działka w Jeżewie - Bory Tucholskie
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: działka w Jeżewie - Bory Tucholskie
I już jestem chora...Jeszcze nigdzie nie widziałam tylu odmian hortensji naraz. Mówisz - Bydgoszcz ul. Nakielska...To miasto bliskie memu sercu. Mam mnóstwo cudownych wspomnień z nim związanych. Niestety ostatnio byłam tam 2 lata temu i to po wieloletniej przerwie. Może czas znów tam się wybrać? Tylko ile mnie wtedy będą kosztowały te hortensje? 

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mi się podobały te anioły w Hortulusie
jakieś 2 tygodnie temu
Na pamiątkę zakupiłam jeżówkę i czerwoną lobelię.

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto w tej grupie były jeszcze inne ale po kwitnieniu miły eksmisję, Limelight pomiędzy Pink Diamond i Pinky Winky to jest to
podpatrzyłem sposób żeby Limelight miała jeszcze większe kwiatostany - krzak nie więcej jak 4-6 pędów i tylko jeden kwiat na pędzie + nawóz
Bożenko ja też mam taką nadzieję ale za 19zł można ryzykować
Genia to jest jeszcze jeden powód do odwiedzin- myślę że w przyszłym roku wszystkie zakwitną bo dwie już teraz ma kwiaty
Iza hortensje nie były takie drogie kwitnący duży Phantom 35zł Great Star i Vanille po 25 a w Hrtulusie -Kyuschu i Unique po 10(małe)
kwitnąca róża angielska za 15 - w centrum taką samą w promocji30% widziałem za 45zł
Iza (malinowa
) też czaiłem się na jeżówki ale zostawiłem sobie to na przyszły rok, mam jeszcze w planie dużo przeróbek i mógłbym jak zwykle coś przekopać

Bożenko ja też mam taką nadzieję ale za 19zł można ryzykować
Genia to jest jeszcze jeden powód do odwiedzin- myślę że w przyszłym roku wszystkie zakwitną bo dwie już teraz ma kwiaty
Iza hortensje nie były takie drogie kwitnący duży Phantom 35zł Great Star i Vanille po 25 a w Hrtulusie -Kyuschu i Unique po 10(małe)
kwitnąca róża angielska za 15 - w centrum taką samą w promocji30% widziałem za 45zł
Iza (malinowa

No nie dziwię się, też bym nie wytrzymała! Piękne! Po ilu latach osiągnęły takie rozmiary? Bo u mnie większość to tegoroczne nabytki... A już bym chciała, żeby w przyszłym roku były takie jak Twoje...To możliwe? 

- ZbigniewG
Marto Limelight mam trzeci rok, Pink Diamond czwarty- kupione były małe sadzonki
pan z Nakielskiej (zna się na tym) radził: woda, trochę Azofoski nawóz do Rh i usuwać zbędne cienkie pędy
pan z Nakielskiej (zna się na tym) radził: woda, trochę Azofoski nawóz do Rh i usuwać zbędne cienkie pędy

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Kiedy do ciebie nie wejde to widze piekne nabytki paprociowe i hosty. 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pisząc o dużych kosztach miałam na myśli również bilet do Bydgoszczy i powrotny
Robiąc zakupy "przy okazji" nie liczymy kosztów podróży. Gdybym miała jechać tak daleko po rośliny ich koszt znacznie by wzrósł
Może jeszcze znajdę kolejne hortensjowe piękności gdzieś bliżej.
Paprotka też warta grzechu...

Paprotka też warta grzechu...
- ZbigniewG
Iza - jak wspomniałaś o emocjach związanych z Bydgoszczą to po cichutku brałem pod uwagę jeszcze inne koszty

Izabell te listki same jakoś wpadają mi w oko po różnych punktach i centrach a jaka frajda gdy znajdzie się coś interesującego - allegro niech się schowa- ja wolę gonić króliczka i tylko czasami go łapię
szykuję się pomału do urządzenia miejsca na paprocie i mniejsze hosty i już coś podpatrzyłem
oczywiście u Ciebie 
mały spacer rowerem do lasu(boru) dla zdrowotności i kondycji bo może jednak w Tatry? - musiałem dwa razy obracać żeby to zabrać

Izabell te listki same jakoś wpadają mi w oko po różnych punktach i centrach a jaka frajda gdy znajdzie się coś interesującego - allegro niech się schowa- ja wolę gonić króliczka i tylko czasami go łapię

mały spacer rowerem do lasu(boru) dla zdrowotności i kondycji bo może jednak w Tatry? - musiałem dwa razy obracać żeby to zabrać

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Zbyszku kusisz tymi hortensjami a ja nie mam już miejsca w ogrodzie .

- ZbigniewG