Działeczka Erazma i nie tylko ... 1 cz.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Andrzeju za odpowiedźErazm pisze: Może zabezpieczę dodatkowo śliwkę Brzoskwiniową i gruszę ale tylko papierem - kartonem falisty.

Czy mam rozumieć, że popularna nazwa schlumbergery (

grudniczki? Jak mogę mniemać, kwitną w grudniu?! Wiele razy widziałam te rośliny, ale jakoś nigdy nie szukałam ich nazwy

Pozdrawiam serdecznie
Chciałam zacytować częściowo, ale chyba coś nie wyszło

czasami odwiedzam Twoją działkę i podziwiam, tyle pracy! Dziękuję za pomoc w sprawie cięcia świerków. Mam oczywiście następne pytania, ale nie bardzo wiem, czy mogę pytać w poprzednim wątku, bo to inny temat i będzie bałagan, ten jest Twój,więc pytania o swoje sprawy też nie bardzo, chyba poszukam jakiegoś wątku o formowaniu iglaków.
Dziękuję za życzliwość i powodzenia

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Napisałem wiadomość na PW.Eusie55 pisze:... Mam oczywiście następne pytania, ale nie bardzo wiem, czy mogę pytać w poprzednim wątku, bo to inny temat i będzie bałagan, ten jest Twój,więc pytania o swoje sprawy też nie bardzo, chyba poszukam jakiegoś wątku o formowaniu iglaków...

Pozdrawiam Andrzej.
Tak zabezpiczone rośliny prztrwają nawet srogą zimę, tylko ptakom niech już te pieski pozwolą odlecieć w cieplejsze miejsca

A trzmielina czy zawsze tak się przebarwia na zimę, czy jest świeżo przesadzona?
Ta następna, co to jest liliowiec, irys? i w jakim celu ją tak związujesz?
Ile ten śliczny bukszpan ma lat, czy go przycinasz i może wiesz jaka to odmiana?
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Erazmie! Zwiedziłam dzisiaj Twoją działkę. Jestem pod wrażeniem. Najbardziej podobały mi się zdjęcia wiosenne - tyle kolorów. Ale to nic dziwnego - przecież wiosna to najpiękniejsza pora roku. A Twoja walka z kretami - ileż determinacji. Ja trochę się poddałam ostatnio w tym temacie. Ale na wiosnę muszę wziąć się za tego "lokatora"