No ślicznie! Co za kolor kwiatów

No ślicznie! Co za kolor kwiatów
hm... w jednym czasie zakwita tak 6-8. przy Twojej to się chowalampart111 pisze:Dzięki ok na pewno się polubiąa iloma kwiatami twoja kwitnie zazwyczaj?
Mała to nie jest (prawie 20 cm), ale podejrzewam, że to moja niezbyt precyzyjna opieka wpływa na kwitnienielampart111 pisze:Może jest mniejsza i wytwarza mniej kwiatów...![]()
Oto lista nasion które wczoraj zamówiłem u P.Mariusza (Elcondor)
W tą wiosnę będę wysiewał same Echinopsisy.
Echinopsis leucantha MPL129, Carpinteria, San Juan, Arg.
Echinopsis ancistrophora MPL224, Cuesta de Lajar, Salta, Argentina
Echinopsis silvestrii MPL221, Cabra Corral, Salta, Argentina
Echinopsis silvestrii MPL222, Las Cutriembes, Salta, Argentina
Echinopsis mammillosa var. flexilis; droga do Pueblo Viejo, kilka km od Iruya
O! Te echinopsy z Cuesta de Lajar były wyjątkowo ładne:lampart111 pisze:Echinopsis ancistrophora MPL224, Cuesta de Lajar, Salta, Argentina
No widziałeś!!! Może mają jakieś wspomaganie.Delete pisze:Ja wysiałem resztę jakiejś tam mieszanki. Kilka wykiełkowało i niektóre większe od siewek, które wysiałem wiosną.
Dzięki Tomku za fotkę mam nadzieję że mi również będą ładnie kiełkowały.
Tomku a do pozostałych numerów polowych Mariusza (tych wyżej wymienionych) jakie są Twoje odpowiedniki - to tak z czystej ciekawościblabla pisze:TB 418.3 = MPL224 Echinopsis ancistrophora
Pewnie, przy tej "kaktusowej chorobie" to i na wysiewanie mnie weźmie, ale na pewno nie w najbliższą wiosnę, pewnie późniejlampart111 pisze:Każdy gatunek to zestaw dwudziestu nasion.![]()
Nic trudnego na pewno byś sobie poradziła.
A kiedy zamierzasz zacząć?
Teraz to mnie zastrzeliłeślampart111 pisze:A jak byś miała wysiewać to jakie gatunki byś wybrała???