Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutka, przepraszam Cię, ze mój post jakoś tak smutno wyszedł. Zauważyłam to dopiero jak wysłałam :oops: (Bystra jestem, nie ma co ;:124 )
Nie miałam zamiaru smutasić, jeszcze w Twoim wątku! Wybacz, Kwiatuszku, zmęczonej głowie. Chyba pora spać :roll: Nie umiem zbyt wiele zalet znaleźć w zimie, ale ...hurra, znalazłam! - jedną ma na pewno: jest więcej czasu na forum! ;:1

A z piosenek francuskich najbardziej lubię te Edith Piaf :wink:
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pomimo tej smutne pory roku i tak wesoło jest w Twoim ogrodzie, choć Bobik pod bramą raczej zaprasza do wyjścia na spacer :wink:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

*można szaleć na sankach łyżwach i nartach :)

*jak są mrozy giną choróbska i robale- choć częściowo :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

ale ...hurra, znalazłam! - jedną ma na pewno: jest więcej czasu na forum! ;:1

A z piosenek francuskich najbardziej lubię te Edith Piaf :wink:[/quote]

i to jest to, co my, dziewczyny lubimy najbardziej !!!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Może na początek zbiorę wszystkie zalety zimy:

1. Nie musimy strzyc trawnika.
2. Nie musimy wyrywać chwastów.
3. Po zimie przychodzi wiosna. :D Jakaż to przyjemność, gdy widzimy pierwszy pączek, pierwszy listek...
4. Nie męczą nas upały....
5. Zimą drzewa są pięknie oszronione
6. Nie musimy się smażyć na słoneczku i zakładać bikini i dlatego nie musimy się zimą odchudzać
7. Jest Boże Narodzenie, Wigilia, Choinka i prezenty od Gwiazdki
8. Jest Sylwester ( ;:135 )
9. No i mamy rok do przodu... ( ;:135 )
10. Jest więcej czasu na forum
11. Można szaleć na sankach, łyżwach i nartach
12. Jak są mrozy, giną choróbska i robale- choć częściowo

I już się całkiem sporo uzbierało... :D A jestem pewna, ze jeszcze więcej da się znaleźć...

Koteczko, nie masz za co przepraszać... ;:196 Wiem, że jesienno- zimowe nastroje bywają smutne... ale razem zawsze raźniej i weselej... :D Nawet jeśli jesień i zima mają różne wady, ale maja tez jakieś zalety, a potem znów przychodzi wiosna... :D No i nie wiem czy tak fajnie byłoby mieszkać w tropikach... :wink:

Piku, Bobik uwielbia chodzić na spacery! Wystarczy że zobaczy smycz, a dostaje małpiego rozumu :lol:

Karolku, dziękuję za udział w zabawie! :D

Guciu, Kotko, specjalnie dla Was Edith Piaf: Hymn à l' amour

A dla Karolci Michał Kwiatkowski zwany tutaj "Miszal": Ainsi sois- je a trzeba przyznać, że w tej piosence mierzył wysoko... Oto oryginał Mylene Farmer

Później wkleję jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć. :D :D :D
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

13.Można rzucać się śnieżkami
14.Siedzieć przy kominku i pić wzmocnione herbatki :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Fleur 78 pisze:...
nie wiem czy tak fajnie byłoby mieszkać w tropikach... :wink:
...
Oj, byłoby! ;:49 ;:26 ;:26 Ja kocham ciepełko i całkiem dobrze znoszę upały, w przeciwieństwie do mrozów :(
A najlepiej byłoby w Australii, w okolicach Sydney, albo na południowym wybrzeżu Hiszpani, albo chociaz tam gdzie Ty :oops:
Szkoda, ze na ogól nie ma się tego co się lubi i trzeba lubić co sie ma ;:113

Dziękuję za piosenkę ;:79
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chociaż nie dla mnie, też mooocno dziękuję za 'Wróbelka' - http://www.youtube.com/watch?v=FaEl9Oa7lqQ ;:196
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Ja też dziękuję za cudowną ,niepowtarzalną Edith ;:221
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moniko, dziękuję za następne propozycje
Izuniu, ja lubię upały jak jestem na plaży, a tak to nie bardzo. Leń mnie wtedy ogarnia... :lol: Poza tym, uwielbiam wiosnę, a w tropikach jest samo lato;.. :wink:
Aniu, Inag, Edytka- Wróbelek- Piaf była dla wszystkich tylko na specjalne życzenie niektórych... :lol: :lol: :lol:

Obiecałam wkleić jeszcze kilka dzisiejszych zdjęć.

Na pierwszym zdjęciu, wczorajszy pączek anemona już się otworzył. A czy ktos moze potrafi rozpoznać roślinkę ze zdjecia pod anemonem, z niebieskimi kwiatkami. Kupiłam wczoraj kilka nowych roslinek i ta nie miała nazwy na etykietce... :?

