Doniczkogrodek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Doniczkogrodek Katarzynki

Post »

Patryk dzięki za odwiedziny, ale w tym wątku bywam najmniej bo dziewczyny namówiły mnie żebym założyła wątek typowo storczykowy a przez to forum dopadła mnie ta choroba storczykomania :lol: . Innych kwiatków mam mało więc u nich nie dzieje się tyle co w storczykach .Nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie mój grudnik gdzieś w listopadzie wtedy będę miała co pokazać w tym wątku a jest wtedy co oglądać
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dawno mnie tu nie było a oto moje kwiatki jesienne klimaty im nie przeszkadzają :D Obrazekhoja szaleje Obrazekprawie przy każdym oczku są nowe odgałęzienia Obrazeka najbardziej zaskoczyła mnie ta ,wyrasta ze zdrewniałej, starej gałęzi :shock: Obrazekbromelia już chyba nadaje się do rozsadzenia :?: Obrazeksansewiera hahimi już się tak rozrosła a na wiosnę była przesadzona do większej doniczki Obrazekfilodendron a właściwie powinnam powiedzieć filodendronik w takiej postaci już kilka lat niby wypuszcza nowe listki ale jakby stał cały czas w miejscu i nie rósł ;:224 Obrazeki grudnik a mój listopadnik :D bo zawsze kwitnie na moje imieniny właśnie w listopadzie .Tak się rozrósł że już ciężko mi go pomieścić na parapetach mimo to ze są dużo szersze niż zwykłe. Obrazeknie wiem czy widać ale już zaczynają pokazywać się pączki .Oprócz ty kwiatuszków oczywiście storczyki ,kwitną i mają się dobrze :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Kasieńko i w tym wątku :D no hojka widzę naprawdę szaleje ;:138 tak jak moja :wink: i grudnik także ;:138 no i reszta roślinek też piękna ;:224
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit Kasiu!
Wirus storczykowy szaleje po forum :;230 i najwyraźniej Ciebie nie ominął :wink:
Piękna kolekcja się zapowiada i to wielogatunkowa.
Gratuluję hojki, mimo, że nie kwitnie jest piękna sama w sobie. Inne zielone też fajne. :D
Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Arletkoco tam moje zielone , jak to ostatnio moden powiedzonko, to pikuś, do waszych kolekcji :D ale rosną, z tą hoją to będzie jak już wszystkie odnóżki się rozrosną to będzie mi ciężko do książek się dostać, normalnie zaczarowany ogród :;230 Elu no co poradzić, że storczyki tak potrafią skraść ;:167 .Ja bardzo lubię kwitnące kwiaty i postawiłam właśnie na nie .Widziałam u ciebie fiołki, one też mi się podobają ale dla nich niema już miejsca na moich parapetach.Ja jeszcze uwielbiam fuksje :D mam trzy, na razie na balkonie ale niedługo przyjdą chyba do domu i muszę się zastanowić gdzie je umieścić bo też nie bardzo mam gdzie .Jak bym miała duży metraż to na pewno miałabym ich więcej ,są cudne ;:108
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Super że jesień im nie przeszkadza ;:196 niech nadal szaleją ile wlezie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu. Dzisiaj przy kawce postanowiłam sobie obejrzeć jakis nowy wątek i wypadło na ciebie. No i bardzo miło spędziłam przy nim czas. Pytałałaś w którymś miejscu o to, czy zdarza się, że u storczyka pęd wyrasta ze środka. JEst tak tylko u sabotków i to normalne, natomiast jeśli chodzi o phalaenopsisy, to nie jest to dobra oznaka. Tak pęd znaczy, że to będzie ostatnie kwitnienie danego egzemplarza, potem juz tylko może ewentualnie wypuścić swoje dziecko, czyli keiki, a sam zamrze.
POzdrawiam cię serdecznie i jeśli będziesz miała czas i ochotę, to wpadnij do moich wątków. :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Miło mi cię gościć u siebie Wando :wit .Już teraz wiem że to końcowe kwitnienie storczyka :( ale mój na szczęście ma już keika :D Chętnie skorzystam z zaproszenia i zajrzę do ciebie.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Widzę że mój grudnik jak zwykle mnie nie zawiedzie Obrazek już jest obsypany paczkami .Mam na dzieje że jak co roku na imieniny dostanę od niego bukiet pięknych kwitów :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu, jak widzę i u Ciebie grudniczek zapączkował. Będziesz miec kwiatuszki. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu wielkie ;:138 ;:138 dla Twojego grudniczka ;:224 muszę moje tu postawić niech patrzą i się wstydzą :oops: ;:14 :;230
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki u mnie niezawodnie jak co roku na niego mogę liczyć zawsze . Już nie mogę się doczekać żeby wam pokazać ile ma kwiatów .Arletko jeżeli twój jeszcze nie pokazuje pączków ,postaw go gdzieś w chłodniejsze miejsce po sześciu tygodniach powinien zakwitnąć :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu on już stał na balkonie dopiero co go do domu wniosłam :roll: i teraz też nie ma za ciepło :wink:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

To ja nie wiem ,mój najpierw się na parapecie wygrzewa razem ze storczykami a teraz na tym samym parapecie chłodzi razem z fuksjami :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo moje to pewnie takie leniuszki ;:14 :;230 ale zawsze kwitły tylko troszkę później :D
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”