Ogród Grety
- Greta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Grety
Witaj Małgosiu ... byłam w Polsce tylko trzy dni i tylko na południu Polski ... bardzo dziękuję za zaproszenie i skorzystam z niego innym razem 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Witaj Greciu
.Takie jesienne widoczki też są piękne,chociaż trochę nostalgiczne
.Bardzo lubię widok mokrych kamieni,suche nie są już tak ładne

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Greto witaj
Masz piękne kompozycje z traw. Cyklameny mają takie długie łodyżki. Czy to inny gatunek
Piękne widoki - duża przestrzeń

Piękne widoki - duża przestrzeń

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Greciu
witaj powiedz co robisz że tak pięknie kwitną Ci cyklameny ?, ja w zeszłym roku kupiłam białe i różowe już kwitnące , ale wiosną już się nie pojawiły , wiosną kupiłam bulwę i też z niej nic nie wyszło .Greciu śliczny Twój ogród jesienny
Genia

Genia
- Greta
Witam serdecznie ...
Tosiu - czekam na relację z targów w parku chorzowskim ...
Krzysztofie - nie mogłam bo jechałam w nocy ... w obie strony.
Kasik - też bardzo lubie kamienie w ogrodzie , a zwłaszcza jak są po deszczu i połyskują w promieniach słońca .
Jacku - z trawami to dopiero zaczynam przygodzę , mam ich dopiero kilka , ale bardzo dziękuje za miłe słowa .
Cyklameny kupiłam jako Cyclamen mirabile , są posadzone w przepuszczalnej ziemi z dodatkiem dolomitu.
a ogród to mam mały - tylko 13 Ar .
Geniu - cyclameny sadzę w ziemi z piaskiem i dolomitem , rosna zaraz przy tarasie , bo lubią "ciepło w nogach".
Tosiu - czekam na relację z targów w parku chorzowskim ...
Krzysztofie - nie mogłam bo jechałam w nocy ... w obie strony.
Kasik - też bardzo lubie kamienie w ogrodzie , a zwłaszcza jak są po deszczu i połyskują w promieniach słońca .
Jacku - z trawami to dopiero zaczynam przygodzę , mam ich dopiero kilka , ale bardzo dziękuje za miłe słowa .
Cyklameny kupiłam jako Cyclamen mirabile , są posadzone w przepuszczalnej ziemi z dodatkiem dolomitu.
a ogród to mam mały - tylko 13 Ar .
Geniu - cyclameny sadzę w ziemi z piaskiem i dolomitem , rosna zaraz przy tarasie , bo lubią "ciepło w nogach".
Greto, śliczne zdjęcia pokazałaś. Cudowne roślinki i cudowne ujęcia
Zaskoczyłaś mnie tym, że w Niemczech grzybobranie nie jest popularne. U nas to prawdziwe szaleństwo! Nawet mieszczuchy ciągną co prędzej do lasu na grzyby
Sąsiadujemy, a zwyczaje tak różne.
A powiedz Greto, jak się czujesz? Czy wszystko już ok? A co zkotkiem, którego ratowałaś i pielęgnowałaś?

A powiedz Greto, jak się czujesz? Czy wszystko już ok? A co zkotkiem, którego ratowałaś i pielęgnowałaś?
- Greta
Witam
Izabelo , "co kraj to obyczaj" , tu się nie spaceruje , nie zbiera owoców - lasu , jak widzi się kogoś nad jeziorem , to sa panie z kijami od nodric walking , a w lesie to albo ktoś jest na przejażdżce konnej , albo słychać odgłosy polowania , tylko szakeńcy i Polacy chodzą po lesie dla samej przyjemności ...
Kotek po przejściach - jest zdrowy , w nowej , dobrej rodzinie
, teraz mam nowe zmartwienia ...

jedynie czasem widzi się takie obrazki

Izabelo , "co kraj to obyczaj" , tu się nie spaceruje , nie zbiera owoców - lasu , jak widzi się kogoś nad jeziorem , to sa panie z kijami od nodric walking , a w lesie to albo ktoś jest na przejażdżce konnej , albo słychać odgłosy polowania , tylko szakeńcy i Polacy chodzą po lesie dla samej przyjemności ...
Kotek po przejściach - jest zdrowy , w nowej , dobrej rodzinie

jedynie czasem widzi się takie obrazki

Witaj Greto
Ale by mi się przydał ten wózek dla moich bliźniaków
.Wspaniały pomysł 

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Perełko!
Takie śliczności pokazałaś, że mogłabym się na nie gapić godzinami. Co tam w Twoich progach słychać?
Przesyłam buziaczki i pozdrowionka.

Takie śliczności pokazałaś, że mogłabym się na nie gapić godzinami. Co tam w Twoich progach słychać?

- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
Greto
hmmm ja odnośnie grzybów- mój sąsiad napolony grzybiarz poszedł w las koło nas,las ten jest dawną granicą z de - łaził ,łaził....i niestety to grzybobranie kosztowało go....dziwne - bo tyle co zrozumiał to że nie wolno w lasach zbierać grzybów..
w zeszłym roku też tak słyszałam...że w niemieckim lesie grzybów nie wolno zbierać...dają mandaty za to.
Trochę żałuję bo jest jak piszesz....grzybów dużo a ludzi brak ( mam do tych "ich" lasów 300m.....
hmmm ja odnośnie grzybów- mój sąsiad napolony grzybiarz poszedł w las koło nas,las ten jest dawną granicą z de - łaził ,łaził....i niestety to grzybobranie kosztowało go....dziwne - bo tyle co zrozumiał to że nie wolno w lasach zbierać grzybów..
w zeszłym roku też tak słyszałam...że w niemieckim lesie grzybów nie wolno zbierać...dają mandaty za to.
Trochę żałuję bo jest jak piszesz....grzybów dużo a ludzi brak ( mam do tych "ich" lasów 300m.....
- Greta
Bogumiłko - te wózki to jakieś nowe szaleństwo i moda , dziś znowu taki widoczek ze szcześliwym dziadkiem ...
jeden malec jak zobaczył , że robię im fotkę schował sie pod poduszki

Krysiuniu - jestem , jestem ...
Tosiu - cieszę się bardzo , że prezent jest przydatny ... lubię praktyczne upominki... dawać i dostawać
Tess - z tego co wiem to w niemczech od ok.5 lat jest zabroniony handel runem leśnym , ale zbieranie grzybów dla własnych potrzeb jest dozwolony ... czesto lasy są prywatne (ja też takowy posiadam) i to właściciel lasu nakazuje prawo ...
np. że można zebrać na jedną osobę kilogram grzybów , jagód itp.
jeden malec jak zobaczył , że robię im fotkę schował sie pod poduszki

Krysiuniu - jestem , jestem ...

Tosiu - cieszę się bardzo , że prezent jest przydatny ... lubię praktyczne upominki... dawać i dostawać

Tess - z tego co wiem to w niemczech od ok.5 lat jest zabroniony handel runem leśnym , ale zbieranie grzybów dla własnych potrzeb jest dozwolony ... czesto lasy są prywatne (ja też takowy posiadam) i to właściciel lasu nakazuje prawo ...
np. że można zebrać na jedną osobę kilogram grzybów , jagód itp.
- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.