróbuję.
To niebieskie to psianka, prawda Ewo?
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo,Steasi to niebieskie to psianka,a moja sundawilla przelatowała znakomicie,natomiast bardzo się boję przezimowania,a mam ją dopiero pierwszy sezon,więc zero praktyki na ten temat :?
Jolu miło mi Cię widziec w moim wiejskim ogrodzie i cieszę się że Ci się podoba ;:196 Zapraszam częściej :wit
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Ewuś możesz pokazac jak rośnie Twoja psianka(w całości) bo bardzo mi się ona podoba gdy jest prowadzona na pieńku(gdzieś tu na forum widziałam)próbowałam ją kupic ale u nas nigdzie jej nie mogę znależc...więc na razie chętnie pooglądam Twoją :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fragolo w chwili obecnej psianka już kończy kwitnienie i nie wygląda dobrze.Niestety nie poprowadziłam jej na drzewko,bo sadzoneczka ,którą sadziłam nie za bardzo się do tego nadawała.Tą muszę obciąc i jak chcesz to mogę Ci podesłac parę patyczków,czasem się uda ukorzenic.Sama też muszę sobie posadzic nową roślinkę,bo ta już jest dośc wiekowa,a też mam ochotę na psiankowe drzewko ;:108 :wit ;:196 Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Grzegorz B

Post »

Wspaniała przestrzeń i jeszcze tyle kwitnących :shock: , niech cieszą oczy jak najdłużej. Ostrokrzew genialny, też mam tego typu. Napisz proszę jaka to odmiana ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”