Storczykowe szaleństwo Joane
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo Joane
A pokażesz zdjęcia? Kwitły ci już? Bellatulum są przecudne...
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Większość mam od lata, więc jeszcze u mnie nie kwitły. Ale bellatulum jest już zdolna do kwitnienia i jak zakwitnie to na pewno wstawię zdjęcia. 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ok, bardzo chętnie je zobaczę. Bellatulum jest z tym fajne, że jest bardzo dekoracyjne nawet, jak nie kwitnie, bo ma przecudowne liście w kratkę, chyba najcudniejsze ze wszystkich Paphiopedilów, jakie widziałam. Kilka lat temu na wystawie było kwitnące bellatulum, miało biały, oryginalny kwiat w kropki tak ciemne, że prawie czarne. Gdyby nie było tak trudne w uprawie, to bym sobie kupiła...
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu, piękne pochewki u Cattleyi, mam nadzieję, ze niedługo wszystkie pokażą pąki kwiatowe 
Pędziki u Phal. i Miltodonium urocze, wiem jak cieszą, ja co chwilę swoje oglądam ile już podrosły ;)
Pąki u Sabotków niesamowite, nie mogę doczekać się kwitnienia i czekam na zdjęcia

Pędziki u Phal. i Miltodonium urocze, wiem jak cieszą, ja co chwilę swoje oglądam ile już podrosły ;)
Pąki u Sabotków niesamowite, nie mogę doczekać się kwitnienia i czekam na zdjęcia

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Już mam ochotę obejrzeć bellatulum
Może kochaniutka,pokaż zdjęce liścia??

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ooo...wow, ależ pędzików. Takiego różowego pieguska bym chciała, zalotny jest ;)
Sabotki Ci pięknie zakwitną, jak zwykle będę najbardziej niecierpliwie czekać na biało-zielonego
Katlejka ma śliczny pączuś i...zupełnie inne psby niż na hybrydach. Może troszku podobne do katleji forbesii? Nadal Trzymasz ją na zewnątrz?
Sabotki Ci pięknie zakwitną, jak zwykle będę najbardziej niecierpliwie czekać na biało-zielonego

Katlejka ma śliczny pączuś i...zupełnie inne psby niż na hybrydach. Może troszku podobne do katleji forbesii? Nadal Trzymasz ją na zewnątrz?
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jejku kochana ale sięu Ciebie dzieje, bedzie co oglądać 

-
Dusia, Grażynko obiecuję zrobić dla was fotkę, ale po południu.
Asiu, my obie nie możemy się doczekać. Ja tobie dopinguję a ty mi.
Co do mojej forbesii to trzymam w mieszkaniu, zresztą już wszystkie kwiaty porócz cymbidium mam wniesione.
igor944 dziękuję. Na pewno zrobię foto relację. Co do Phalaenopsis, to ten ma dużo mniejsz kwiatki jak poprzednie, ale musiałam go trochę reanimować. To tak podobnie jak u Ciebie.
A teraz na umilenie dnia. Moja encyclia cochleatum rozwinęła już 4 kwiatki i jeszcze 3 ma do rozwinięcia.

Asiu, my obie nie możemy się doczekać. Ja tobie dopinguję a ty mi.

Justynko, u mnie każde katlejki mają inne psb. Niektóre takie chude jak u forbesii, inne grube inne take długie rurkowate.justus27 pisze:Katlejka ma śliczny pączuś i...zupełnie inne psby niż na hybrydach. Może troszku podobne do katleji forbesii? Nadal Trzymasz ją na zewnątrz?
Ooo...wow, ależ pędzików. Takiego różowego pieguska bym chciała, zalotny jest ;)
Co do mojej forbesii to trzymam w mieszkaniu, zresztą już wszystkie kwiaty porócz cymbidium mam wniesione.
Będzię i już się na to cieszę, bo w zimne ponure dni będę miała ładne kwiatki.trzynastka pisze:u Ciebie dzieje, bedzie co oglądać

igor944 dziękuję. Na pewno zrobię foto relację. Co do Phalaenopsis, to ten ma dużo mniejsz kwiatki jak poprzednie, ale musiałam go trochę reanimować. To tak podobnie jak u Ciebie.
A teraz na umilenie dnia. Moja encyclia cochleatum rozwinęła już 4 kwiatki i jeszcze 3 ma do rozwinięcia.

- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Asiu, z niecierpliwością czekam na pełne kwitnienia sabotków
Encyclia bardzo urodziwa

Encyclia bardzo urodziwa

-
Igorze dziękuję i idę do Ciebie. 

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asiu Encyclia ma bardzo piękne kwiatki

- justus27
Joasiu, ona jest identyczna, jak moja 
Ale pięknie wygląda, jak jest kilka kwiatuszków rozwiniętych... Chyba mojej , tą fotkę pokażę, a nuż przedłuży pędzik

Ale pięknie wygląda, jak jest kilka kwiatuszków rozwiniętych... Chyba mojej , tą fotkę pokażę, a nuż przedłuży pędzik

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Asiu patrze i nie wierzę... tyle sabotków zbiera Ci się do kwitnięcia??
Szoku doznałam niemałego .... gratuluję
No i miałaś rację - Encyclia jest bardzo chętna do kwitnięcia
Już na którymś wątku z kolei ją widzę w pąkach lub kwiatach 
No i oczywiście mam problem z blc. Hawaiian Satisfaction Romantic
Cztery razy mi wypadł z doniczki... korzenie ma całkiem suche... podlewam ją raz na tydzień i myślę czy nie wsadzić ją do samego sphagnum. Co o tym myślisz? 

No i oczywiście mam problem z blc. Hawaiian Satisfaction Romantic

- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
ale ona piękna - uwielbiam do Ciebie zaglądać

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
Joane...ja wpadłam znów na chwilkę do Ciebie zapytać, czy Twoja en.cochleata pachnie? Bo, moją wąchałam i stwierdzam, że delikatnie pachnie...słodziutko...