A na ostatnich czterech zdjęciach, Bobik "pilnuje" moich zabezpieczonych na zimę "kosmosów czekoladowych" :D (tak je się tu nazywa) czyli cosmos atrosanguineus. Raz prawa łapka, raz lewa łapka... :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Bobik jest niesamowity ;:112 :;230
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Czy on zawsze z takim przejęciem pozuje do zdjęć :?:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Sliczny ten zawilec, chociaż zwariowany ;) ,bo to przecież nie pora na niego.
A Bobiczek wygląda jakby życie spędził na pozowaniu do zdjęć :lol:
Awatar użytkownika
ewkaja
50p
50p
Od: 28 sie 2007, o 10:25

Post »

To może i ja powiem, co lubie zimową porą :) Oczywiście podpisuje się pod wszystkimi dwunastoma zebranymi zaletami, a od siebie dodam, że w długie zimowe wieczory uwielbiam trzask i blask ognia w kominku i rozchodzące się po całym domku ciepełko. na pewno zimą mam wiecej czasu dla bliskich ;:168 i mam też więcej czasu dla swoich domowych roślinek ;:215 . Aaa i przeglądam już oferty wakacyjne na lato ;:142 to też lubie i oglądam zdjęcia i filmiki z minionych wakacji, przy tym kominku znaczy się ... zima to chciałoby się rzec taki leniwy czas wspomnień, ale że i obowiązków nie brakuje to powiem, że w te długie zimowe wieczory mam nareszcie czas, aby na bieżąco prasować ;:173 , bo od wiosny to już wolę grzebać się w ziemi niż stać przy desce... ło matko, ale mi prozaicznie na koniec wyszło ;:84 ... można by tak wymieniać i wymieniać... podsumowując to ta zima ma baaaaardzo dużo zalet, kto by się spodziewał :!: :D ... Alu podniosłaś mi tym swoim zimowym wątkiem świadomość ;:108 dziekuje, koś mi tak weselej cy cuś i zima nie taka straszna ;:113
pozdrawiam Edyta
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

1. Nie musimy strzyc trawnika.
2. Nie musimy wyrywać chwastów.
3. Po zimie przychodzi wiosna. :D Jakaż to przyjemność, gdy widzimy pierwszy pączek, pierwszy listek...
4. Nie męczą nas upały....
5. Zimą drzewa są pięknie oszronione
6. Nie musimy się smażyć na słoneczku i zakładać bikini i dlatego nie musimy się zimą odchudzać
7. Jest Boże Narodzenie, Wigilia, Choinka i prezenty od Gwiazdki
8. Jest Sylwester ( ;:135 )
9. No i mamy rok do przodu... ( ;:135 )
10. Jest więcej czasu na forum
11. Można szaleć na sankach, łyżwach i nartach
12. Jak są mrozy, giną choróbska i robale- choć częściowo
13. Można rzucać się śnieżkami
14. Można siedzieć przy kominku i pić wzmocnione herbatki
15. Można delektować się trzaskami i blaskiem ognia w kominku i rozchodzącym się po całym domku ciepełku
16. Jest więcej czasu dla bliskich
17. Jest więcej czasu dla domowych roślinek
18. Można przeglądać oferty wakacyjne na lato
19. Można oglądać zdjecia i filmiki z minionych wakacji (przy kominku)
20. Zima, to taki leniwy czas wspomnień
21. W długie zimowe wieczory jest czas, żeby na bieżąco prasować

Na początek zebrałam wszystkie zalety zimy do jednego postu. :D A może jeszcze coś da się znaleźć...?

KaRo, Piku, Kiedy coś robię w ogródku i jestem nachylona, Bobik korzysta z sytuacji i "całuje" mnie po twarzy... :D Oczywiście rozumiecie jak to "pomaga" w pracy... :lol: Kiedy już uda mi się go zniechęcić do tych "czułości", siada w takiej właśnie pozie dokładnie w miejscu, gdzie ja coś robię... :lol: :lol: :lol:

Izo, te zawilce są nieobliczalne... :D Kiedy sadziłam cebulki, myślałam, że kwitną tylko raz, na wiosnę, okazuje się że nie tylko... Mimo, że bardzo je lubię i bardzo dużo ich posadziłam w różnych miejscach. Czasem to kwitnienie w nieodpowiednim czasie jest mi nie na rękę, bo obok kwitnie akurat coś w niepasującym kolorze. Ale cóż, wszystkiego nie da się przewidzieć, zwłaszcza gdy brak doświadczenia...

Edytko, widzę, że Ty również nie dajesz się zimie! :D Masz świetne sposoby, na poprawę humoru... :D No i swoimi propozycjami, bardzo wzbogaciłaś listę... ;:215

A na deser kolejna piosenka: Claude François, "Belle, belle, belle" może gdy obejrzycie teledysk łaskawszym oczkiem spojrzycie na śnieg...? ;:198 A z pewnością nabierzecie ochoty do tańca... :D :D :D

A na zakończenie dobra wiadomość. Udało mi się przekonać kolegę M aby zasadzić drzewko... ;:198 na parkingu... ;:215 ;:136 Oczywiście kiedy już je posadziłam doszłam do wniosku, że jest zbyt blisko żywopłotu, więc ;:224 przesadziłam je jeszcze trochę dalej. Została mi, tym sposobem gotowa dziura do wykorzystania ;:198 ;:198 ;:198 i tak sobie myślę, że może by tak "w cieniu drzewa" :;230 posadzić fuksję... ? Drzewo jest jeszcze co prawda maleńkie, ale przecież urośnie... :D

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”